ZIARUL BURSA

20 mai 2020
Ediţia din 19.10.2024
Credite la dobânzi negative pe fond de COVID 19?

Credite la dobânzi negative pe fond de COVID 19?

Adelina ToaderBănci-Asigurări / 20 mai 2020

Banca Angliei reînvie discuţiile despre dobânda negativă la credite 

O lume în care băncile ne vor plăti pentru a împrumuta bani de la ele nu pare să mai fie atât de departe de realitate. După ce Banca Japoniei şi unele bănci centrale europene au coborât dobânzile în teritoriu negativ, există tot mai multe speculaţii şi indicii care arată că Banca Angliei (BoE) ar putea recurge, de asemenea, la reducerea costurilor împrumuturilor sub zero pentru a amortiza economia lovită de pandemia de coronavirus, potrivit mai multor surse internaţionale de presă.

"Nu există niciun motiv real de optimism, ci doar îngrijorare că vom cădea de foarte sus"

DRAGOŞ ROŞCA, RBL: "Nu există niciun motiv real de optimism, ci doar îngrijorare că vom cădea de foarte sus"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 20 mai 2020

Nu există niciun motiv real de optimism referitor la evoluţia economică, în mod real, în mediul de business, ci doar o îngrijorare că vom cădea de foarte de sus, a declarat, ieri, Dragoş Roşca, preşedintele Romanian Business Leaders (RBL), asociaţie membră în Coaliţia pentru Dezvoltarea României. El a făcut referire la optimismul "extrem" afişat de Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, cu privire la evoluţia economiei în primul trimestru.

Aşteptarea înainte şi după Godot

Cornel CodiţăEditorial / 20 mai 2020

Cornel Codiţă

"Oamenii aşteaptă acum mai mult ca niciodată; aşteptarea, e adevărat, nu mai sfîşie măruntaiele cîtorva privilegiaţi ai deznădejdii, ea a devenit o tortură generală, trăim în secolul aşteptării şi nici o soluţie omenească nu mai este acceptabilă sau posibilă..."

"Plafonul de garantare pentru IMM Invest s-a subscris de 10 ori, există cereri pentru 150 de miliarde de lei"

DUMITRU NANCU, FNGCIMM: "Plafonul de garantare pentru IMM Invest s-a subscris de 10 ori, există cereri pentru 150 de miliarde de lei"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 20 mai 2020

Plafonul de garantare pentru programul guvernamental de salvare a IMM-urilor s-a subscris de 10 ori, la acest moment cererile de finanţare pentru capital de lucru şi investiţii ridicându-se la un număr de aproape 58.000 şi o valoare de circa 150 de miliarde de lei, potrivit directorului general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Dumitru Nancu.

Virgil-Adrian Zahan

VIRGIL ZAHAN, GOLDRING: "Băncile vor fi mai restrictive în finanţarea antreprenorilor"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 mai 2020

Criza prin care trecem va face ca, în perioada următoare, posibilităţile de finanţare ale companiilor să se restrângă, iar băncile vor fi mult mai restrictive privind acordarea de capital firmelor antreprenoriale din ţara noastră, situaţie în care bursa poate să devină o alternativă de finanţare a afacerilor, a spus ieri, Virgil Zahan, director general al Goldring, în cadrul webinarului Made in Romania: De ce am ales Bursa de Valori Bucureşti, organizat de operatorul pieţei noastre de capital.

Grav - problemele de sănătate mintală sunt tot mai frecvente

OCTAVIAN DANMiscellanea / 20 mai 2020

Coronavirusul creează probleme şi indirect, prin efectele unor măsuri luate pentru evitarea pandemiei. Veşti îngrijorătoare vin dinspre Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), afecţiuni mai vechi se acutizează în această perioadă.

PSD CONTINUĂ ŞICANAREA GUVERNULUI ORBAN Comisii de anchetă şi moţiuni simple - noile arme ale social-democraţilor

G.M.Politică / 20 mai 2020

Succesul ultimelor moţiuni simple depuse împotriva lui Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, şi a lui Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care au fost "demişi" de Camera Deputaţilor şi Senat, se pare că le-a dat aripi social-democraţilor care pregătesc tragerea la răspundere în faţa Parlamentului şi a altor miniştri din Cabinetul Orban.

GILDA LAZĂR, JTI ROMÂNIA: "La nivelul Grupului de Comunicare Strategică, sectorul economic nu e reprezentat cum se cuvine"

M.G.Companii / 20 mai 2020

"Vrem să fim parteneri de dialog, nu pedepsiţii de serviciu ", spune Gilda Lazăr Liviu Rogojinaru, secretar de stat MEEMA: "În funcţie de cum evoluează curba infectărilor se vor relaxa restricţiile ce privesc activităţile culturale" 

JTI România îşi doreşte de la noua economie predictibilitate în ceea ce priveşte cadrul legislativ şi fiscal şi un dialog mai apăsat cu reprezentanţii guvernului, a precizat, ieri, Gilda Lazăr, director corporate affairs & communications la JTI România, Moldova şi Bulgaria, în cadrul webinarul online "Business în Noua Economie", organizat de EM360 şi "România Durabilă".

MARIUS ŞTEFAN, CO-FONDATOR AUTONOM: "Mediul de afaceri se uită cu îngrijorare la ce se întâmplă în zona publică"

MIHAI GONGOROICompanii / 20 mai 2020

Ştefan: "Nu ştiu cât de publică e informaţia, dar Dacia mai are comenzi doar până la finalul lunii iunie pe piaţa europeană" 

Mediul de afaceri se uită cu îngrijorare la ce se întâmplă în zona publică şi există o frustrare, deoarece nu se fac aceleaşi eforturi ca în sectorul privat pentru repornirea economiei, a declarat, ieri, în cadrul unei video-conferinţe pe probleme de economie, Marius Ştefan, antreprenor şi co-fondator al grupului Autonom International, lider pe piaţa de leasing operaţional şi rent-a-car.

Cursa pentru obţinerea unui leac

PANDEMIE, MEDICAMENTE, INTERESE Cursa pentru obţinerea unui leac

Octavian DanInternaţional / 20 mai 2020

Întreaga lume aşteaptă/caută un leac pentru combaterea ultimului virus. Nu mai puţin de 100 de laboratoare "aleargă" contra cronometru pentru a produce un vaccin împotriva SARS-Cov-2. Teoretic, nu există o concurenţă, practic lucrurile stau, evident, altfel - contează foarte mult cine iese primul pe piaţă cu un leac. Pe de altă parte, dar legat de acelaşi subiect, nu trebuie ignorat nici războiul dintre SUA - Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi China.

Industria telecom, retail-ul şi serviciile financiare, cele mai afectate de fraude online

STUDIU TRANSUNION PENTRU CRIZA ACTUALĂ: Industria telecom, retail-ul şi serviciile financiare, cele mai afectate de fraude online

A.V.Companii / 20 mai 2020

Ţările cu cel mai mare procent de tranzacţii suspectate că sunt frauduloase sunt: Yemen, Siria şi Kazahstan 

Industria telecomunicaţiilor, sectorul retail şi serviciile financiare sunt cele mai afectate de fraude online în perioada pandemiei de Covid-19 (coronavirus), potrivit unui studiu realizat de TransUnion, agenţie americană de raportare a creditelor pentru consumatori.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 20 Mai 2020

Macroeconomie / 20 mai 2020

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în luna mai 2020, până la 51 de puncte, de la 28,2 puncte în luna precedentă, pe fondul unei scăderi peste aşteptări a a indicelui situaţiei curente, până...

Asia domină în continuare piaţa telefoanelor inteligente

Asia domină în continuare piaţa telefoanelor inteligente

O.D.Companii / 20 mai 2020

Piaţa telefoanelor inteligente nu oferă nicio surpriză în prima parte a anului 2020. Samsung şi Huawei au acaparat cea mai mare parte din piaţa smartphone-urilor 5G în primul trimestru al acestui an, cele două companii deţinând împreună două...

OPINII Poţi concura cu un robot?

CRISTIAN DOGARUMiscellanea / 20 mai 2020

Telemunca este doar primul pas, curând angajatorii vor plusa cu roboţi care nu se îmbolnăvesc de coronavirus, nu vor salarii mărite şi nu refuză orele suplimentare.

Fluctuaţii pe pieţele europene

BURSELE LUMII Fluctuaţii pe pieţele europene

A.V.Internaţional / 20 mai 2020

Bursele din Europa au fluctuat ieri, după ce, luni, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au propus crearea unui fond de relansare de 500 de miliarde de euro pentru solidaritate şi creştere în UE.

Social-democraţii - de acord cu starea de alertă

Social-democraţii - de acord cu starea de alertă

I.Ghe.Politică / 20 mai 2020

Parlamentarii PSD vor aproba hotârârea emisă luni de guvernul Orban cu privire la instituirea stării de alertă conform dispoziţiilor din legea 55/2020, adoptată săptămâna trecută, în numai două zile, de Camera Deputaţilor şi de Senat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo