Situaţia ţărilor care compun zona PIIGS produce efecte atât asupra Uniunii Europene, cât şi asupra României, în sensul că aderarea noastră la moneda unică europeană a devenit "o ţintă mişcătoare", după cum ne-a declarat domnul Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
"Există două aspecte care pot fi desprinse din situaţia ţărilor care compun zona PIIGS. Primul se referă la faptul că trebuie înţeles din întâmplările acestori ţări că, pentru România, euro devine "o ţintă mişcătoare". Probabil că la nivelul Uniunii se vor căuta noi reglementări, care nu ţin de aceleaşi condiţii de până acum - nu se poate ca unor ţări să li se permită să aibă deficite bugetare, iar altora nu. UE nu poate impune anumite condiţii unora şi alţii să fie scutiţi de ele, nu este vorba de ceva preferenţial", ne-a explicat domnul Pogonaru. Potrivit domniei sale, "al doilea aspect se referă la faptul că, dacă Grecia, Italia şi celelalte ţări care formează PIIGS au problemele pe care le au, acest lucru nu va face decât ca UE să fie mai prudentă în acceptarea altor ţări la zona euro".
< link >https://www.bursa.ro/on-line/s=banci_asigurari&articol=76347.html< link2 >Puşculiţa PIIGS - 35% din sistemul nostru bancar< link3 >