PSD PROPUNE Comitet de transparenţă privind distribuirea ajutoarelor pentru sinistraţi

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2005

Purtătorul de cuvînt al Partidului Social Democrat (PSD), Cristian Diaconescu, a solicitat ieri, într-o conferinţă de presă, constituirea de către Executiv a unui comitet de transparenţă care să monitorizeze modul de distribuire a ajutoarelor în zonele sinistrate, indiferent de natura şi provenienţa acestora.

Diaconescu a motivat această solicitare prin faptul că a primit, în ultima perioadă, tot mai multe semnale din teritoriu prin care se reclamă modul de distribuire a ajutoarelor către cetăţenii afectaţi de inundaţii. De asemenea, purtătorul de cuvînt al PSD a criticat şi proiectele de reconstrucţie demarate de Guvern.

Referindu-se la unele acuze aduse social-democraţilor privind defrişările din zonele Bacău şi Vrancea, Cristian Diaconescu consideră că "speculaţiile politice trebuie să înceteze" şi afirmă că responsabilităţile trebuie stabilite de instituţiile statului, care trebuie să-şi facă datoria şi să demareze rapid o anchetă în acest sens.

Dacă apar elemente care dovedesc implicarea unor membri PSD, a adăugat el, problema va fi abordată cu toată atenţia în cadrul Comisiei de integritate morală şi arbitraj a partidului.

Cristian Diaconescu neagă că PSD ar negocia în secret cu PNL

Senatorul Cristian Diaconescu, a negat, ieri, că formaţiunea din care face parte ar purta negocieri secrete cu PNL. "Nu există nimic de această natură", a răspuns el la întrebarea dacă PSD ar negocia în secret cu partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, refuzînd să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu.

Proiectul de lege privind autorizarea interceptării comunicaţiilor - sensibil opiniei publice

Purtătorul de cuvînt al Partidului Social Democrat (PSD), Cristian Diaconescu, a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa legislativă privind autorizarea interceptării comunicaţiilor are ca principal scop întărirea capacităţii de intervenţie a statului în contextul intensificării acţiunilor teroriste în ţările lumii. Patru parlamentari social-democraţi - deputaţii Ion Stan, Eugen Bejinariu şi Gabriel Oprea şi senatorul Cristian George Maior - au depus, zilele trecute, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o iniţiativă legislativă privind autorizarea interceptării comunicaţiilor în activităţile de realizare a securităţii naţionale. Autorii consideră că, prin prezenta lege, se instituie un sistem de control judiciar prealabil asupra acelor activităţi ale serviciilor de informaţii şi securitate naţională care pot prejudicia inviolabilitatea domiciliului şi secretul comunicaţiilor. Cristian Diaconescu a mai subliniat faptul că actul normativ urmează a fi suspus dezbaterilor, în condiţiile în care tema necesităţii intervenţiei statului în combaterea terorismului este comună ţărilor membre NATO. El a acceptat totuşi faptul că iniţiativa legislativă atinge un subiect sensibil pentru opinia publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb