Protestul minerilor din Oltenia în faţa Guvernului s-a încheiat

Ioana Dogaru
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 aprilie 2016

Protestul minerilor din Oltenia în faţa Guvernului s-a încheiat

Actualizare 15:14 Vicepremierul Borc: "Vor fi disponibilizări, dar nu se închide CE Oltenia"

Vicepremierul Costin Borc a declarat astăzi, după discuţiile cu o delegaţie a minerilor, că vor exista disponibilizări, dar nu se va închide Complexul Energetic Oltenia, informează surse din media.

"Am un mare respect pentru manifestaţia dumneavoastră. Am discutat cu liderii de sindicat, nu se închide şi nici nu s-a discutat vreodată să se închidă CEO, ca să fie clar. Am stabilit, împreună cu liderii de sindicat să ne întâlnim, fie la Bucureşti, fie la Târgu Jiu, la fiecare două săptămâni, să punctăm fiecare din lucrurile pe care le-am convenit în aşa fel încât CEO să devină societatea fanion a energei româneşti, aşa cum trebuie să fie. Voi veni la Târgu Jiu", le-a transmis vicepremierul Borc minerilor care au protestat în Piaţa Victoriei.

În ceea ce priveşte restructurările, vicepremierul a precizat că este important ca ele să se facă cu respectul cuvenit faţă de oameni, "cu venituri de completare şi cu salarii pentru cei care vor fi disponibilizaţi".

(S.A.)

--------

Actualizare 14:57

Protestul de astăzi al minerilor din Oltenia în faţa sediului Executivului s-a încheiat, anunţă surse din media.

În timpul protestelor din Capitală, unuia dintre participanţii la mişcarea sindicală i s-a făcut rău, la faţa locului sosind un paramedic, care i-a acordat primele îngrijiri.

Câteva sute de mineri şi energeticieni au protestat astăzi în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Aceştia au avut bannere pe care scrie "ANRE, de ce opriţi mina Gorjului? Siguranţa energetică a ţării în pericol", "Către FMI. Noi suntem români. Noi suntem români. Noi suntem aici pe veci stăpâni", "Certificatele verzi din România aduc în Gorj sărăcia".

Totodată, minerii au purtat veste pe care era inscripţionat mesajul: "Certificatele verzi, subvenţii din banii românilor pentru regenerabile".

(S.A.)

----------

Actualizare 11:46 O delegaţie a minerilor a intrat la discuţii cu reprezentanţii Guvernului

O delegaţie a minerilor, sosiţi luni în Bucureşti, a intrat la discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului, iar ceilalţi protestează în Piaţa Victoriei, transmit surse din presă.

Câteva sute de mineri şi energeticieni protestează în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei au bannere pe care scrie "ANRE, de ce opriţi mina Gorjului? Siguranţa energetică a ţării în pericol", "Către FMI. Noi suntem români. Noi suntem români. Noi suntem aici pe veci stăpâni", "Certificatele verzi din România aduc în Gorj sărăcia".

De asemenea, aceştia poartă veste pe care scrie "Certificatele verzi, subvenţii din banii românilor pentru regenerabile".

Membrii Federaţiei Naţionale de Mine din Energie au plecat luni, 11 aprilie, într-un marş de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la Bucureşti, protestând faţă de situaţia Complexului Energetic Oltenia şi a sistemului energetic, în general, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

"Marşul de 320 de kilometri al minerilor şi energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia, Târgu Jiu - Craiova - Slatina - Piteşti - Bucureşti este urmarea avalanşelor de distrugere a ultimei redute energetice a României, vânzarea ţării unor interese străine şi trădarea clasei politice a sistemului energetic naţional. Închiderea Complexului Energetic Oltenia echivalează în altă sferă cu desfiinţarea Academiei Române sau dispariţia istoriei şi a limbii noastre din şcolile româneşti. Punerea în pericol a independenţei energetice a României poate fi interpretată ca o subminare a economiei de stat cu consecinţe catastrofale, inimaginabile şi iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia", precizează preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, în comunicatul menţionat.

(I.D.)

----

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia, care au mers peste 300 de kilometri pe jos, au intrat luni dimineaţă în Capitală şi se îndreaptă spre sediul Guvernului, transmit televiziunile de ştiri.

"Sunt 150 de mineri, dar lor li se mai alătură şi alţi colegi, astfel că vor fi în jur de 300 de oameni", a spus Manu Tomescu, lider sindical, luni, la într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Coloana de 150 de mineri este însoţită de jandarmi, precizează sursa citată.

Oamenii protestează faţă de disponibilizarea a sute de angajaţi. Locul lor de muncă este în pericol şi, odată cu el, şi situaţia Complexului Energetic Oltenia.

"Sunt 150 de mineri, dar lor li se mai alătură şi alţi colegi, astfel că vor fi în jur de 300 de oameni", a spus Manu Tomescu, lider sindical, luni, la într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În total, 50 de mineri vor ajunge în faţa Palatului Victoria, unde vor lua parte la un protest mut, dar care speră că va atrage atenţia autorităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb