"Prospecţiuni" vizează creşterea cifrei de afaceri la 120 milioane de euro, în 2016

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 august 2015

"Prospecţiuni" vizează creşterea cifrei de afaceri la 120 milioane de euro, în 2016

Declinul şi instabilitatea preţului petrolului au creat o încetinire a activităţilor de explorare, potrivit companiei

Prospecţiuni (PRSN) ţinteşte creşterea cifrei de afaceri la 120 milioane de euro, în anul 2016, dezvoltând serviciile de achiziţii de date geofizice, de procesare şi interpretare date, precum şi crescând vânzările pe sectoarele de activitate secundare (geofizică aplicată, explorare minieră, monitorizarea mediului înconjurător) sau înfiinţând şi dezvoltând unele linii noi de business, conform memorandumului întocmit pentru admiterea acţiunilor companiei pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, în contextul desfiinţării pieţei Rasdaq.

Conform documentului, societatea a bugetat un profit net de 19,5 milioane de lei în 2015 şi de 23,21 milioane lei, în 2016.

"Pentru anul 2016 au fost luate în considerare 68 milioane lei venituri din contracte deja semnate, iar restul veniturilor şi cheltuielilor au fost estimate conform strategiei societăţii, astfel pentru anul 2016 s-a estimat o cifră de afaceri în creştere cu 10% faţă de anul 2015, în paralel cu o creştere a cheltuielilor cu 9%, rezultând o marjă a profitului net de 6,68%, în creştere cu 7,81% faţă de anul 2015", conform reprezentanţilor companiei.

Prospecţiuni vizează creşterea valorii operaţiunilor internaţionale până la 25% din volumul vânzărilor, dezvoltarea unor noi activităţi în domeniul explorării miniere şi managementului mediului.

În prezent, emitentul are operaţiuni în Europa de Sud-Est, Asia Centrală, Africa de Nord şi Africa de Vest, furnizând servicii de achiziţie de date geofizice, procesare, interpretare şi alte servicii geologice şi geofizice.

În prezent, societatea are parteneriate în ţări precum: Georgia, Portugalia, Bulgaria, Senegal, Guineea, Maroc şi Albania.

Cu toate acestea, serviciile prestate de societate au fost destinate, în principal, pieţei interne, companiilor OMV Petrom, SNGN Romgaz SA, Raffles Energy, Aurelian Petroleum, Amromco Energy, Expert Petroleum, Chevron Sea Limited, Stratum Energy, Petrofac, ADX Energy.

Pe plan extern, principalii clienţi au fost: Overgas INC. AD - Bulgaria, Kulob Petroleum - Tadjikistan, Cabre UK - Maroc, EOGI - Maroc, Longreach Oil & Gas Ltd - Maroc.

Prospectiuni deţine în prezent 98% din piaţa de lucrări de prospecţiuni geofizice din România şi dispune de echipament tehnologic performant şi forţă de muncă superior calificată, fapt care îi poate asigura competitivitate pe piaţa internă şi externă, se arată în memorandumul companiei.

Pentru anul 2015, compania are încheiate contracte semnificative ca valoare cu clienţii tradiţionali SNGN Romgaz şi OMV Petrom, precum şi cu alţi clienţi importanţi, precum: Panfora Oil&Gas (subsidiară a Grupului MOL), Aurelian şi Amromco Energy (ponderea contractelor cu clienţii enumeraţi depăşind fiecare 10% din totalul cifrei de afaceri înregistrată pentru anul financiar 2014), potrivit documentului citat.

"Prospecţiuni" precizează că declinul şi instabilitatea preţului petrolului a creat o incetinire a activităţilor de explorare: "Totuşi, potenţialul pe termen mediu şi lung a explorărilor onshore în industria de petrol şi gaze este ridicat, costurile acestui tip de explorări fiind mai scăzute, comparativ cu cele din proiectele de explorare maritimă, fiind mai atractivă chiar şi în condiţiile unui preţ al petrolului scăzut. De asemenea, în Europa există o îngrijorare în ceea ce priveşte securitatea energetică, statele promovând explorările şi exploatările domestice, în special de gaze naturale. Prospecţiuni este bine poziţionată, astfel încât să beneficieze de aceste trenduri strategice".

Compania este controlată de Ovidiu Tender, cu o participaţie de 55,7%, în timp ce SIF Muntenia deţine un pachet de 11,82% din acţiuni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb