Radu Carp cere preşedintelui TVR ca amânarea interviului cu Cioloş să fie lămurită de Comisia de Etică

Mathias Klein
Media-Advertising / 28 noiembrie 2016

Dacian Cioloş (Sursa foto: Facebook)

Dacian Cioloş (Sursa foto: Facebook)

Radu Carp, membru în Consiliul de administraţie al TVR, din partea PNL, i-a adresat ieri o scrisoare deschisă preşedintelui-director general al TVR, Irina Radu, în care solicită oficial "ca toate circumstanţele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa prim-ministrul să fie lămurite de Comisia de Etică a televiziunii publice".

"În calitate de membru al Consiliului de Administraţie al TVR, solicit oficial ca toate circumstanţele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa prim-ministrul (în condiţiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informaţie, inclusiv a mesajelor înalţilor demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident", se arată în scrisoarea trimisă de Radu Carp, potrivit Agerpres.

În opinia lui Carp, motivarea de către conducerea SRTv a amânării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş în emisiunea "Viaţa Satului" este "total falsă".

Carp mai afirmă: "În realitate, domnul Cioloş nu candidează la alegerile parlamentare, imaginea sa fiind folosită de anumite partide care sprijină actuala guvernare şi doresc ca mandatul acestuia de prim - ministru să continue şi ulterior acestor alegeri. Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare, cu cât acest interviu a fost realizat, dar nu şi difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeaşi motivaţie ca şi cea oferită astăzi, pe canale neoficiale? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului şi momentul la care ar fi trebuit difuzat? Vă adresez oficial întrebarea dacă aţi ştiut sau aţi luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu".

Acesta reaminteşte că, în 2014, realizatorii emisiunii 'Viaţa Satului' l-au invitat pe premierul de atunci, Victor Ponta, " în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidenţiale".

"În 2014, un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii?", precizează Radu Carp.

În context acesta solicită şi "urgentarea procedurii de evaluare a managerilor", susţinând că această procedură este blocată de mai bine de un an de când Irina Radu se află la conducerea TVR.

"Consider că o evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităţilor de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu prim-ministrul, în această calitate şi în cea de fost comisar european pentru agricultură a cărui expertiză în acest domeniu nu poate fi contestată", conchide Radu Carp.

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii "Viaţa Satului", ţinând cont că este perioadă de campanie electorală.

"Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii «Viaţa Satului». Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afişele, cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR", se arată într-un comunicat al TVR.

TVR a mai arătat că un alt motiv este faptul că "în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgenţe care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală".

De asemenea, TVR a precizat că "premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare".

Televiziunea publică a mai transmis: "Faptul că anunţăm această reprogramare acum nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor şi pe care ne-o asumăm în primul rând în faţă publicului nostru. Şi pentru ca informaţia să circule mai repede, în cazul în care prin discuţii cu reprezentanţii premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1".

De asemenea, TVR a precizat că va propune PNL "să folosească spaţiul electoral care i se cuvine prin distribuţia mai sus amintită, şi pentru a difuza interviul premierului, sau părţi considerate importante din acesta".

Potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres, premierul Dacian Cioloş a onorat "cu bună credinţă" o invitaţie adresată de TVR în calitatea sa de prim-ministru, înregistrând încă de miercuri un interviu în cadrul emisiunii "Viaţa Satului", iar comunicarea dinspre TVR privind amânarea difuzării acestui interviu a fost făcută sâmbătă seară.

Potrivit aceloraşi surse, "interviul înregistrat este pur informativ", motiv pentru reprezentanţii premierului nu sunt de acord ca interviul să fie difuzat pe spaţiul electoral.

De asemenea, "în termenii explicaţi de TVR", aceştia nu sunt de acord nici ca emisiunea să fie difuzată în avans pe internet, au precizat sursele citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Radu Carp sa își înghită spusele și să tacă din gură. Interviul era unul clar electoral care încălca regulamentele de difuzare..... ce ticăloși insalubri sunt liberalii...

    Bine, sa se cerceteze, dar Csalosh nu are nimic cu alegerile, nu? Atunci sa se cerceteze si deviatiile, alunecarile stupid-liberal-useriste, ale moderatorei Emma Zeicescu! Fata se crede in continuare sub plapuma lui Guse!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb