RAED ARAFAT: ''Grupele operative ale IGSU sunt activate în judeţele aflate sub cod portocaliu''

G.U.
Miscellanea / 20 iulie 2021

''Grupele operative ale IGSU sunt activate în judeţele aflate sub cod portocaliu''

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, astăzi, la videoconferinţa cu prefecţii condusă de premier, că în toate judeţele care sunt sub incidenţa codului portocaliu de vreme nefavorabilă sunt activate echipele sau grupele operative ale IGSU, informează Agerpres.

"La acest moment, toate judeţele care sunt sub incidenţa codului portocaliu au în ele echipele sau grupele operative ale IGSU activate, inclusiv la nivelul ministerului, unde avem un centru de coordonare, grupă operativă din cadrul IGSU, împreună cu colegii de la DSU. Toate judeţele care au fost afectate li s-a transmis să solicite orice ajutor au nevoie. Având în vedere că este vorba de fenomene nowcasting mai mult, clar că nu putem să preîntâmpinăm şi să trimitem echipe din timp, pentru că nu ştim unde vor apărea fenomenele, însă, oriunde este nevoie s-a recurs, de exemplu la Alba sau în unele unităţi de la Prahova, la ridicarea nivelului de alertă la nivel judeţean sau la nivelul unor subunităţi şi IGSU este pregătit să intervină cu echipele din judeţele care nu sunt impactate de fenomenele meteo către judeţele care sunt impactate şi cu utilaje şi cu personal", a afirmat Raed Arafat.

Acesta a ţinut să sublinieze cooperarea excelentă cu poliţiştii de la Ordine Publică, cu reprezentanţii Jandarmeriei şi cu MApN în unele zone unde aceştia au intervenit în sprijinul echipelor ISU.

Totodată, şeful DSU a evidenţiat importanţa transmiterii mesajelor RO-ALERT, precizând că întârzierile intervenite în anumite situaţii ţine de faptul că fenomenele meteo înregistrate sunt de tip nowcasting.

"Rămânem pregătiţi şi insist asupra trimiterii mesajelor RO-ALERT şi ce trimitem pentru informare prin TVR şi prin aplicaţia DSU din timp, dar şi aici aş dori să explic că au fost întrebări de ce mesajele pe RO-ALERT ajung cu timp foarte scurt înaintea fenomenului sau chiar în timpul în care a început fenomenul. Asta este pentru că este fenomen nowcasting şi se află despre el tot foarte târziu de către ANM. Deci ANM, când ne informează că au aflat de fenomen, noi imediat transmitem mesajul, dar fiind fenomen nowcasting, timpul la dispoziţia noastră este scurt şi din cauza asta vine la scurt timp înainte de apariţia fenomenului", a explicat Arafat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb