Pronunţarea în cazul Kovesi, amânată

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 21 iunie 2018

Pronunţarea în cazul Kovesi, amânată

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, ieri, pentru 27 iunie, luarea unei decizii în legătură cu sesizarea pe care Inspecţia Judiciară a făcut-o pe numele procurorului, şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Este a doua amânare în acest caz instrumentat de Inspecţia Judiciară.

Conform raportului întocmit de Inspecţia Judiciară, Laura Codruţa Kovesi este acuzată că a refuzat nejus-tificat să se prezinte la comisia parlamentară care a cercetat dosarul "Sufrageria", mai precis ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor prezidenţiale din anul 2009 în locuinţa fostului ministru Gabriel Oprea. Conform datelor strânse de comisia parlamentară cu privire la întâlnirea din acea noapte decisivă pentru realegerea lui Traian Băsecu în funcţia de Preşedinte al României, la evenimentul din locuinţa lui Gabriel Oprea ar fi participat mai mulţi şefi de servicii secrete, oameni politici, miniştri şi... Laura Codruţa Kovesi, actualul procuror-şef al DNA.

Ancheta împotriva Laurei Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA,a început în luna aprilie. Inspectorii judiciari susţin că aceasta ar fi avut "manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi ş) din Legea nr. 303/2004".

În motivarea acţiunii, cei de la Inspecţia Judiciară au reţinut că procurorul- şef al DNA a încălcat dispoziţiile explicite ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 611 din 03 noiembrie 2017, prin refuzul de a se prezenta în faţa Parlamentului României - Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din anul 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial şi de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţie celelalte documente ori mijloace de probă deţinute, utile activităţii comisiei.

Tot ieri, urma să fie dezbătută de Secţia pentru Procurori din cadrul CSM şi o sesizare a Inspecţiei Judiciare cu privire la doi subalterni ai lui Kovesi. Este vorba despre Marius Constantin Iacob, procuror şef adjunct al DNA, şi despre Carmen Simona Ricu, procuror şef serviciu în cadrul DNA. Aceştia sunt judecaţi pentru abateri disciplinare săvârşite în legătură cu reprezentarea instituţiei în dosarul Iorga-DNA, intentat de magistrat după demitere. Dezbaterea şi audierea celor doi a fost amânată pentru 5 septembrie.

Secţia pentru procurori din cadrul CSM a amânat, ieri, pentru 27 iunie şi pronunţarea în cazul procurorului DNA Florentina Mirică. Inspecţia Judiciară susţine că magistratul nu a respectat secretul deliberării sau confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi al altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb