Provocările şi oportunităţile dezvoltărilor sustenabile în România, discutate la Săptămâna Belgiană

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 22 aprilie 2015

Provocările şi oportunităţile dezvoltărilor sustenabile în România, discutate la Săptămâna Belgiană

Provocările şi oportunităţile dezvoltărilor sustenabile în România, cele mai bune practici şi cele mai noi tendinţe din domeniu la nivel pan-European, au fost discutate conferinţa Sustainable Housing în cadrul Săptămânii Belgiene la Bucureşti, susţinută de Ambasada Belgiei la Bucureşti.

Organizată în premieră în cadrul Belgian Week, la invitaţia Ambasadei Belgiei la Bucureşti, conferinţa Sustainable Housing a reprezentat o platformă de comunicare dedicată sustenabilităţii, la care lideri de opinie din mediul privat, guvernamental şi non-guvernamental au fost invitaţi să îşi exprime viziunea, expertiza, ideile şi cele mai noi tendinţe sau soluţii referitoare la proiectele imobiliare verzi, construcţiile pasive şi dezvoltarea sustenabilă în general. Lista vorbitorilor a inclus reprezentanţi ai companiilor Liebrecht & wooD, Opus Land Development, Machiels Building Solutions, GDF Suez, Coilprofil, Reynaers, DMA Design, Ingenium, BuildIN, Colliers International, BuildGreen Romania, precum şi ai organizaţiilor Passiefhuis Platform - Belgia, Ecopolis - România şi RICS Ungaria. Participanţii au discutat pe marginea stadiului actual al dezvoltării sustenabile din România, precum şi a provocărilor imediate.

În plus, evenimentul a fost onorat de prezenţa domnilor Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Mihail Fâcă, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum şi Dante Stein, Consilier Personal al Primului Ministru al României.

Belgian Week, săptămâna belgiană în cadrul căreia a fost organizată conferinţa de sustenabilitate, reprezintă un eveniment cuprinzător dedicat aspectelor economice, sociale şi culturale ale relaţiilor economice dintre România şi Belgia.

"Pentru cea de-a treia ediţie a Belgian Week, Asociaţia de Afaceri Belgiano-Română (BEROBA) împreună cu Ambasada Belgiei la Bucureşti au organizat o săptămână splendidă cu scopul de a promova calitatea vieţii şi relaţiile economice şi sociale dintre România şi Belgia. În acest sens, am invitat unii dintre cei mai avizaţi specialişti din mediile public şi privat să organizeze câteva seminarii pornind de la cele mai stringente oportunităţi sau provocări ale societăţii actuale. Prin includerea conferinţei de sustenabilitate, Belgian Week urmăreşte să promoveze adoptarea la scară largă a unor măsuri pentru creşterea eficienţei energetice a construcţiilor din România", a declarat H.E. Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucureşti.

"Invitaţia Ambasadei de a prelua organizarea conferinţei Sustainable Housing nu poate decât să ne onoreze, cu atât mai mult cu cât construcţiile verzi şi sustenabilitatea în general reprezintă astăzi direcţii obligatorii în strategia companiilor imobiliare. În cadrul Liebrecht & wooD, acordăm o atenţie considerabilă misiunii de a crea un mediu, nu doar o clădire. De aceea, avem o abordare holistică a construcţiilor, o atenţie deosebită fiind acordată împrejurimilor clădirilor şi felului în care acestea pot fi integrate şi administrate în mod armonios. Având în vedere situaţia economică îmbunătăţită, credem cu tărie că investitorii belgieni, în general, şi Liebrecht & wooD, în particular, au un viitor foarte bun în România", a susţinut Didier Balcaen, Partener şi COO al Liebrecht & wooD Group.

De peste 20 de ani, Grupul Liebrecht & wooD operează pe pieţele comerciale imobiliare din Polonia, România şi Rusia unde a dezvoltat proiecte de birouri, retail şi industriale cu o suprafaţă totală de aproape jumătate de milion de metri pătraţi.

Grupul cuprinde mai multe entităţi, incluzând dezvoltatorul Liebrecht & wooD, Grupul FASHION HOUSE responsabil de implementarea şi gestionarea conceptului de outlet center pe pieţele emergente, precum şi compania de property management WECARE ce operează în Polonia. Toate procesele de investiţii în grupul Liebrecht & wooD sunt supervizate de Liebrecht & wooD Development Company.

Portofoliul de proiecte al Grupului include clădiri de birouri, parcuri de birouri şi ansambluri mixte în Varşovia (Kopernik Office Buildings, Jerozolimskie Business Park, Flanders Business Park, Batory Office Buildings, Plac Unii) şi Bucureşti (Victoria Park), depozite în Varşovia şi Poznañ (Manhattan Business & Distribution Center, Poznañ Distribution Centre), precum şi unele dintre primele centre de tip outlet din Polonia, România şi Rusia, sub marca FASHION HOUSE Outlet Centre.

În prezent, Grupul dezvoltă partea comercială a Praga Koneser Center din Varşovia, care însumează o suprafaţă totală închiriabilă pentru retail şi birouri de 44,500 de metri pătraţi. Grupul îşi extinde totodată şi primul său proiect de pe piaţa rusă - FASHION HOUSE Outlet Centre Moscova, iar în paralel începe dezvoltarea proiectului Cernica Park - un nou concept de retail - în Bucureşti. Toate proiectele în curs de dezvoltare îndeplinesc standardele internaţionale de sustenabilitate.

Liebrecht & wooD a intrat pe piaţa românească în anul 2001, începând cu dezvoltarea centrului comercial Militari din Bucureşti. În 2007, compania a inaugurat un complex de birouri modern intitulat Victoria Park din Bucureşti, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 20.500 m.p. În 2008, primul şi singurul outlet din România - FASHION HOUSE Outlet Centre Bucureşti a fost inaugurat ca parte integrantă a parcului de retail West Park, având o suprafaţă de 73.400 m.p. Până în prezent, compania a investit circa 200 de milioane de euro în România.

În prezent, Liebrecht & wooD începe lucrările la proiectul Cernica Park - o destinaţie de cumpărături internaţională, situată în apropierea autostrăzii A2 şi a centurii Bucureşti, cu o arie de captare de 3 milioane de locuitori pe o rază de 90 min. Ansamblul va cuprinde spaţii comerciale cu o suprafaţă totală de 88.000 m.p. şi peste 3.500 de locuri de parcare, construite pe o suprafaţă de 34ha, parte a unui lot de 60ha deţinut de Liebrecht & wooD. Conceptul include un FASHION HOUSE Outlet Center, un hipermarket, o galerie comercială, un magazin de bricolaj, un magazin de mobilă, un magazin de articole sportive şi multe altele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb