Quartz Matrix a dezvoltat softul ce reduce consumul de energie al companiilor cu 11%

G.D.
Companii / 28 octombrie 2022

Mihai Suchar, Directorul General al Quartz Matrix

Mihai Suchar, Directorul General al Quartz Matrix

Quartz Matrix a câştigat premiul cel mare la categoria "IoT - Digital Innovation of the Year", echivalentul Oscarului ȋn lumea de business pe segmentul de companii şi industrii. Evenimentul a reunit peste 8.000 de fime din mai mult de 80 de ţări, conform unui comunicat remis redacţiei. Produsul dezvoltat de români şi recunoscut la nivel internaţional este platforma QLeap, o soluţie IT prin care companiile îşi pot reduce consumul de energie, respectiv costurile, cu până la 11%, şi pot deveni mai sustenabile.

"Premiul GoGlobal este o recunoaştere a celor 28 de ani de cercetare şi dezvoltare a companiei şi o validare a miilor de proiecte implementate de echipa noastră. Este o motivaţie incredibilă pentru a continua să inovăm, dar şi să menţinem aceleaşi standarde ȋnalte de calitate, ȋn toată activitatea noastră", declară Mihai Suchar, Directorul General al Quartz Matrix.

Potrivit sursei citate, platforma QLeap colectează, conectează şi interpretează date şi informaţii din diverse surse industriale într-un singur punct. Cu ajutorul său, marii consumatori obţin o reducere de până la 11% a consumurilor de energie, împreună cu un management riguros al tuturor proceselor şi echipamentelor critice implicate în producţie. Ca rezultat al implementării la peste 50 de companii, soluţia a generat reduceri de costuri cu 10,83% şi o diminuare a cantităţii de CO2 care ar fi rezultat în urma producţiei de 751.608 tone, echivalentul a peste 31 de milioane de copaci salvaţi.

"Ce este nou la QLeap este modul de interpretare a datelor prin modulul de Data Analytics, care oferă interpretări, previzionări şi calcule de productivitate, comparaţii cu luna precendentă, previziuni de consum în diverse perioade ale anului, aceste analize fiind necesare în luarea tuturor deciziilor operaţionale. Un alt plus major al platformei este partea de IoT, şi faptul că integrează toate tipurile de echipamente şi dispozitive de monitorizare şi control într-o singură platformă. QLeap oferă interconectivitate cu alte softuri şi o unificare a tuturor aplicaţiilor necesare producţiei într-o singură platformă, eliminând necesitatea altor aplicaţii soft care să monitorizeze şi să capteze date de la senzori", completează Mihai Suchar, Directorul General al Quartz Matrix.

În contextul crizei energetice şi a creşterii accelerate a preţurilor la energie, inovaţia Quartz Matrix se adresează tuturor companiilor care vor să-şi reducă consumurile de energie, în special consumatorilor industriali mari. Totodată, se adresează firmelor care vor să-şi reducă amprenta de carbon şi să obţină producţii ecologice şi prietenoase cu mediul înconjurător, subliniază sursa citată.

Compania românească Quartz Matrix intenţionează să se extindă pe plan internaţional, printr-o reţea de parteneri, începând cu luna martie a anului următor.

Gala Go Global Awards reuneşte, an de an, giganţii din toate industriile şi premiază inovaţia, strategia şi excelenţa în business-ul global. De asemenea, sunt premiate si performanţele obţinute de către Camerele de Comerţ globale, Agenţiile de promovare a investiţiilor şi Agenţiile de dezvoltare economică din sfera Comerţului. Simpla participare la această gală şi intrarea pe lista scurtă a premianţilor le aduce companiilor înscrise în concurs recunoaşterea internaţională a mărcii şi le propulsează afacerile.

Ȋn evaluarea concurenţilor, juraţii de la Go Global Awards iau în calcul criterii precum unicitatea şi competitivitatea produsului, longevitatea soluţiei, dar şi planurile de business viitoare ale companiei.

Evenimentul de anul acesta s-a desfăşurat ȋn perioada 19 - 21 Octombrie 2022, în Talinn, Estonia. La eveniment au participat 8.142 de firme din peste 80 de ţări, dintre care 512 au fost selectate ȋn finală şi au susţinut un pitch în faţa juriului specializat. Au fost acordate 61 de premii, pentru tot atâtea verticale de business (servicii IT, sănătate, retail, infrastructuri de date, etc.), se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb