Protest cu fumigene şi îmbrânceli la Cotroceni

J.P.
Miscellanea / 24 februarie 2021

SURSA: captura video

SURSA: captura video

Reprezentanţii bugetarilor afiliaţi la Federaţia Publisind, inclusiv ai poliţiştilor din sindicatul Europol, au protestat astăzi la sediul Administraţiei Prezidenţiale, Palatul Cotroceni, fiind înregistrat şi un incident - îmbânceli cu jandarmii -, sindicaliştii acuzând Jandarmeria că a primit ordin "să creeze busculadă", relatează G4media.

Sindicaliştii protestează faţă de îngheţarea salariilor şi sporurilor şi a neindexării pensiilor cu valoarea inflaţiei. De asemenea, ei solicită şi majorarea salariului minim corelată cu creşterea preţurilor.

"Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile aşa cum nu putem refuza restricţiile, interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de lege. (...) Din anul 2021 îngheaţă din nou şi salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheaţă exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege şi care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022", precizează un comunicat de presă al Publisind.

Sindicaliştii de la Europol au transmis, la rândul lor, că protestează la Palatul Cotroceni "pentru că furia poliţiştilor nu mai poate fi stăvilită".

"După o campanie parşivă şi înşelătoare, după ce guvernanţii au jurat că vor respecta Constituţia si legile ţării, au venit cu o ordonanţă de urgenţă în miez de noapte care îngheţa tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele şi restante, a urmat o nouă ordonanţă prin care au tăiat voucherele de vacanţă şi cel mai probabil vor veni şi cu o a treia ordonanţă în care vor anunţa noi tăieri. Nici la abator nu se fac atâtea "tăieri" cum face guvernul Cîţu şi nici Pinocchio nu minţea atât de mult, cum au fost minţiţi poliţiştii de acest Executiv", susţine sindicatul Europol.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. au iesit in strada ca sa avem cei de la privat salarii, sporuri si pensii ca ei? pentru egalitate protesteaza nu? :)

    1. Probabil ca si pentru asta, daca vezi lucrurile intr-o perspectiva mai larga!

      Cresterea salariului bugetarilor duce indirect la cresterea salarilor in mediu privat. E lipsa de forta de munca calificata. Patronul va trebuii sa mareasca salariile ca sa-si tina oamenii si/sau sa angajaze oameni noi.

      In al doilea rand: si in mediul privat trebuzie sa se fondeze cat mai multe sindicate puternice. Angajatul simplu nu are nicio sansa impotriva unei firme.  

      Dragi politisti. Nu va puneti mintea cu ghiolbanii din jandarmerie ,niste pandari folositi pentru intimidarea cetatenilor . Daca ei au ajuns sa va sanctioneze pe dumneavoastra,platiti amenzile si treceti la masuri de respectare a legilor prin atributiile pe care le aveti prin lege. Asa ca,atunci cand in orice imprejurare,legitimati un jandarm faceti la fel ca ei,dar ferm si neiertator. Asa ca vedeti ca sunt multi jandarmi care au autoturisme si nu respecta legea precum si in orice ocazie ,ardetii la buzunare conform legii.!

      ce tot va smiorcaiti ca aveti salarii mai mici ca bugetarii , mergeti putorilor la patroni si le cereti salarii cat vreti , ce va tot intereseaza salariile altora ?

      Asa cum studentii de la SRI au fost scosi din curtea academiei de politie,unde aglomerasera spatiile de cazare si invatamant,in urma acestei mari magarii savarsite de ghiogarii din jandarmerie impotriva politistilor,cred ca tot asa ar trebui sa se intample cu studentii jandarmi, sa fie scosi afara si sa isi faca ei o institutie de invatamant superior a lor. vad ca desi profesorii de la academie se straduiesc sa le transmita cunostinte temeinice despre legi,la fel ca si politistilor,ghiolbanu,tot ghiolban moare.!

    de ce este asa de mare inghesuiala la Academia de Politie? Din cauza pandemiei majoritatea salariatilor au avut veniturile diminuate ,nu si cei din politie.Ar fi cazul sa fie mai putin vocali si sa inteleaga ca tara si intraga Europa trece prin cea mai severa criza din ultimul secol

    1. ce te fude grija pe tine de ce protesteaza altii ? stai acolo sub pat cu doua masti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb