Propunere: Spaţiu rezervat produselor autohtone în supermarketuri

Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 28 februarie 2011

Guvernul va analiza împreună cu Consiliul Concurenţei propunerea patronatelor ca o suprafaţă de 20-30% din spaţiul total al unui supermarket să fie rezervată pentru comercializarea produselor autohtone, măsura urmând să fie discutată şi prin prisma legislaţiei europene, a afirmat premierul Emil Boc. El a arătat că aceasta a fost una dintre propunerile avansate în discuţia avută, vineri, la Ministerul Muncii, cu reprezentanţii organizaţiilor patronale, care urmează să fie evaluată de către ministere şi Consiliul Concurenţei.

Premierul a precizat că este necesar ca pe această temă să fie analizată şi legislaţia europeană în domeniu.

Şeful Guvernului a arătat că a mai discutat cu patronatele despre reducerea treptată a contribuţiilor sociale pentru angajator şi îmbunătăţirea sis-temului de rambursare a cheltuielilor efective cu proiectele europene. "Organizaţiile neguvernamentale trebuie să înţeleagă că, dacă nu implementează proiectele şi nu există o rambursare efectivă a cheltuielilor, nu vom avea bani pentru a asigura prefinanţările", a spus Boc.

Surse oficiale prezente la şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului au declarat atunci, citate de Mediafax, că premierul Emil Boc i-a recomandat ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, să iniţieze, cu Consiliul Concurenţei, o acţiune de control în marile magazine, după ce ministrul a reclamat că supermarketurile practică preţuri prea mari la raft, care "omoară" micii producători, în special la produsele din lapte şi carne, şi le împiedică accesul în astfel de magazine.

Deputaţii Horea Uioreanu (PNL) şi Mircia Giurgiu (PDL) au depus în Parlament un proiect de lege prin care supermarketurile să fie obligate să ofere spaţii de expunere pentru produsele alimentare şi nealimentare tradiţionale româneşti, măsura având ca scop susţinerea economiei autohtone, arătând că "blocajul" la care recurg marile magazine în ceea ce priveşte produsele expuse afectează producătorii români. Deputatul PNL a menţionat că a discutat pe această temă cu ministrul Agriculturii, care şi-a manifestat susţinerea faţă de proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb