PSD îl aruncă pe Vanghelie în lupta pentru fotoliul de primar general

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2005

Sorin Oprescu a refuzat să candideze pentru Primăria Capitalei

Dan Ioan Popescu

va demisiona din fruntea Organizaţiei PSD Bucureşti, dacă Marian Vanghelie va înregistra un eşec în alegeri

Primarul Sectorului 5 a fost desemnat candidat împotriva voinţei lui Ion Iliescu

Candidatul desemnat de Partidul Social Democrat pentru Primăria Capitalei este Marian Vanghelie, actualul primar al Sectorului 5, potrivit deciziei Biroului Executiv al Organizaţiei Bucureşti. Dan Ioan Popescu, preşedintele organizaţiei, a arătat că decizia finală a fost luată ca urmare a refuzului lui Sorin Oprescu de a intra în lupta pentru funcţia de edil-şef. În urma sondajului comandat de PSD, senatorul Sorin Oprescu a întrunit 41% din preferinţele electoratului, în timp ce Marian Vanghelie, numai 11%.

Trebuie menţionat că, de acum înainte, Marian Vanghelie îşi schimbă numele în Daniel Vanghelie, deoarece colegii săi s-au gîndit că primarul Sectorului 5 are nevoie de o altă imagine.

Ion Iliescu, cel care, probabil, va prelua cît de curînd şefia partidului, a declarat în repetate rînduri că nu este de acord cu lansarea lui Marian Vanghelie în cursa pentru Primăria Capitalei. Ion Iliescu afirma, cu ocazia Biroului Executiv Central, că PSD trebuie să scape de toate figurile controversate din partid. Se ştie că primarul Sectorului 5 nu este străin de sălile tribunalelor, ba mai mult, el a fost acuzat de corupţie. Marian Vanghelie nu a pierdut, însă, nici un proces pînă în acest moment, în consecinţă nu poate fi sancţionat politic.

Cu toate acestea, Dan Ioan Popescu spune că liderii PSD au fost în temă cu soluţia la care s-a ajuns, iar decizia a aparţinut Organizaţiei PSD Bucureşti. Marian Vanghelie a precizat, însă, că există mulţi colegi de-ai săi în partid care vor să-l "elimine".

Preşedintele PSD Bucureşti afirmă că Marian Vanghelie nu va lupta singur, ci alături de preşedintele de campanie şi preşedintele de organizaţie politică. Aşadar, Daniel Vanghelie nu va intra singur în campania electorală împotriva candidatului Alianţei PNL-PD.

Pe de altă parte, Sorin Opres-cu a declarat că nu doreşte să fie eternul candidat al PSD, deşi ştie că a dezamăgit foarte mulţi colegi din partid prin refuzul său. În schimb, Sorin Oprescu îl recomandă pe Marian Vanghelie pentru Primăria Capitalei: "Daniel a evoluat mult în viaţa lui politică şi culturală. Cred că va reprezenta PSD într-un mod corect şi onest."

Sorin Oprescu a mai adăugat că nu va candida niciodată pentru preşedinţia Organizaţiei PSD Bucureşti, împotriva lui Dan Ioan Popescu. Preşedintele organizaţiei este, însă, dispus să-şi depună demisia în cazul în care Marian Vanghelie va obţine mai puţin decît Mircea Geoană la alegerile din 3 aprilie.

Marian Vanghelie a spus că nu va renunţa la Sectorul 5 în favoarea competiţiei pentru Primăria Generală. Domnia sa a precizat că va urma întocmai modelul lui Traian Băsescu, care a ajuns de la Primăria Capitalei la Preşedinţie: "Voi face ce a făcut preşedintele cînd a plecat din funcţia de primar general. Voi conduce primăria sectorului 5 în forţă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb