Qualis Properties a listat prima sa emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti

G.U.
Piaţa de Capital / 9 aprilie 2021

Qualis Properties a listat prima sa emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti

Dezvoltatorul imobiliar din Braşov Qualis Properties a listat prima sa emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (MTS), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Obligaţiunile sunt tranzacţionate, din 9 aprilie, sub simbolul QUAL24E (ISIN - ROGTMLWT0Y67).

Radu Hanga, Preşedinte BVB, a declarat: "Runda de finanţare derulată de Qualis Properties pe piaţa de capital demonstrează că investitorii sunt dispuşi să-şi investească banii în companiile care activează în domenii cu perspective de creştere. În ultimii doi ani şi jumătate am demonstrat că bursa este un canal viabil de finanţare, iar dovadă sunt cele 45 de emisiuni de obligaţiuni listate, cu o valoare de peste 2,1 miliarde euro, dar şi cele 10 companii nou listate, a căror capitalizare este de aproape 200 milioane de euro".

Dragoş Ţigău, General Manager, Qualis Properties, a declarat: "Ne bucură încrederea investitorilor şi faptul că au răspuns prompt la nevoia noastră de finanţare prin închiderea anticipată a emisiunii de obligaţiuni. Această rundă de finanţare contribuie la consolidarea operaţiunilor în vederea achiziţionării de noi terenuri, extinderea pe alte nişe şi segmente de piaţă. Avem deja două proiecte rezidenţiale în derulare la Braşov, iar apetitul clienţilor este în creştere, prin urmare compania a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. Cea mai stringentă investiţie a devenit pentru Qualis achiziţionarea de noi terenuri, am identificat deja câteva oportunităţi şi am făcut primii paşi în această direcţie. Vom lansa un proiect premium în acest an, într-o zonă centrală din Braşov".

Monica Ivan, Director General, SSIF BRK Financial Group, a declarat: "Plasamentul privat derulat în ianuarie, când Qualis Properties a atras peste 2 milioane de euro, precum şi listarea de astăzi ne arată că piaţa de capital este un canal de finanţare accesibil şi pentru dezvoltatorii imobiliari, şi sper ca în curând să vedem din ce în ce mai mulţi jucători din sectorul real estate venind la bursă. BRK Financial Group este la cea de-a patra listare în primele 100 de zile ale acestui an, iar proiectele pe care le avem în derulare ne dau speranţe că vom menţine acest ritm. Doresc să subliniez că această serie de obligaţiuni are cel mai mare cupon dintre emisiunile disponibile la tranzacţionare şi denominate în euro (respectiv 9%) şi închei prin a le spune bun venit la bursă şi a le ura mult succes."

Potrivit comunicatului, debutul obligaţiunilor Qualis Properties la tranzacţionare a fost marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare şi a cărei înregistrare poate fi urmărită pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti (Facebook şi YouTube). La eveniment au participat Dragoş Ţigău (Director General, Qualis Properties), Laurentiu Irimia (Corporate manager, BRK Financial Group).

Qualis Properties a derulat în luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2,1 milioane euro, prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de 3 ani şi o dobândă fixă de 9% p.a., plătibilă trimestrial. Cele 20.937 de obligaţiuni au o valoare nominală de 100 euro/ obligaţiune şi au fost cumpărate de 51 de investitori, dintre care 49 de persoane fizice şi 2 persoane juridice.

Prin emisiunea de obligaţiuni corporative, Emitentul are în vedere realizarea unei investiţii prin achiziţia unui teren în valoare de 5,3 milioane euro, pe care intenţionează să realizeze un proiect premium cu 700 de apartamente şi 13.000 mp de spaţii comerciale. Termenul de începere a lucrărilor este luna august 2021, iar termenul de finalizare a proiectului este decembrie 2024 (proiectul cuprinde 9 blocuri). Qualis Properties estimează că valoarea de piaţă a proiectului va fi de aproximativ 70 milioane de euro.

Societatea dezvoltă proiecte rezidenţiale începând cu anul 2017, în zone cu o bună dinamică a dezvoltării în municipiul Braşov, iar proiectele rezidenţiale s-au realizat etapizat. În prezent, Qualis Properties are două proiecte rezidenţiale în derulare în cartierul Tractorul, din Braşov, cu o valoare cumulată de piaţă de 54 milioane de euro, se menţionează în comunicat.

Societatea este in curs de achiziţie (faza de antecontract - avans 75% achitat) a unui teren cu o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp în zona Centrul Civic din Braşov, în vederea dezvoltării unui ansamblu de locuinţe destinat clienţilor cu venituri peste medie. Valoarea de piaţă a proiectului este estimată la peste 60 milioane euro.

Totodată, strategia companiei vizează extinderea activităţii şi pe zona de case individuale, în zona metropolitană a Braşovului, acoperind nevoia rezidenţilor pentru locuinţe mai mari, cu curte proprie şi facilităţi moderne. Societatea ţinteşte şi sectorul industrial, în acest sens achiziţionând în iulie 2020 un teren de 39.150 mp în zona intravilan a Municipiului Braşov, zona cartierului Triaj, unde intenţionează să dezvolte, în etape, în funcţie de cerere, un stoc de aproximativ 20.000 mp hale cu destinaţie de închiriere.

În perioada 2017-2020, Qualis Properties a înregistrat o creştere accelerată a cifrei de afaceri plecând de la o valoare de 231.679 lei în anul 2017 şi ajungând la 20,4 milioane lei la finalul anului trecut. Societatea a înregistrat anul trecut un profit net de 2,9 milioane lei (-17% faţă de 2019), iar pentru acest an estimează un profit net de 6,1 milioane lei, la o cifră de afaceri de 40,2 milioane lei (aproape dublu faţă de 2020), notează sursa citată.

Qualis Properties are un capital social de 90.000 de lei, divizat în 90.000 de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/ acţiune. Antreprenorul Cătălin Dumitru Mândru este proprietarul societăţii, deţinând în nume propriu 95% din acţiuni, iar prin firma Kron Build SRL diferenţa de 5%.

SSIF BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat şi, totodată, admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor societăţii pe SMT-ul BVB, în calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Qualis Properties în următoarele 12 luni, ulterior listării obligaţiunilor, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Mai multe informaţii sunt disponibile în Memorandumul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare şi publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb