Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache este noul preşedinte al Consiliului Legislativ, faţă de numai cele 41 de voturi obţinute de Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, conform deciziei de ieri a Parlamentului.
Acest lucru înseamnă practic că PSD nu are de gând să se reformeze în ciuda asigurărilor oferite în ultima vreme de preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu, de prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu şi de Vasile Dâncu - preşedintele Consiliului Naţional al partidului. Cel puţin asta reiese din votul masiv pentru înscăunarea lui Florin Iordache, iniţiatorul şi promotorul OUG 13/2017 prin care era dezincriminat abuzul în serviciu, şi preşedinte al comisiei parlamentare de tristă amintire care a ştirbit independenţa justiţiei şi magistraţilor prin modificările legislative propuse şi aprobate apoi de Parlament.
Senatorii şi deputaţii au avut ieri de ales între Florin Iordache - omul lui Liviu Dragnea, care în ultimii patru ani s-a ocupat de salvarea corupţilor şi de reducerea independenţei magistraţilor - şi Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale. Decizia părea uşoară la prima vedere, în favoarea lui Zegrean, un jurist cu state vechi în profesie, ale cărui opinii juridice sunt recunoscute şi respectate de colegii de breaslă.
Numai că gruparea social-democrată a ales să îl pună în fruntea Consiliului Legislativ pe Florin Iordache.
Mişcarea celor din PSD are dublă semnificaţie. În cazul în care pierd alegerile parlamentare, social-democraţii se asigură că instituţia condusă de Iordache va da avize negative proiectelor legislative iniţiate de majoritatea din dreapta scenei politice, avize ce vor constitui un temei pentru atacarea actelor respective la Curtea Constituţională, după ce ele vor trece de votul Parlamentului.
În cazul în care, printr-o minune, PSD va reuşi să ajungă la guvernare în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, social-democraţii vor avea liniştea asigurată din partea Consiliului Legislativ pentru a propune orice bazaconie de proiect de lege, pentru că Iordache nu va protesta şi va emite întotdeauna un aviz pozitiv.
În cursă, s-a mai înscris şi Duli Ionuţ Mazâlu, secretar general al Consiliului Legislativ, dar care a adunat doar dou[ voturi pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al instituţiei.
În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost ales senatorul USR George Dircă. El a primit 174 de voturi.
Potrivit Constituţiei, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.
În prezent, legea nu prevede o limită a mandatului preşedintelui Consiliului Legislativ şi nici o procedură de revocare a acestuia din funcţie. Dragoş Iliescu, primul şi singurul până acum preşedinte al Consiliului Legislativ, a stat în funcţie vreme de 19 ani, până la pensionarea sa în vara acestui an. El fusese numit preşedinte al Consiliului Legislativ în anul 2001.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2020, 19:37)
se dovedeste inca odata, daca mai era nevoie, calitatea profesionala si onestitatea par;amentarilor!
daca jigodelul acesta a primit aceasta functie datorita votului"unanim" atunci avem inca o doavad cat de mult le pasa parlementarilor de ROMANI!
SA VA FIE RUSINE TUTUROR VOTANTILOR!!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2020, 20:06)
's capiati de rusine. umbla in opturi prin casa poporului
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2020, 20:27)
Domnule Presedinte al CLR, vedeti domnule cum s-a manevrat Legea 223/2015 si puneti-o in ordine.
3. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 20.10.2020, 21:21)
...
4. Ciordache, alta funcție?
(mesaj trimis de Madalina în data de 20.10.2020, 22:03)
Mi se face greata când îl vad pe acest Ciordache, acest mazilitor al legilor justiției și pupaturi de moaste la tatuca.... Nicio problema PE.SE.DE. o sa reamintim masiv tuturor ca acest ciumat care a arătat degetul mijlociu tuturor face parte in continuare dintre ciumatii rosii, aceste jeguri ale societății, care nu sunt pentru popor ci împotriva poporului! RUSINE SA VA FIE!
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 20.10.2020, 22:53)
Care legi ale Justitiei? Alea facute de Macovei si Pruna, prin care daca un necunoscut iti facea un denunt, in clipa urmatoare aparea Portocala si iti punea catusele?!
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.10.2020, 00:34)
Nu aveati greata cand strigati "muie psd" in piata victoriei,se intoarce roata iar acum va luati de la pnl multa m.....
5.
(mesaj trimis de în data de 21.10.2020, 00:41)
Tov. "ALTĂ ÎNTREBARE", victorios cu o "altă pozare", cu ambele mâini ridicate și degetele mijlocii arătate electoratului... iată poziția pesedismului...