ZIARUL BURSA

09 decembrie 2016
Ediţia din 18.09.2024
"Programul Băsescu-Boc de austeritate şi acordul FMI din 2009 - acte de subminare a economiei naţionale"

CAMPANIE ELECTORALA "Programul Băsescu-Boc de austeritate şi acordul FMI din 2009 - acte de subminare a economiei naţionale"

A consemnat ANCUŢA STANCIUPolitică / 9 decembrie 2016

(Interviu cu domnul Mircea Coşea, candidat al partidului "Alianţa Noastră" la Camera Deputaţilor)  

"Este imperios necesar să se analizeze poziţia Băncii Naţionale faţă de acordul 2009 şi programul de austeritate"

"Sunt împotriva aşezării BNR pe un soclu al genialităţii şi al eroismului în lupta pentru macrostabilizare"

"Este evident că poziţia guvernării tehnocrate nu este favorabilă capitalului autohton"

"Guvernarea tehnocrată va fi percepută istoric ca un instrument al capitalului străin de distrugere a concurenţei pe care ar fi putut să o reprezinte firmele româneşti"

"Impozitarea multinaţionalelor este mai mult dorinţă decât putinţă"

"Dacă se va menţine guvernarea Cioloş după alegeri, probabilitatea unui împrumut devine şi mai mare"

Reporter: Consideraţi că am avut nevoie de împrumutul pe care ţara noastră l-a luat de la instituţiile internaţionale în anul 2009? De ce am ajuns în situaţia de a apela la instituţiile financiare internaţionale, în condiţiile în care, anterior, autorităţile noastre au procedat la majorări salariale?

Mircea Coşea: Acordul din 2009 ridică, din punctul meu de vedere, un important semn de întrebare. Nu cred că răspunsul va veni din partea unui eventual dosar penal la DNA. Răspunsul trebuie aşteptat în urma unei analize profunde a situaţiei în care se găsea România la acea dată, pe baza studiului statistic dar şi a constrângerilor politice existente atunci.

"Un nou acord cu FMI - dovadă a lipsei de responsabilitate în gestiunea finanţelor ţării"

FOSTUL ŞEF AL ANAF GELU DIACONU: "Un nou acord cu FMI - dovadă a lipsei de responsabilitate în gestiunea finanţelor ţării"

ANCUŢA STANCIUMacroeconomie / 9 decembrie 2016

Ţara noastră nu are nevoie de un acord cu Fondul Monetar Internaţional, în condiţiile în care colectarea TVA este de 65%, iar situaţia se prezintă jalnic la mari contribuabili şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGRFP) Bucureşti - unde tehnocraţii au schimbat managementul în acest an - şi care au împreună 70% din colectare, ne-a declarat Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF.

Valdis Dombrovskis (Sursa foto: Facebook)

VALDIS DOMBROVSKIS, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI EUROPENE: "Măsurile în cazul adoptării Legii conversiei trebuie fie să proporţionale şi ţintite"

S.A., A.I.Bănci-Asigurări / 9 decembrie 2016

Executivul comunitar înţelege că există motive pentru care statele membre ale UE sunt nevoite să reacţioneze în beneficiul bunului public, dar, în cazul adoptării Legii conversiei creditelor în franci elevţieni la curs istoric, consideră că măsurile luate de autorităţi trebuie să fie proporţionale şi ţintite, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru moneda euro şi dialog social.

Klaus Iohannis

Iohannis: "Absenteismul nu este niciodată o soluţie în ziua votului"

Andrei StanPolitică / 9 decembrie 2016

Actualizare 12:45 Şeful statului: "Îmi doresc o Românie fără corupţie"

Preşedintele Iohannis a precizat astăzi că îşi doreşte o ţară fără corupţie, deoarece acest flagel înseamnă sărăcie, stagnare şi dispreţ faţă de lege.

Actualizare 12:08

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, astăzi, un nou apel pentru ca cetăţenii români să meargă să voteze duminică, la alegerile parlamentare. "Absenteismul nu este niciodată o soluţie în ziua votului", a atras atenţia şeful statului.

10 Ani de Bucurie în România!

ADVERTORIAL 10 Ani de Bucurie în România!

Companii / 9 decembrie 2016

Se poate şi aşa ...

De 10 Ani de zile activăm pe piaţa din România.

10 Ani în care ne-aţi fost alături, aţi crezut în calea noastră, în produsele noastre, în povestea noastră şi ne-aţi oferit clipe de Bucurie, familiei extinse link: SONNENTOR, prin alegerea Dumneavoastră.

Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile pentru trucare de licitaţii

CINCI PRODUCĂTORI DE LACTATE AMENDAŢI Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile pentru trucare de licitaţii

Adi IacobCompanii / 9 decembrie 2016

Consiliul Concurenţei a sancţionat cinci companii producătoare de lactate cu amenzi în valoare totală de 8.591.540 lei (aproximativ 1,9 milioanne euro) pentru trucarea unor licitaţii organizate în anii 2010 şi 2011, la nivelul judeţelor Giurgiu, Ialomiţa şi Dolj, în cadrul Programului Cornul şi Laptele, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei transmis Redacţiei.

"UniCredit" a vândut pachetul majoritar din "Bank Pekao" Polonia

"UniCredit" a vândut pachetul majoritar din "Bank Pekao" Polonia

ALINA VASIESCUBănci-Asigurări / 9 decembrie 2016

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, şi-a vândut participaţia de control de 32,8% din divizia sa "Bank Pekao" SA, a doua mare bancă din Polonia după active, către asigurătorul local PZU SA şi fondul guvernamental de dezvoltare PFR, pe 10,6 miliarde de zloţi (2,6 miliarde de dolari).

Votul

Cornel CodiţăEditorial / 9 decembrie 2016

Cornel Codiţă

Alchimia democraţiei vrea ca Cetăţeanul să fie posesorul comorii în jurul căreia se învîrte întregul carusel al puterii, Votul. O posesie care nu poate fi nici tranzacţionată, nici tezaurizată, nici donată, nici lăsată moştenire.

"Terenul nostru agricol - câştiguri importante pentru străini din speculă şi nu din exploatarea sa"

LAPAR: "Terenul nostru agricol - câştiguri importante pentru străini din speculă şi nu din exploatarea sa"

IOANA POPACompanii / 9 decembrie 2016

Investitorii străini deţin, în prezent, peste 40%, respectiv 5,3 milioane hectare din suprafaţă agricolă totală a României (13,3 milioane hectare), potrivit raportului comandat de Comisia pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europeane la Institutul Olandez de cercetare Transnational Institute (TNI), citat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), într-un punct de vedere transmis la conferinţa din data de 7.12.2016, privind accesul la terenuri agricole, desfăşurată în cadrul Parlamentului European.

Garda Forestieră Vâlcea a dat amenzi de 71.000 euro în judeţul Gorj

Garda Forestieră Vâlcea a dat amenzi de 71.000 euro în judeţul Gorj

Companii / 9 decembrie 2016

Garda Forestieră Vâlcea a aplicat amenzi în valoare de 71.000 de euro şi a confiscat o cantitate de peste 1.000 de metri cubi de lemn, în urma unor controale derulate, recent, pe raza judeţului Gorj la sesizarea organizaţiei Greenpeace România, potrivit unui comunicat de presă al activiştilor de mediu, transmis, ieri.

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă în favoarea ISIS, reţinut de procurori

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă în favoarea ISIS, reţinut de procurori

Mina IrinaAnticorupţie / 9 decembrie 2016

Procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DIICOT) l-au reţinut, ieri seară, pe Constantin Luigi Boicea, tânărul din Craiova acuzat că se pregătea pentru comiterea unui act de terorism, după ce a încălcat condiţiile controlului judiciar şi ar fi participat la activităţile de instruire desfăşurate online de organizaţia teroristă Stat Islamic, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Grevă naţională în Grecia, împotriva austerităţii

Grevă naţională în Grecia, împotriva austerităţii

A.V.Internaţional / 9 decembrie 2016

Sindicatele din Grecia au declanşat, ieri, o grevă naţională de 24 de ore care a afectat serviciile publice, în semn de protest faţă de reformele privind piaţa muncii şi măsurile de austeritate cerute de creditorii internaţionali în schimbul programului de susţinere financiară.

Turcia înfiinţează un fond de 73 de miliarde de dolari

Turcia înfiinţează un fond de 73 de miliarde de dolari

Jurnal de criză / 9 decembrie 2016

Ankara a anunţat joi înfiinţarea unui fond în valoare de 250 de miliarde de lire turceşti (73 de miliarde de dolari) pentru acordarea de condiţii mai bune de împrumut exportatorilor şi pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, afectate de lipsa de numerar, transmit Anadolu şi DPA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 Decembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 9 Decembrie 2016

Internaţional / 9 decembrie 2016

Producţia industrială din Suedia a scăzut peste aşteptări în octombrie 2016, cu o rată lunară de 1,3%, după un avans de 6,8% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 0,5%, după o creştere de 1,6% în luna anterioară.

EDUCAŢIE Puţin mai bine, dar în continuare rău!

Cultură / 9 decembrie 2016

Slaba performanţă din educaţie este reconfirmată şi din exterior, chiar dacă optimiştii din învăţământ au tendinţa de a vedea că "în pahar există ceva lichid", chiar dacă în mare măsură acesta este gol.

Garanţii mai mari prin programul "Prima casă"

Bănci-Asigurări / 9 decembrie 2016

Statul va garanta în proporţie de maximum 50% valoarea creditelor acordate pentru achiziţia de locuinţe noi şi/sau consolidate în cadrul programului guvernamental "Prima casă", în timp ce creditele pentru locuinţele care nu se încadrează...

Jules Pascin. "Dansatoare la Moulin Rouge"

Pascinul pământului

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 9 decembrie 2016

Prima dată, cu mult timp în urmă, l-am descoperit pe Jules Pascin pentru că era în preajma românilor artişti din Franţa. Am fost uimit să aflu că, deşi provenea de la Bucureşti, nu era născut în România.

Who should Gâdea apologize to? And Cioloş?

MAKE (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 9 decembrie 2016

The manager of the much criticized TV network Antena 3, Mihai Gâdea, has staged a vendetta against PM Dacian Cioloş, in the interview which the PM accepted, three nights ago, after the head of the Government had made the following statement in a...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo