Putin: "Occidentul nu poate avea monopol asupra Inteligenţei Artificiale"

F.D.
Internaţional / 24 noiembrie 2023

Putin: "Occidentul nu poate avea monopol asupra Inteligenţei Artificiale"

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri că Occidentului nu ar trebui să i se permită să dezvolte un monopol în sfera Inteligenţei Artificiale (AI) şi a spus că o strategie rusă mult mai ambiţioasă pentru dezvoltarea AI va fi aprobată în curând, relatează Reuters.

China şi Statele Unite sunt lideri în dezvoltarea AI, despre care mulţi cercetători şi lideri globali cred că va transforma lumea şi va revoluţiona societatea într-un mod similar cu introducerea computerelor la sfârşitul secolului al XX-lea.

Moscova are, de asemenea, ambiţia de a deveni o putere a AI, însă eforturile sale au fost încetinite din cauza războiului din Ucraina, care a determinat mulţi oameni de ştiinţă talentaţi să părăsească Rusia şi a declanşat sancţiuni occidentale care au împiedicat importurile de înaltă tehnologie ale ţării.

În cadrul unei conferinţe la Moscova, la care a participat şi directorul general al Sberbank, German Gref, Putin a declarat că încercarea de a interzice AI este imposibilă şi a avertizat că ar fi periculos şi inacceptabil să se permită platformelor occidentale să obţină un monopol asupra tehnologiei AI.

"În viitorul foarte apropiat, ca unul dintre primii paşi, va fi semnat un decret prezidenţial şi va fi aprobată o nouă versiune a strategiei naţionale de dezvoltare a AI", a spus Putin în cadrul conferinţei.

Preşedintele rus a afirmat că noua strategie va aduce schimbări semnificative, inclusiv "extinderea cercetării fundamentale şi aplicate în domeniul Inteligenţei Artificiale generative şi al modelelor de limbaj mari".

Rusia, a subliniat Putin, trebuie să facă modificări legislative şi de investiţii pentru a stimula dezvoltarea AI.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. De altfel inteligenta artificiala nativa a Rusiei si Chinei ar trebui sa lupte activ imptriva Inteligentei artificiale occidentale, aceasta din urma fiind afectata de hazard moral major (vezi ideologia LGBT, etc)

    1. Rusnacule esti in extaz!

      Va fi semnat undecret prezidenţial şi va fi aprobată o nouă versiune a strategiei naţionale de dezvoltare a AI. 

      Hahahaha.. 

      Gata s-a rezolvat.

      Hahaha 

      ruscia caramba de pe aici.

      Referitor si la observatia c ideologia LGBT... este corecta... dar hazardul moral este cauzat de un trend depresiv social cauzat din trecut de o pocnitura financiara si demografic sociala!

      Daca ardem pe rug toti LGBTistii nu o sa rezolva o problema sociala economica! 

      Aparitia deviatiilor de comportament sociale se manivesta cu degradarea periodica a societatilor - a economiilor - a culturii - a puterii de cumparare .... coruptiei fata de fantana de bani ...etc. 

      Si ca sa revin: observatia cu ideologia LGBT este destul de bine facuta.... 

      Un indicator (care il au toate tarile) ce supune asa: rata de investitie a capitalului in institutiile de cult Religioase sunt in PRabusire Istorica! Ceea ce poate insemna cateva lucruri - credinta societatilor se degradeaza treptat, trendul demografic poate sa cauzeze scaderea in rata de participare la cele bisericesti si investii aferente, rata de nunti - botezuri ca procent din pib in comparatie cu trecutul este in scadere, rata de uniune sociale de cult este in scadere - oamenii abandonati de oportunitati economice culturale au trecut de la colectivism la individualism. 

      Toate astea sunt semne clare pentru unele state de intrare in degradare sociala treptata! 

      O alta criza si reset va cauza in fata alta formare de colectivism! 

      Alte state ce au momentan colectivism treptat se vor duce catre individualism - slabind cu ele si piloanele importante ale unei societati. 

      Ca exemplu:  

      Index Procentual 

      Investitiile private in structuri / institutii de cult RELIGIOS - au avut un maxim in 1929 si un crash groaznic in 1934 unde au stat pe minime pana in 1946 - asta spune multe de depresia sociala de atunci - indexul a revenit la cotatia din urma abea in 1950. 

      Alt varf a fost atins in 1965 urmat de alt crash pana in 1975 - cred ca razboiul si Nixon dolar etc... au cauzat alta cadere a increderii sociale.  

      Varful din 1965 a fost reatins in anul 1998 - urmat de varful maxim din 2001 - bula finala si catastrofala multor active in pret bani reali (adica cantitate aur). si de atunci usa este si in prezent in perioada de agonie sociala... odata cu ei au tras in depresii sociale comportamentale si tari ca Italia-Franta-Germania-Spania- Portugalia...etc... Chiar si Romania ...daca ne uitam dupa numarul de bisericii ce nu reusesc sa mai fie renovate prin unele orase de peste 10-15-20 ani. 

      Acum sa iti spun si treaba cu Indexul Nominal a investiiilor private directe in institutiile de cult RELIGIOS usa: 

      Varf 1929 -crash si depasire varf trecut abea in 1947; 

      Alt varf in 1965 - crash si depasire varf trecut in 1978 

      Alt varf in 1989 - crash si depasire varf trecut in 1996 

      Alt varf in 2003 MAMA BULELOR IN USA FINANCIARA si crash si in prezent 2023 unde crashul actual cu linie pe grafic se intoarce la nivelul din 1984!!! ASta spune multe despre punerea la incercarea a CREDINTEI in situatii economice catastrofale!!! 

      Cand o natie nu o duce bine economic pe o perioada atat de lunga pune la incercare CREDINTA!! iar de aici colectivismul devine indivitualism si fiecare de capul lui crede si face cele de cuvinta! 

      Sa nu uitam ca actualul crash in usa ca si aspect pe parte de CREDINTA RELIGIOASA (dovedit prin fapte si actiuni directe sociale economice - nu vorbe) este unul din cel mai grav ca si cadere dar si ca timp! 

      Este cel mai lung crash social ideologic religios inregistrat pana acum cu date financiare! 

      Peste 20 de ani de CRASH SOCIAL RELIGIOS IN USA!! si inca se adanceste pe an ce trece!!! 

      Asta este o problema foarte foarte grava pentru o societate! 

      Va duce in fata CLAR / GARANTAT / La reforme MAJORE - cu sila sau deasila!!! (rusnacii stiu ca au mai gustat revolurii; si romanii stiu -dar actuala guvernare e prea "proasta social economic cultural monetar" ca sa vada si sa faca cele necesare corect unei societati - se bucura la castiguri pe termen scurt in timp ce natia se ingroapa pe termen lung s odata cu ei si ei intra in pamant fara castigurile prezente de pe termen scurt). 

      Lumea datelor - observarii sciale comportamentale - nu minte! 

      Guvenrantii si coruptia de la nivel inalt se face ca nu vede! 

      s c c r e t

      Multe state vor asista la caderi de capacitati - abrupt - iar economia veche va trebuii sa fie arsa de inflatie monetara!!!

      Adica sa isi "Arda" / "ingroape" trecutul -ca sa faca loc noului! 

      s c c r e t 

      Accesul la educatie poate ajuta viitoarea generatie Rusa sa nu mai fie asa barbara idelogic militara -si sa invete / sa inteleaga relatiile de cauzalitate din jurul lor.

      s c c r e t 

      Este usor sa cadem prada rasismului ideolgic cultural religios comportamental - mai greu este sa intelegem si sa deslusim relatiile de cauzalitate a celor obsrvate in jurul nostru.

      Ajutandu-ne sa convietuim in pace, respect, dragoste, etca unii fata de altii. 

      De fel, in criza, panici, caderi de regim tindem sa dam vina pe Misticism si sa ne intoarcem iar la actiunile de baza din "Epoca de Piatra" - "oameni de pestera" 

      S c c r e t  

    Toti rusii are incredere in decretele prezidentiale. Care le rezolva instantaneu orice problema.

    Cind Vladimir prezident decreteaza, Universul se pliaza. 

    da si voi rusnaci o sa rezolvati problemaasta cu suruburi si piulite importate din chima chiar ai curios tot globul pamantesc cum o veti rezolva cu nivelul vostru de dezvoltare industriala putin asta parca haleste droguri, dar rusii in mare parte chiar il cred ce vrei ,iobagi

    Inteligenta Oamenilor este ..... Naturala sau Artificiala?

    Cum invata omul din uter si de mic nascut.?....detine toate cunostintele natural in minte si in reflexe motrice sau le dobandeste artificial prin imitare si copiare? - imbunatatind in fata - treptat cele necesare. 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb