Public Power Corporation (PPC) din Grecia a preluat activele din România ale grupului Enel

D.T.
Companii / 24 martie 2023

Public Power Corporation (PPC) din Grecia a preluat activele din România ale grupului Enel

O echipă integrată a PwC România şi Grecia şi avocaţi ai D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat compania Public Power Corporation (PPC) din Grecia în tranzacţia de preluare a activelor de producţie, furnizare şi distribuţie de electricitate din România ale grupului italian Enel, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, experţii PwC şi D&B David şi Baias au oferit servicii de due diligence, consultanţă în materie de structurare fiscală şi sprijin în ceea ce priveşte aspectele financiare şi fiscale complexe ale documentelor tranzacţiei, precum şi consultanţă juridică de drept românesc.

"Am dovedit încă o dată că echipa noastră integrată de tranzacţii poate oferi consiliere la cele mai înalte standarde în tranzacţii mari din domenii strategice şi puternic reglementate. Felicit pe toţi colegii implicaţi în acest proces pentru profesionalismul şi dedicarea de care au dat dovadă în acest proiect", a declarat Cornelia Bumbăcea, Partener Deals PwC România.

"Suntem mândri că am asistat PPC în această tranzacţie. A fost o tranzacţie complexă, în care au fost implicaţi un număr mare de consultanţi ai PwC România şi avocaţii D&B, care au lucrat alături de colegii din PwC Grecia, dar şi de alte echipe de consultanţi internaţionali", a declarat Ruxandra Târlescu, Partener PwC România.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată în a doua parte a anului 2023, fiind supusă anumitor condiţii suspensive, inclusiv aprobării autorităţilor competente de concurenţă.

"Mulţumesc echipei de avocaţi D&B care a lucrat la realizarea acestei tranzacţii, una dintre cele mai mari tranzacţii realizate în România în ultimii 30 de ani. D&B a furnizat întreaga asistenţă de drept românesc, constând atât în servicii de due diligence juridic şi GDPR, cât şi asistenţă juridică pentru revizuirea documentelor tranzacţiei şi vom continua să asistăm PPC pentru implementarea tranzacţiei", a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias.

Echipa D&B David şi Baias a lucrat în colaborare cu casa de avocatura Milbank LLP (UK), aceştia din urmă coordonând asistenţă juridică de partea cumpărătorului, precizează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb