Puiu Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul director al FBI, Louis Freeh

Gabriel Tănase
Anticorupţie / 9 august 2017

Louis Freeh (Sursa foto: captură Youtube)

Louis Freeh (Sursa foto: captură Youtube)

Puiu Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul director FBI, Louis Freeh, care afirmă, într-un comunicat, că este "profund dezamăgit" de decizia Înaltei Curţi din România de a-l condamna pe omul de afaceri la şapte ani de închisoare, o sentinţă care "nu este susţinută nici de fapte nici de lege", anunţă Hotnews.ro.

Freeh, care a fost şi judecător în Statele Unite, a publicat un comunicat de presă în care îşi apară clientul şi afirmă că, în iulie 2016, a efectuat o analiză a sentinţei Curţii de Apel (care îl condamnase pe Popoviciu la nouă ani de închisoare), împreună cu "o echipă experimentată de foşti procurori federali şi agenţi speciali ai FBI, dintre care unul vorbeşte fluent limba română", precizează site-ul citat.

Fostul director al FBI susţine, potrivit Hotnews.ro, că această analiză a sentinţei a "relevat numeroase lacune juridice şi factuale, incompatibile cu statul de drept" şi îşi exprimă speranţa că decizia va fi revizuită.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, miercuri, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa".

Acesta nu a fost găsit însă la domiciliul său de poliţiştii care trebuiau să îl ducă în detenţie, pentru executarea pedepsei. Autorităţile au emis mandat de urmărire pe numele său.

Surse oficiale din Poliţie au declarat, pentru Agerpres, că Puiu Popoviciu a părăsit ţara la începutul lunii iunie.

Redăm mai jos comunicatul publicat de Louis J. Freeh, care conduce firma de avocatură "Freeh Group International Solutions":

"Sunt profund dezamăgit de decizia recentă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, de a condamna penal pe omul de afaceri român Gabriel Popoviciu la şapte ani de închisoare. Această decizie, această condamnare, nu este susţinută nici de fapte, nici de lege. În iulie 2016 am fost însărcinat să efectuez o analiză independentă a condamnării domnului Popoviciu în faţa Curţii de Apel din România. Am efectuat această analiză cu ajutorul unei echipe de procurori federali experimentaţi şi foşti agenţi speciali ai FBI, dintre care unii vorbeau fluent limba română.

Echipa noastră a analizat temeinic dovezile prezentate împotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv documente şi înregistrări ale conversaţiilor sale. Această analiză a indicat numeroase deficienţe de fapt şi juridice în cazul împotriva domnului Popoviciu. De exemplu, martorul principal al procuraturii, care a încercat în mod repetat, dar fără succes, să-l facă pe domnul Popoviciu să se incrimineze prin înregistrări secrete, a recunoscut în instanţă că nu a fost mituit de domnul Popoviciu - cu presupusa mită, inclusiv două sticle de lichior şi articole de promovare(cum ar fi un stilou, un notebook şi calendare). Fostul ministru al Educaţiei, precum şi alţi martori, au mărturisit că terenul Băneasa nu a fost niciodată un bun public şi, prin urmare, nu se poate susţine acuzaţia legală de abuz de poziţie. Multe alte deficienţe grave de fapt şi de drept, incompatibile cu principiile fundamentale ale statului de drept, au fost de asemenea subliniate în raportul meu. Sper că instanţele şi autorităţile vor reexamina acest caz şi vor decide că justiţia şi statul de drept semnifică obţinerea unui alt rezultat".

(sursa comunicatului: Businessinsider)

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Procesul s-a judecat in România sau in SUA?

    Cumatru' este membru al vreunui barou din tara?Daca nu, NU mai faceti afirmații fara acoperire ! Puteati sa treceti avocat cu ghilimele.Parerea lui este a unei persoane oarecare care își exprimă un punct de vedere. ATAT! 

    1. Aveti perfecta dreptate.Americanul ii mananca banii degeaba lui Popoviciu,dar are deunde...Doar "incuiatii" de la a3 nu stiu asta.

      Gresit; nu este parerea lui! se vrea/omul pare ca isi permite sa faca avertismente la hotararile date de justitia romana. Asta se numeste cumva imixtiune in treburile justitiei? unde se crede fostul FBI?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb