PSD şi ALDE au semnat un protocol de guvernare

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 decembrie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare 18:20 Dragnea: "O să discutăm cu UDMR oportunitatea realizării unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară"

    PSD împreună cu ALDE vor discuta cu UDMR despre oportunitatea realizării unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară, a anunţat astăzi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

    "Într-un timp rezonabil o să ne vedem şi cu colegii de la UDMR să dicutăm eventualitatea, posibilitatea şi oportunitatea realizării unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară. Nu am stabilit unde, dar în momentul în care este finalizat, dacă se finalizează, o să vă informăm", a declarat preşedintele PSD.

    ------------

    Actualizare 18:03 Tăriceanu: "Premierul va fi o persoană propusă din partea PSD"

    Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, că PSD şi ALDE vor propune un candidat unic pentru funcţia de premier, precizând că, având în vedere scorul obţinut la alegerile parlamentare, acesta va face parte din rândul social-democraţilor.

    Tăriceanu a declarat, la Parlament: "Noi suntem obligaţi să ţinem cont de realitatea votului, este ceea ce am spus în câteva rânduri în ultimele zile, şi anume că încercările pe care le-am văzut în a alcătui o altă majoritate în Parlament decât cea rezultată din alegeri este un demers nelegitim. Acest lucru se bazează pe o realitate politică a votului şi această realitate politică a votului funcţionează şi în relaţia din ALDE şi PSD. Având în vedere scorul pe care l-a obţinut PSD, sigur că logica politică ne face, fără sa facem multe discuţii, să spunem: candidatul va fi desemnat de comun acord, dar va fi o persoană propusă din partea PSD".

    Întrebat cine va fi propunerea de premier a celor două formaţiuni, acesta a afirmat: "Numele îl vom anunţa la momentul potrivit, dar în niciun caz, nu înainte de a merge la consultările de la Cotroceni".

    Tăriceanu a adăugat că protocolul încheiat între PSD şi ALDE are ca principal scop punerea în aplicare a programului de guvernare a coaliţiei de guvernare.

    -----------

    Actualizare 17:45 Tăriceanu: "PSD şi ALDE vor participa împreună la consultările cu preşedintele Iohannis"

    Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat astăzi că PSD şi ALDE vor participa împreună la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

    Tăriceanu a afirmat, după semnarea unui protocol de guvernare cu social-democraţii: "La viitoarele consultări, am discutat cu colegii din PSD şi având în vedere semnarea acestui protocol, în acest moment, noi vom participa împreună la consultările pe care preşedintele le va organiza pentru stabilirea prim-ministrului".

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că îi vor trimite o scrisoare oficială preşedintelui Iohannis în care îl vor informa de semnarea protocolului pentru constituirea coaliţiei.

    Şeful statului a invitat la consultări PSD miercuri la ora 11.00, iar ALDE joi.

    Liderul PSD a precizat că reprezentanţii celor două formaţiuni vor merge împreună la Palatul Cotroceni, miercuri, la ora 11.00.

    ----------

    Actualizare 16:20 Liderii PSD şi ALDE au semnat protocolul Coaliţiei de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie

    PSD şi ALDE au semnat, astăzi, la Palatul Parlamentului, un protocol de guvernare, transmit televiziunile de ştiri.

    Protocolul a fost semnat de Liviu Dragnea şi de Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

    Documentul prevede susţinerea unui premier comun şi a unui guvern de coaliţie, cu miniştri desemnaţi proporţional de cele două partide.

    "PSD şi ALDE vor alcătui un program comun de guvernare prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale", se arată în protocol.

    ----------

    Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, la Parlament, că protocolul pe care urmează să îl semneze cu ALDE va conţine reprezentarea proporţională a celor două partide în structurile guvernamentale şi regulile colaborării parlamentare, el nefiind zgârcit în privinţa împărţirii ministerelor.

    Dragnea a afirmat, citat de News.ro: "Chiar acum merg să avem o ultimă discuţie (cu liderii ALDE - n.r.) foarte scurtă pentru a arunca o privire finală pe document. Urmează ca foarte repede să semnăm. Vom vorbi despre o reprezentare proporţională în structurile guvernamentale şi de colaborarea parlamentară. (...) Vom discuta în primul rând despre oameni şi despre o reprezentare care să ne dea siguranţa că Guvernul va duce la îndeplinire ceea ce s-a prevăzut în programul de guvernare. Eu nu sunt un om zgârcit".

    Chestionat în continuare dacă ALDE va primi Ministerul Justiţiei, liderul PSD a spus: "O să discutăm, dar cred că nu".

    Referitor la propunerea de premier, preşedintele social-democraţilor a susţinut că aceasta va fi făcută împreună cu ALDE.

    "Noi respectăm programul, o să facem o propunere împreună cu domnul Tăriceanu care sperăm să fie acceptată", a subliniat Liviu Dragnea.

    Fiind întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a precizat că nu a fost căutat de şeful statului. Dragea a mai spus: "Nu am avut niciun contact, nu am fost căutat. De cîteva zile eu mi-am arătat public disponibilitatea pentru o astfel de discuţie, dar este tot ce pot face eu". Liderul PSD a adăugat că "mai mult" decât atât nu poate face.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb