PwC: Cheltuielile bugetare vor afecta capacitatea de apărare a multor state din întreaga lume

Ioana Dogaru
Macroeconomie / 12 octombrie 2015

Sistemele naţionale de apărare se confruntă cu ameninţări complexe şi diverse, de la multitudinea de grupări teroriste până la necesitatea reducerii cheltuielilor de apărare, potrivit unui comunicat PwC.

Experţii globali PwC în materie de securitate şi apărare au evaluat provocările cu care se confruntă 60 dintre statele din întreaga lume, inclusiv primele 50 de state în funcţie de cheltuielile militare.

Statele se confruntă în prezent cu un număr de ameninţări foarte diverse, atât în ceea ce priveşte scopul, cât şi dimensiunea. Majoritatea structurilor de apărare naţionale sunt pregătite să contracareze ameninţările de la state vecine, provenind din conflicte istorice, aşa cum sunt tensiunile din peninsula coreeană sau de pe subcontinentul indian.

Tom Modly, Liderul Reţelei Globale PwC de Servicii pentru Industria de Apărare., a declarat:

"Însă atacurile teroriste de amploare, aşa cum sunt cele de la 11 septembrie 2001, sau cele mai recente din Kenya sau Franţa, sunt emblematice pentru noii adversari "de tip asimetric". Aceste grupări teroriste au capacităţi distructive mai greu de depistat şi de anihilat prin mijloacele şi gândirea militar-strategică de tip convenţional".

Cealaltă ameninţare majoră reliefată în raportul PwC - Global Defence Perspectives: Mapping prioritisation and posture in a challenging world - este presiunea de reducere a cheltuielilor militare pentru mai multe state din întreaga lume. Confruntate cu majorarea cheltuielilor bugetare, creşteri economice anemice şi debusolate după un deceniu de prezenţă militară în Afghanistan şi Irak, mai multe state NATO şi state partenere ale alianţei nord-atlantice şi-au redus substanţial bugetele de apărare în ultimii ani.

Multe dintre aceste state sunt în continuare într-un proces anevoios de modernizare a sistemelor lor de apărare depăşite, încercând totodată să-şi păstreze capacitatea de ripostă într-un mediu de securitate volatil şi din ce în ce mai complex.

Abordarea PwC în cadrul acestui studiu a fost de a analiza tendinţele recente în materie de cheltuieli militare şi investiţiile majore efectuate, priorităţile instituţionale, structurale şi strategice ale acestor ţări şi provocările pentru aceste state.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb