PWC: Încrederea în creşterea economică globală atinge un nou record al ultimului deceniu

J.P.
Comunicate de presă / 17 ianuarie 2022

Încrederea în creşterea economică globală atinge un nou record al ultimului deceniu

Încrederea directorilor generali în perspectivele de creştere a economiei mondiale a atins la nivel global un nou nivel record al ultimilor zece ani, arată rezultatele celei de-a 25-a ediţie a sondajului PwC CEO Survey. Astfel, 77% dintre respondenţi estimează că evoluţia economiei globale se va îmbunătăţi în 2022 faţă de anul trecut, conform Agerpres.

"Deşi se confruntă cu presiunea generată de pandemia COVID şi volatilitatea cauzată de inflaţia în creştere, întreruperile lanţurilor de aprovizionare şi valul de demisii din rândul angajaţilor, executivii la nivel global pornesc în 2022 de la premise optimiste. În România, majoritatea directorilor generali (59%) cred că Produsul Intern Brut naţional se va îmbunătăţi în acest an faţă de anul trecut şi această percepţie ne arată că foarte multe afaceri sunt solide, au condiţii de creştere şi se aşteaptă la venituri mai mari în acest an", a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

Încrederea la nivel global în evoluţia veniturilor companiilor în următoarele 12 luni, în creştere

Mai mult de jumătate dintre directorii executivi la nivel global arată un nivel ridicat de încredere în perspectivele de creştere a veniturilor în următoarele 12 luni. În fruntea clasamentului sunt liderii companiilor de capital privat (67%) şi ai companiilor de tehnologie (64%), ambele sectoare beneficiind în continuare de fluxuri mari de capital. La polul opus, se află însă directorii executivi din sectorul auto (46%) şi din sectorul hotelier şi de agrement (44%), care se confruntă cu lipsa de semiconductori şi, respectiv, cu efectele persistente ale pandemiei asupra călătoriilor.

Securitatea cibernetică, pe primul loc în topul preocupărilor

Creşterea semnificativă a incidentelor de securitate cibernetică din ultimii doi ani şi digitalizarea accelerată din toate sectoarele de activitate au propulsat ameninţările cibernetice pe primul în topul preocupărilor la nivel global, 49% dintre directorii executivi plasându-le pe primul loc pe agenda lor, comparativ cu 47% anul trecut şi 33% în 2020. Acestea sunt urmate îndeaproape de situaţia sanitară globală, menţionată de 48% dintre executivi, în condiţiile în care pandemia persistă, şi de volatilitatea macroeconomică (fluctuaţia creşterii PIB, inflaţie, şomaj).

Interesul pentru ESG creşte, dar strategia de business continuă să fie determinată de indicatorii financiari

Majoritatea directorilor executivi au inclus în strategia pe termen lung obiective legate de satisfacţia clienţilor, implicarea angajaţilor şi automatizare/digitalizare. Aceste rezultate nefinanciare sunt interconectate cu performanţa de zi cu zi a afacerii.

Mult mai puţin reprezentate, în strategii şi compensaţii, sunt obiectivele legate de emisiile de gaze cu efect de seră (13%) şi de reprezentarea de gen a forţei de muncă sau de diversitatea rasială şi etnică (8%).

În acelaşi timp, doar 22% din totalul respondenţilor şi-au asumat o strategie net-zero, iar 29% spun că urmează să-şi ia acest angajament.

Alte concluzii ale raportului

-Optimismul directorilor generali pentru 2022 este cu un punct procentual mai mare decât în urmă cu un an şi cu 54 de puncte procentuale peste cel din 2020, când cei mai mulţi erau pesimişti.

-Cel mai mare procent de directori optimişti în ceea ce priveşte economia globală sunt din India, Japonia, Marea Britanie, Italia şi Franţa.

-La polul opus, optimismul directorilor executivi privind economia globală a scăzut cel mai mult în SUA, Brazilia, China şi Germania, probabil ca urmare a faptului că inflaţia şi constrângerile legate de lanţul de aprovizionare au devenit mai îngrijorătoare.

Desfăşurat la finalul anului trecut, CEO Survey 2022 explorează opiniile a 4.500 de directori din întreaga lume, inclusiv din România. Raportul integral al CEO Survey 2022 pentru România va fi publicată în perioada următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb