Protest în faţa Senatului împotriva lui Gabriel Oprea

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Politică / 22 septembrie 2016

Protest împotriva lui Gabriel Oprea (Sursa foto: Facebook / Vlad Lintec)

Protest împotriva lui Gabriel Oprea (Sursa foto: Facebook / Vlad Lintec)

Actualizare 21:58

Protestul împotriva lui Gabriel Oprea din faţa Parlamentului s-a încheiat în jurul orei 21.00, când ultimele persoane din Piaţa Constituţiei au plecat spre case.

Potrivit Hotnews, aproximativ 4.000 de persoane au protestat în această seară împotriva fostului vicepremier şi a Senatului, care a respins luni cererea DNA de începere a urmării penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul decesului poliţistului Bogdan Gigină.

(S.A.)

-----------

Actualizare 21:02

Protestatarii au început să părăsească Piaţa Constituţiei, în faţa Parlamentului rămânând aproximativ 2.500 de oameni la acest moment, potrivit Hotnews.

La Antena 3 a fost invitat în platou tatăl poliţistului Bogdan Gigină, care a spus că, în opinia sa, principalii vinovaţi pentru moartea fiului său sunt Poliţia Rutieră şi Gabriel Oprea.

Întrebat de ce Gabriel Oprea, acesta a spus că, într-adevăr, nu ministrul stabileşte viteza de deplasare, dar s-a întrebat cu ce viteză trebuie să meargă o coloană oficială dacă un demnitar pleacă de acasă la ora 7:28 şi cere, spre exemplu, să ajungă la Guvern la ora 7:30.

Gabriel Oprea a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a susţine că niciodată nu a stabilit timpul care trebuie făcut de coloană "până la obiectiv".

"Niciodată nu am stabilit eu ora, am întrebat cât facem până la obiectiv", a spus acesta, adăugând că "nu poţi să fii vinovat stând pe bancheta din spate".

Oprea a mai susţinut că nu a cerut niciodată coloanei oficiale să se grăbească şi că atât maşina poliţiei, cât şi cea în care se afla el aveau "viteză legală" în momentul morţii poliţistului Bogdan Gigină, mai relatează Hotnews.

(S.A.)

-----------

Actualizare 20:25

Mitingul de la Iaşi, la care au participat circa 70 de oameni, s-a încheiat în jurul orei 19:30, transmite Hotnews.

(S.A.)

----------

Actualizare 20:15 Aproximativ 4.000 de oameni au venit în faţa Parlamentului

La protestul din Piaţa Constituţiei împotriva lui Gabriel Oprea s-au adunat aproximativ 4.000 de oameni, potrivit Hotnews.

În urmă cu puţin timp, mulţimea a spart cordonul de jandarmi.

Jandarmii au reuşit, totuşi, să formeze un cordon dublu în faţă intrării de la senat a Palatului Parlamentului.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:52

Peste 2.500 de persoane sunt prezente la acest moment la protestul din faţa Palatului Parlamentului împotriva lui Gabriel Oprea.

Protestatarii afişează mesaje precum "Nu Imunitate!", "73 de indolenţi apără un impostor", "Vrem dreptate", "Alături de familia Gigină" sau "Egalitate în faţa legii".

Proteste similare se desfăşoară şi în alte oraşe ale ţării.

Potrivit Hotnews, în Cluj, aproximativ 300 de protestatari au plecat în marş pe Bd. Eroilor.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:30

Aproximativ 1500 de persoane protestează în faţa Palatului Parlamentului, la această oră, transmit televiziunile de ştiri.

(S.A.)

-----------

Actualizare 19:02 O mie de persoane protestează faţă de votul în cazul Oprea

La această oră, aproximativ 1000 de persoane protestează în faţa Palatului Parlamentului faţă votul din Senat privind ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea, transmite Digi24.

Oamenii spun că au venit la protest pentru a lua atitudine faţă de decizia paralementarilor de a respinge cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea.

(M.I.)

-----------

Actualizare 18:38 La protest s-au adunat 200 de persoane

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, în jurul orei 18.30, la protestul împotriva lui Gabriel Oprea din faţa Parlamentului, potrivit Hotnews.

Mitinguri sunt anunţate pe Facebook în mai multe oraşe: Timişoara - Piaţa Operei, Braşov - în faţa Prefecturii, Constanţa - Parcul Primăriei, Cluj - Piaţa Unirii, Craiova - Piaţa Mihai Viteazul, Iaşi - Piaţa Unirii.

-----------

Un protest organizat pe Facebook, după votul din Senat prin care a fost respinsă cererea DNA de începere a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, are loc în această seară, în faţa Parlamentului.

La ora 18.00, la Parlament se strânseseră peste 50 de oameni. La miting e o prezenţa masivă a jandarmilor, iar zeci de angajaţi ai MAI se află în zonă, relatează Hotnews. Protestatarii au ocupat în linişte un trotuar situat vis-a-vis de intrarea în Senat.

Protestul este programat între orele 18:00 şi 21:00 în faţa Senatului.

Iniţiatorii au spus că ies în stradă pentru a-l comemora pe Bogdan Gigină şi să ceară dreptate pentru moartea lui. Aceştia au mai susţinut că legea este aceeaşi pentru toţi şi că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb