PROTOCOL PNL ŞI PMP LA ILFOV PNL preia şefia Consiliului Judeţean Ilfov, PMP - posturile de vice

Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2016

PNL preia şefia Consiliului Judeţean Ilfov, PMP - posturile de vice

Dosar penal la Ilfov pentru coruperea alegătorilor

Petrache: "Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele, dar nu o să găsească, vă garantez"

Organizaţiile PNL şi PMP Ilfov au semnat, sâmbătă, protocolul pentru formarea majorităţii în Consiliul Judeţean, urmând ca liberalul Marian Petrache să fie ales pentru un nou mandat de preşedinte al CJ, iar PMP să preia cele două posturi de vicepreşedinte.

Documentul, care este valabil pentru perioada 2016-2020, a fost semnat de liderii celor două organizaţii - Marian Petrache (PNL) şi Rizia Tudorache (PMP), la sediul central al PMP.

Cei doi lideri au apreciat că negocierile au decurs fără dificultăţi.

Marian Petrache a menţionat: "Nu am avut nicio discuţie, nicio negociere mai uşoară, aşa cum am avut-o cu domnul preşedinte pe crearea acestei majorităţi la Consiliul Judeţean Ilfov. Nu am discutat iniţial de nicio funcţie, am discutat de proiectele care sunt interesante pentru noi, domnul preşedinte pune accent pe două proiecte în mod deosebit: gestionarea integrată a deşeurilor şi transportul public de călători. După semnarea protocolului, avem o majoritate lejeră la Consiliul Judeţean, adică noi suntem 18 consilieri judeţeni faţă de ce are PSD şi ALDE - 15".

Domnia sa a subliniat, răspunzând unei întrebări, că nu există nicio încălcare a legii în ceea ce priveşte alegerile locale şi că parchetul ar trebui să cerceteze situaţia, după ce a apărut o înregistrare audio în în presă în care domnul Petrache ar discuta despre mobilizarea oamenilor la vot.

"Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: «aveţi grijă, mare grijă, că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia». Dar ce nu dau cei care sunt interesaţi în înregistrarea aceea: la final... În sudul ţării şi în Moldova, PSD ia foarte uşor voturi, mult mai uşor decât PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (...) Dacă e un cetăţean onest care a făcut această înregistrare şi consideră că a fost încălcată legea, la Parchet cu ea!", a spus Marian Petrache, adăugând: "Am sentimentul că a fost o strategie, că peste tot am fost urmărit şi s-a încercat să se vadă dacă cumva spun vreo chestie care poate fi folosită împotriva mea. Sunt convins de această chestie. Asta pentru că, probabil, era previzibil rezultatul. Nu vreau să mă încarc negativ. (...) E în regulă. Probabil că dacă nu semnam protocolul nu se deschidea (nr. - un dosar pe tema alegerilor din Ilfov). O să cerceteze. E foarte bine. (...) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez".

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce au apărut înregistrări audio în care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, discută despre mobilizarea oamenilor la alegerile din 5 iunie.

"S-a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru coruperea alegătorilor", au declarat oficiali ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, citaţi de Mediafax.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu Petrache la puscarie se mai curata si ilfovu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb