PSD CONTINUĂ ŞICANAREA GUVERNULUI ORBAN Comisii de anchetă şi moţiuni simple - noile arme ale social-democraţilor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 20 mai 2020

Succesul ultimelor moţiuni simple depuse împotriva lui Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, şi a lui Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care au fost "demişi" de Camera Deputaţilor şi Senat, se pare că le-a dat aripi social-democraţilor care pregătesc tragerea la răspundere în faţa Parlamentului şi a altor miniştri din Cabinetul Orban.

Liderii social-democraţi au decis ieri că următorii pe lista moţiunilor simple vor fi Monica Anisie - controversatul ministru al Educaţiei Naţionale - şi Marcel Vela - ministrul Afacerilor Interne.

După întrunirea liderilor PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al formaţiunii politice a spus: "Conducerea partidului a decis depunerea unor moţiuni simple împotriva ministrului Educaţiei şi a ministrului de Interne. Ambele moţiuni vor fi introduse la începutul săptămânii viitoare în Camera Deputaţilor şi ele au rolul, aşa cum a fost şi în cazul miniştrilor Vasile Cîţu şi Adrian Oros, să îi atenţioneze pe guvernanţi că nu îşi fac treaba aşa cum trebuie şi sperăm să fie un semnal de alarmă pentru miniştri să îşi corecteze acţiunile".

El a mai anunţat că majoritatea parlamentară coagulată în jurul PSD va înfiinţa o comisie de anchetă privind Afacerea Sparanghelul, prin care mii de români au plecat, în timpul pandemiei, la munci sezoniere în Germania.

Romaşcanu a precizat: "Autorităţile din ţara noastră nu au luat măsuri pentru protejarea dreptului la sănătate şi la muncă corectă a cetăţenilor. Deplasările au fost făcute în urma unor înţelegeri diplomatice şi trebuie să aflăm în ce au constat aceste înţelegeri. În mass-media au fost prezentate dovezi indiscutabile că deplasarea la munca sezonieră nu a fost strict o decizie individuală a cetăţenilor, mai ales că mulţi oameni, odată ajunşi în Germania, au fost abandonaţi acolo de firmele de recrutare, iar ambasada noastră nu a luat nicio măsură. Există informaţii că peste 2000 de cetăţeni au plecat din zone infectate din România, în Germania, în zone roşii din ţara respectivă, iar cei care au fost nemulţumiţi de condiţiile de muncă sau care au avut de suferit din punct de vedere medical nu au fost sprijiniţi să se întoarcă în ţară".

Purtătorul de cuvânt al PSD a menţionat că o altă comisie de anchetă care va fi înfiinţată va fi aceea privind achiziţiile din domeniul medical în timpul pandemiei. "Este normal ca românii să ştie cum s-au cheltuit banii statului în această perioadă, mai ales cu privire la achiziţiile scandaloase de materiale sanitare aşa cum este cumpărarea de măşti de protecţie, pe o sumă considerabilă, prin intermediul unei bodegi din judeţul Giurgiu", a precizat senatorul Lucian Romaşcanu.

El a mai spus că, începând de săptămâna viitoare, social-democraţii vor introduce în Parlament, în regim de urgenţă, mai multe proiecte de acte normative care să pună în practică toate cele 28 de măsuri pe care PSD le consideră necesare pentru repornirea economiei naţionale, dar pe care Guvernul PNL refuză să le ia şi le ignoră.

Lucian Romaşcanu a mai arătat că PSD va modifica şi programul IMM Invest, deoarece din informaţiile primite pentru cele 20% din creditul solicitat de antreprenori pe care statul nu le garantează, garanţiile cerute de bănci sunt disproporţionat de mari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai silențios, că vă înecați...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb