PSD doreşte amânarea plăţii ratelor bancare

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2020

Reprezentanţii PSD au depus, ieri, în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente. Măsura este valabilă atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice şi se va aplica tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ.

""PSD consideră că măsurile anunţate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor şi populaţiei", se arată în comunicatul de presă.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD a criticat măsurile economice anunţate de Guvern: ""Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme şi clare de susţinere a populaţiei şi a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă şovăială şi o lipsă totală de reacţie rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plăţii ratelor bancare este o măsură de sprijin a populaţiei în confruntarea cu criza economică generată de epidemie şi solicitată de tot mediul de afaceri".

Amintim că Guvernul a aprobat un set de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri şi a cetăţenilor: asigurarea plăţii şomajului tehnic, în proporţie de maximul 75% din salariul mediu brut, pentru angajaţii companiilor care îşi închid activiatea; creşterea plafonului de garantare a creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde de lei, credite garantate de stat pentru investiţii şi capital de lucru; subvenţionarea de către stat a dobânzii creditelor pentru IMM-uri; amânarea plăţii facturilor la utilităţi pentru IMM-urile afectate de actuala criză şi de măsurile luate de Guvern pentru combaterea răspândirii epidemiei, etc..

Printre măsuri nu s-a regăsit şi amânarea plăţii ratelor la creditele contractate de companii şi de persoanele fizice, măsură care a fost luată de guvernul Ungariei. Referitor la acest aspect, fostul premier Victor Ponta a spus că regretă că şeful Guvernului român nu este Victor Orban, ci Ludovic Orban, deoarece prim-ministrul maghiar este mai interesat de sprijinirea conaţionalilor săi şi a mediului de afaceri din ţara vecină, decât este şeful Executivului de la Bucureşti de firmele şi cetăţenii din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PENELISTII SUSTIN BANCILE, NU CETATENII SI FIRMELE ROMANESTI! a se vedea cum au votat si la legile lui Zamfir!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb