RAED ARAFAT: ''Situaţia infectărilor nu este îngrijorătoare, dar necesită precauţie pentru următoarele două-trei săptămâni''

G.U.
Miscellanea / 27 ianuarie 2022

''Situaţia infectărilor nu este îngrijorătoare, dar necesită precauţie pentru următoarele două-trei săptămâni''

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), consideră că situaţia actuală a infectărilor cu noul coronavirus în România nu este una îngrijorătoare, însă necesită precauţie pentru următoarele două-trei săptămâni, potrivit Agerpres.

"Eu nu aş categorisi îngrijorătoare, nu este îngrijorătoare, este o situaţie care necesită precauţie pentru următoarele două-trei săptămâni, până atingem vârful şi după care vedem că începem să scadă", a precizat Arafat, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, regulile sanitare, mai ales purtarea măştii de protecţie, trebuie respectate.

"Faptul că varianta Omicron este o variantă mai puţin cu impact patogen, adică este cu impact mai puţin din punct de vedere al gravităţii, este un lucru pozitiv. Normal că trebuie să rămânem precauţi. (...) Trebuie monitorizat, trebuie adaptat, trebuie respectate regulile de bază şi pentru asta insistăm mai ales pentru regula purtării măştii, care considerăm că este poate cea mai eficientă metodă, cu excepţia vaccinări, care, din nou, poate preveni ajungerea într-o stare gravă, la terapie intensivă şi chiar decesul la unele cazuri. În rest, aşteptăm să vedem care va fi evoluţia şi probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta şi vom avea preponderent, adică marea majoritate a cazurilor, Omicron", a explicat secretarul de stat.

În ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus în rândul medicilor şi asistenţilor medicali, Arafat afirmă că nu se poate spune că cifrele actuale reprezintă "un impact major" pe plan naţional.

"Nu putem să spunem că cifrele reprezintă un impact major pe plan naţional. Sunt unele spitale care au într-adevăr un număr de medici sau asistenţi care sunt carantinaţi - izolaţi", a susţinut şeful DSU.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. A ajuns sa fie Arafat mai cu capul pe umeri decat o groaza de vaccinisti amatori care au ajuns radicalizati. Asa s-a intamplat si cu al qaida si isis. Au fost radicalizati de al qaida, dar cand respectivii nu au depasit o anumita limita, isis a luat-o pe aratura mai departe. Asa si vaccinistii au fost radicalizati de Arafat si multi altii, dar cand astia le spun ca nu e asa rau, e prea tarziu.

    Multumesc lui Arafat pt ce a spus, ca stiu sa apreciez o chestie cand e cazul. 

    1. Se raporteaza si el la ce a vazut in cazul statelor cu populatii vaccinate. In Romania vor aparea surprize de tot felul. Vreo doua mii decedati pe zi nu ne sperie pe noi. Suntem greu de speriat.

      Iar din aia 2000 de decedati, 1999 au murit de frig in casa ca nu-si mai permit facturile de curent si gaze:-)

      Desigur, știm cu toții căcovid nu se ezistă.

      1. Kakuma Refugee Camp, Kenya (184,550 ocupanti)

      2. Hagadera Refugee Camp, Kenya (105,998 ocupanti) 

      3. Dagahaley, Kenya (87,223 ocupanti) 

      4. Ifo, Kenya (84,089 ocupanti) 

      5. Zaatari, Jordan (77,781 ocupanti) 

      6. Yida, South Sudan (70,331 ocupanti) 

      7. Katumba, Tanzania (66,416 ocupanti) 

      Traiesc in corturi, claie peste gramada, fara "dusuri zilnice", distantare sociala, masca si dezinfectant sanitar...aia trebuiau sa moara cu zecile de mii pe zi dupa propaganda lui ghita&comp...a auzit cineva ceva de asa ceva? Daca va uitati Astia toti din Africa sunt trecuti in zona verde:-)...Covid e doar in SUA si Europa, la astia care se spala de trei ori pe zi...poate ar trebui "sa mai schimbam apa din cand in cand":-) 

      Ne bucură interesul acordat pentru ocupanți. Crezi că i-a mai numărat cineva a doua oară? De ce?

      Pai daca ii numara ghita, arafat, rafila & comp, trebuiau aia sa mai aduca ocupanti, ca le dadea cu minus:-). In plus cum MSM este in cautare de senzational o stire cum ca mureau aia pe capete era o vaca de muls. Doar ne-au facut pe noi "idiotii europei" pentru 10000 de cazuri de infectare pe zi (dupa numaratoarea celor mai sus mentionati:-))

      Ar insemna ca Omicron sa aiba caracteristici unice in Romania. Uita-te la mortalitatea printre nevaccinati, e mica si in vest.

      Sau daca vrei o tara mai putin vaccinata, uita-te la mortalitatea din Africa de Sud. Nu conteaza ca au populatie mai tanara, la 60 milioane tot au mai multi batrani decat noi. Si media zilnica de decese in valul 5 e sub 100 pe zi.

      Stim ca vreti sa murim, ca sa ne invatam minte, dar, na, vedeti-va de viata voastra. 

      e cam boala de corporatisti, se vede ca si la noi incidentele cele mai mari au fost in suburbii de corporatisti si in general in judete ca Cluj, Timis, Sibiu. Ajuta statul pe cur la facut covid. Sedentarismul. Aia din Africa din mahalale nu-si distrug corpul cu workaholisme in joburi sedentare. Cum nu si-l distrug nici tiganii din Barbulesti (Ialomita) sau ciobanii din Jina (Sibiu), localitati foarte putin vaccinate, foarte putin afectate de covid si inainte si dupa ce a aparut vaccinul si vatiantele alpha, delta etc.

      mai bine roman idiot decat neamt destept. (...)

      Sa urmaresti incidenta in acele localitati dupa ce apar cateva cazuri in acele zone

    % din populatia alba infestata

    % din rest???

    Statistica arata ca cel mai putin infectat este continentul african, apoi asiatic, apoi... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb