RADIOCOM: "Nu vom face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 25 septembrie 2017

RADIOCOM: "Nu vom face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii"

SNR a trecut pe profit în primul semestru al acestui an

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA (SNR), companie cunoscută şi sub denumirea "Radiocom", nu va face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), ne-a declarat, recent, domnul Eugen Brad, directorul general al companiei.

"Societatea Naţională de Radiocomunicaţii nu se regăseşte printre companiile menţionate în Anexa 1 a proiectului de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), propuse să contribuie la capitalul social iniţial al acestuia", ne-a precizat domnia sa.

Directorul general al SNR ne-a spus că unul dintre obiectivele strategice al companiei vizează consolidarea poziţiei în segmentul de broadcasting, prin implementarea tehnologiei DVB-T2 (televiziune digitală) şi operarea în condiţii comerciale a multiplexelor digitale.

SNR a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net de 13.804.798 lei, faţă de o pierdere de 7.050.579 lei în acelaşi interval din 2016, ne-a mai spus domnul Brad, adăugând că, la data de 30.06.2017, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 140.431.778 lei, în creştere faţă de primul semestru al anului trecut, când atingea 122.770.929 lei.

Totodată, domnia sa ne-a precizat că SNR avea 1.345 de salariaţi la sfârşitul lunii iunie a anului curent, faţă de 1.400 la finele primului semestru din 2016.

În urma celor patru licitaţii organizate de ANCOM până în prezent, au fost alocate trei multiplexuri naţionale către SNR, compania câştigând multiplexul acordat condiţionat "free to air" şi alte două multiplexuri din banda UHF.

Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, apobată de Guvern, prevede că acordarea multiplexurilor se face prin licitaţie, iar multiplexurile se acordă pe o perioadă de 10 ani.

Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitaţiei pentru fiecare din cele două multiplexuri naţionale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale şi locale aceasta variază între 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ şi 10.000 euro.

În luna iunie, a anului 2015, Radiocom anunţa că a început etapa de testare a implementării televiziunii digitale în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb