PROTEST ÎN FAŢA HIDROELECTRICA Nicolae Aurariu, Hidrosind: "Angajaţii Hidroelectrica sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2016

Nicolae Aurariu, Hidrosind: "Angajaţii Hidroelectrica sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor"

Nicolae Aurariu: "Sute de foşti salariaţi au câştigat procese în instanţă împotriva deciziilor de concediere, au fost reangajaţi pentru o zi şi daţi din nou afară"

Peste 300 de angajaţi ai Hidroelectrica au protestat, ieri, în faţa sediului din Bucureşti al companiei,potrivit estimărilor sindicaliştilor, fiind nemulţumiţi de nivelul salariilor.

"Salariaţii Hidroelectrica nu pot aştepta să intre în anul viitor fără un Contract Colectiv de Muncă favorabil", ne-a declarat, ieri, Nicolae Aurariu, preşedintele Sindicatului Hidroelectrica Hidrosind.

Domnia sa a precizat: "Directoratul şi Consiliul de Supraveghere îşi vor înceta mandatul la sfârşitul acestei luni şi vor urma alte persoane la conducerea societăţii, iar acum pasează problema de la unii la alţii. Pentru noi va fi prea târziu".

Domnul Aurariu a mai spus că motivul principal al acestui protest îl reprezintă impasul în care se află negocierea Contractului Colectiv de Muncă al Hidroelectrica.

"Dacă administraţia nu-şi schimbă atitudinea, nu întrevedem, în momentul de faţă, o soluţionare a acestor divergenţe, deoarece Directoratul se prevalează de un mandat al Consiliului de Supraveghere care arată doar prelungirea Contractului Colectiv de Muncă fără creşteri salariale", a precizat oficialul Sindicatului.

Acesta a subliniat faptul că angajaţii Hidroelectrica sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor şi de faptul că sunt multe posturi vacante neocupate, deoarece compania nu doreşte să facă angajări, chiar dacă sunt posturi libere prevăzute în organigrama societăţii, adăugând: "Se fac ore suplimentare peste limita legală prevăzută în Codul Muncii, se plătesc cu întârziere sau nu se plătesc deloc. Oamenii sunt obosiţi, stresaţi, extenuaţi".

Nicolae Aurariu a mai precizat: "Tot din vina conducerii Hidroelectrica s-au plătit nejustificat bani salariaţilor care au fost daţi afară, ca penalităţi şi dobânzi, deoarece nu s-a respectat Contractul Colectiv de Muncă pentru a se efectua plăţile compensatorii atunci când aceştia au plecat. Au fost plătite majorări substanţiale la acele sume care nu trebuiau plătite din cauza încăpăţânării fostului administrator judiciar şi a foştilor administratori speciali ai societăţii de a nu respecta Contractul Colectiv de Muncă".

Liderul Sindicatului a susţinut că sute de salariaţi au câştigat procese în instanţă împotriva deciziilor de concediere, au fost reangajaţi pentru o zi şi daţi din nou afară, subliniind: "A fost şi o gestionare greşită a societăţii, pentru că este absurd să pui în aplicare o sentinţă a instanţei doar pentru o zi, să dai omul afară pentru a plăti alte salarii compensatorii, alte penalităţi, alţi bani la avocaţi şi, în acest context, să nu ai bani pentru muncitorii companiei".

Domnul Aurariu a mai spus: "Din profitul gigant al Hidroelectrica, noi nu beneficiem de nimic, nici de o creştere salarială şi nici de participaţia la profit, un fond în afara celui de salarii, legea permiţând să fie distribuit salariaţilor până la 10% din profitul societăţii, dar nu mai mult de un salariu mediu pe societate. În cazul nostru, dacă s-ar da la maximul prevăzut de lege ar reprezenta 0,7% din profitul realizat în acest an".

Ovidiu Agliceru, directorul general al Hidroelectrica, ne-a declarat, miercuri, că negocierile Contractului Colectiv de Muncă sunt în toi. Domnia sa a precizat că mandatul primit de Consiliul de Supraveghere a fost acela de a prelungi Contractul Colectiv de Muncă de anul trecut, fapt care se negociază în momentul de faţă.

Recent, oficialii Hidroelectrica anunţau că societatea a înregistrat, în primele zece luni ale acestui an, un profit de aproximativ 1,3 miliarde lei, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al companiei, cifrele de afaceri pe primele zece luni ale anilor 2015, respectiv 2016 au fost sensibil egale, însă, în luna octombrie a acestui an, vânzările au crescut cu 26% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Hidroelectrica e a României şi nu a partidelor politice. Hidroelectrica e singura care mai rămas din societatile profitabile de stat din Romania. Salariatii protesteaza pentru ca, la inceputul lui 2007 dupa alegeri, jefuitorii ţării, o vor vinde si pe asta. Vezi declaratiile de intentie ale guvernului. Salariatii protesteaza pentru ca muncesc in conditii extreme( câmp de radiatii electromagnetice, conditii de izolare, centrale subterane, frig extrem, calduri extreme, noapte zi, Pasti, Crăciun, Anul Nou) . Daca nu ar fi aceşti oameni, becul nu s-ar aprinde in casele noastre. Salariatii protesteaza pentru ca, salariile lor au ramas la nivelul anului 2005. Dezinformarea spune că muncitorii de la ,,Renel” au salarii mari, lucru neadevarat. Salariatii protestează pentru că, se aduna sute de ore suplimentare lucrate, ore pe care nu le plateste nimeni. Salariatii protestează pentru că, intr-un climat de permanentă teroare, fiecare din ei face munca a 3 oameni. Asta pentru că alti 2 colegi au fost dati afara in perioada de insolvenţă. Salariatii protestează pentru că, politicienii nostri sug in continuare de la HE iar pentru a realiza acest lucru mentin o conducere politizată

    si-si impun oamenii lor în consiliile de administratie. Salariatii protesteaza pentru că doresc sa atragă atentia ţării că, odată cu vânzarea Hidroelectrica, preturile energiei vor exploda, asa cum s-a intamplat si cu celelalte resurse vandute pe nimic la straini.Salariatii protesteaza pentru că Remus Borza, actual politician, in complicitate cu actualele conduceri Hidroelectrica si Hidroserv, au distrus societatea care intretine si repară aceste instalatii energetice, Hidroserv-ul!  

    Salariul mediu în Hidroelectrica,1.643 euro. Angajaţii primesc 70 de beneficii. Un şofer are salariu brut de 9.900 lei

    (Mediafax) 

    1. Sti tu ca este asa?Mai bine informeaza-te si nu mai posta porcarii.

      Ai copiat declaratia mincinoasă a lui Borza de acum 5 ani. După el, potopul.

      Acum stiu cine esti... Din cloaca dai copy-paste din "opera" unuia al carui nume nu merita a fi rostit.

      PS - Hidroelectrica face recrutari. Inscrie-te ! 

      Dar nu, tu esti deja acolo... Nu-i asa ?

      Buratino !!! 

      Da, managerii au 5000 euro si angajatii 400-500 euro media rezulta de aici , + prime anuale de sute de mii de euro pentru conducatorii iubiti - atunci votati PSD ca ei l-au adus pe Borta.

      Da, managerii au 5000 euro si angajatii 400-500 euro media rezulta de aici , + prime anuale de sute de mii de euro pentru conducatorii iubiti - atunci votati PSD ca ei l-au adus pe Borta.

      CUM NAIBA LA PESTE 500 DE SALARIATI DIN SEDIUL LUXOS PE CARE L-A COMANDAT DIHONIA DE BORZA, REMUNERATI CU PESTE 2000 DE EURO PE LUNA FIECARE PLUS SALARIILE NESIMTITE A CELOR DIN CONSILIUL DE SUPRAVEGHERE SI DIRECTORATUL LAOLALTA CE DEPASESC SI AICI SUMA DE 5000 DE EURO DE CAPATINA, SI TU SPUI CA-S SALARII NESIMTITE IN HIDROELECTRICA MAI ARISTOCRATULE. SUNT PESTE 1 MILION DE EURO PE CARE II PAPATI VOI MA ARISTOCRATULE, SI MAI AI TUPEUL SA SPUI CA SALARIUL MEDIU ESTE DE 1600 DE EURO PE SALARIAT. SIGUR PUNIND SI PE CELE 500 DE LIPITORI DE LA SEDIUL CENTRAL TI-A IESIT MEDIA MAGNIFICA CARE AI SCRIS-O. NU MAI DEZINFORMA MAI PIAZA REA CE ESTI. SIGUR ESTI UNUL DIN CEI 500 SAU VRE-UN ASOCIAT AL ACESTORA

      La care Hidroelectrica te referi ???

      Borza tu esti ??? 

      ..se va pierde si' perla coroanei'!...

      Daca te-ai uitat in gura aia plina de [Fragment eliminat, conform regulamentului] a lui Borza acuma vorbesti tampenii.Nu primeste nimeni 70 de pomeni cel mult 2 majoritatea si numai cate unii 3 sau max 4 din cele 70 in functie de conditiile de munca, iar salariul de 1643 euro este inclusiv cu cheltuiala cu salariatul pe care o plateste societatea .Deci salariatul ia jumatate din suma.Asa ca intai informeaza-te nu mai prelua [Fragment eliminat, conform regulamentului] lui Borza penalul.

    Oare unde merge profitul de UN MILIARD SI 300 de MILIOANE LEI NOI?

    1. nenea, "da si mie 2%, 3%"

    ... peste jumatate din angajatii actuali ai Hidroelectrica trebuie concediati , fara nici un salariu compensatoriu !

    Nici asa listarea nu va avea succes , 

    tot o tzeapa va fi , a se vedea SNG , SNN , etc !

    1. asa e, macar 80% dati afara, nu? ..aaa scuze 85%...

      Simona ,pleaca ei ,ramai tu cu Agliceriu ,dar sa stai in centrala si dupa aceea sa croncani aici!

      SIMONA DE CE-AI INCEPUT FRAZA CU......, ITI TREMURA CUMVA MINA ? CE NAIBA FEMEIE FII ''BARBATA" DUPA CUM SPUN UNII. EU CRED CA DE FAPT TU ESTI UN BARBAT CE AI APUCATURI DE FEMEIE ISTERICA. "DRAGA" SUNT SIGUR SI FOARTE SIGUR CA ACEIA CARE TREBUIE SA PLECE SUNTETI VOI. DA ! VOI COCOTATILOR DE LA ETAJELE 13, 14 SI 15 DIN CLADIREA INCHIRIATA DE PREAMILOSTIVUL IMPARAT BORZA. SA STITI CA PENTRU VOI CLOPOTELE AU INCEPUT DEJA SA BATA. DA, ESTE SUNETUL DE ""MARS DE AICI" TRINTORILOR.

      Dca am desfiinta sediu Hidroelectrica de la Buc. si sa-l transferam la Portile de Fier si ne incadram in cei 3000 de angajati in Hidro?Daca Masonii sunt asa de patrihoti de ce vor sa instraineze tot ce avem valoros si noi sa fim sclavi -acesta este comportamentul partidului Paravan al Masonilor -ALDE.

      Atragem atentia oamenilor din Romania ca Hidroelectrica nu are excedent de personal ci dimpotriva. In Hidrocentralele noastre lucreaza numai 2 oameni pe tura: un electrician si un mecanic. Acestia fac de toate. Pornesc turbinele si generatoarele electrice, fac manevre de alimentare a sistemului energetic cu curent, intretin echipamentele tehnice, fac curatenie, intocmesc documente operative si rapoarte de lucru, curata gratare si scot cadavrele din lacuri.....etc. Mentionam ca o hidrocentrala de acest tip produce energie electrica si alimenteaza toti consumatorii unui municipiu, sau chiar un intreg judet, deci este o mare raspundere. 2 oameni. In sediile noastre din tara au ramas cate un contabil, o secretara, dispecerii energetici, 2-3 ingineri pentru suport productie, resursele inumane, directorul tehnic. Suntem intr-un mare deficit de personal pentru ca pleaca oamenii pe capete iar angajari nu se fac. La sediul de la Bucuresti se mai pot da afara vreo 200 de birocrati pentru ca aici colcaie de privilegiati ai sistemului cu salarii grase. Dar ei sunt intangibili.

    ... pentru voi , privilegiatii angajati ai Hidroelectrica , Simona ARE DREPTATE !!!

    Voi traiti pe spinarea STATULUI ROMAN si implicit a populatiei !!! 

    NU ar trebui sa aveti mai mult de salariul mediu pe economie daca vreti sa ramaneti toti acolo !!!! 

    POPORUL ROMAN doreste CONCEDIERI MASIVE la HIDROELECTRICA !!!!

    In caz contrar listarea va fi un ESEC RASUNATOR !!!! 

    1. privilegiati sunt managerii.cei care lucreaza in centrale subterane, la sute de metri sub pamant au conditii ff grele de lucru si sunt platiti cu 2600 lei. In Austria au Finlanda un astfel de angajat e platit cu 5000 Euro. cand te bagi ca musca in ciorba si esti rauvoitor sau incompetent frustat iti spun sa te bata Dumnezeu nenorocitule.

      In 2004 cand s-a privatizat Petrom s-a spus ca este nerentabila.Benzina era in Romania cea mai ieftina din Europa acum este mai scumpa ca in Austria. Acum energia electrica este ieftina in raport cu Germania, la noi este 50 bani la ei un pic peste dublu. Daca maine s-a privatizat Hidro poimaine va fi acelasi pret ca in Germania. Inainte de a te bucura de raul altuia gandeste nu mia butona telecomanda ca te prosteste.

      Tu nu esti poporul roman Borza

      bravo

      privilegiati sunt managerii.cei care lucreaza in centrale subterane, la sute de metri sub pamant au conditii ff grele de lucru si sunt platiti cu 2600 lei. In Austria au Finlanda un astfel de angajat e platit cu 5000 Euro. cand te bagi ca musca in ciorba si esti rauvoitor sau incompetent frustat iti spun sa te bata Dumnezeu nenorocitule.

      ai dretate , Razvane !

      uite-i pe privilegiatii angajati Hidroelectrica cum stiu sa blasteme ,

      insa blestemele ii vor ajunge din urma !!!! Sunt necesare CONCEDIERI MASIVE la HIDROELECTRICA !!!! 

      Pe cine sa mai concedieze mai raule? In hidrocentrale au ramas 2 oameni, electricianul si mecanicul care pornesc si intretin echipamentele energetice. Care fac de toate. Daca n-ar fi ei n-ai avea curent la priza blestematule. Poate concediezi pe niste sefi de la Sediul Central Hidroelectrica? Ia fa o lista sa te vedem, ca de comentat esti bun!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb