PSD declară că nu se sperie de fuga lui Năstase

Mihai Vereha
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2006

Dincolo de asigurările repetate ale liderilor PSD că partidul va supravieţui, declaraţiile lor de ieri par să ascundă o adevărată îngrijorare că PSD se va scinda dacă Adrian Năstase îi părăseşte.

Deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că întîlnirea de ieri a liderilor PSD a fost una obişnuită şi a afirmat că numărul parlamentarilor care vor părăsi PSD nu este de 30 de persoane, ci mai degrabă este cuprins undeva între 10-15. De asemenea, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor a ţinut să le spună celor care intenţionează să plece că "indiferent cît de rău le este astăzi în PSD, le este infinit mai bine decît la oricare alt partid de pe eşichierul politic", pentru că "au lucrat aici şi, chiar dacă există tensiuni, acestea sînt trecătoare, nu de substanţă".

Hrebenciuc consideră că nu sînt motive pentru convocarea unui congres extraordinar şi că, în ciuda demisiei celor 200 de primari din PSD, susţinerea partidului nu are de suferit întrucît "mai avem 1.520 de primari, deci 49% din primarii României, ceea ce este o cifră substanţială şi o forţă deosebită care se va vedea la alegeri". El a mai adăugat că PSD va creşte în sondaje şi se bazează pe ceea ce se întîmplă în teritoriu şi pe greutăţile cu care se confruntă România. Viorel Hrebenciuc a mai spus că o eventuală demisie a lui Adrian Năstase ar dovedi că acesta nu acceptă să fie membru în PSD decît dacă face parte din echipa de conducere. În ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta, Hrebenciuc este convins că acesta nu va demisiona din partid.

Declaraţiile preşedintelui PSD, Mircea Geoană şi ale lui Ion Iliescu au fost menite să inducă o atmosferă de calm în privinţa demisiei lui Năstase. Cei doi au mărturisit că au încercat să ia legătura cu Adrian Năstase pe întreg parcursul zilei de ieri însă acesta nu le-a răspuns. Geoană a considerat că plecarea lui Năstase nu este în măsură să pună în pericol integritatea partidului care se bucură de sprijinul organizaţiilor din teritoriu.

Mircea Geoană este de părere că partidul social trece printr-o perioadă mai dificilă, dar acest fapt nu este nou avînd în vedere că este un partid de opoziţie şi că apar firesc astfel de evenimente. El a criticat actuala putere spunînd că încearcă să abată atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme ale României, mizînd mai mult pe cazurile spectaculoase ale luptei anticorupţie.

Ion Iliescu, senator PSD, a apreciat calităţile de om politic şi de fost prim ministru ale lui Năstase şi şi-a exprimat speranţa că acesta din urmă va judeca cu multă "cumpănire" paşii pe care îi va face în viitor.

Conservatorii se jură că nu fură pesedişti

Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvînt al PC ne-a spus că "nu există nici un gest concret din partea lui Adrian Năstase sau din partea altor parlamentari PSD privind intrarea acestora în PC". Domnia sa a catalogat ştirile apărute în presă în ultima perioadă drept "zvonuri şi discuţii la nivel de zvon", adăugînd că nici măcar în PC nu s-a discutat pînă acum această problemă.

Cu toate acestea, reprezentantul conservatorilor a recunoscut că "mîine (n.n. azi) vom discuta în Biroul Permanent aceste situaţii şi posibilele noastre reacţii la ele". Bogdan Ciucă a dat de înţeles că va exista o discuţie şi pe tema posibilei intrări a lui Eugen Bejenariu în PC, din moment ce şi-a declarat intenţia de a părăsi PSD.

Purtătorul de cuvînt al PC a catalogat acuzaţiile PD privind racolarea de parlamentari PSD drept "paradoxală", dim moment ce "chiar PD a primit cei mai mulţi parlamentari din PSD şi PRM". Domnia sa crede că "celor din PD nu le convine că există un alt partid întărit pe scena politică în afară de ei", făcînd referire la PC. (Cătălin Bălan)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb