RAED ARAFAT: "Panourile publicitare apărute la Braşov, Iaşi şi Cluj - un atentat la sănătatea publică"

DENISA COBÂRCĂ
Politică / 2 ianuarie 2018

Raed Arafat

Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, a criticat montarea panourilor publicitare privind siguranţa vaccinurilor montate în Braşov, Iaşi şi Cluj, subliniind că acestea reprezintă "un atentat la sănătatea publică".

Arafat atrage atenţia că mesajul este "fals şi periculos" şi subminează toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România.

Raed Arafat a consemnat, într-o postare pe pagina sa de Facebook: "Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de 'informare' sau mai bine zis DEZINFORMARE asupra faptului ca vaccinurile 'nu sunt sigure'. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? La cei care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure îi spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsa vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei".

El punctează că mesajul principal al campaniei nu se bazează pe niciun fundament ştiinţific.

Arafat a subliniat: "O astfel de campanie are nevoie de finanţare iar concepţia este una diabolică... se vrea să spună că oamenii au dreptul la informare şi la liberă alegere, un aspect cu care sunt total de acord, se vrea să ne convingă că afişul transmite un mesaj echilibrat prin care se cere populaţiei să citească prospectul şi să intre pe un site de informare... sau mai bine zis, cel puţin din punctul meu de vedere ca medic, de dezinformare. Însă, primul mesaj care rămâne în mentalul celui care citeşte este cel din primul punct şi care afirmă că 'Vaccinurile NU sunt sigure', o afirmaţie care nu are nici un fundament ştiinţific şi care alcătuieşte mesajul principal al campaniei".

Secretarul de stat apreciază că afişe care nu arată în mod clar al cui este mesajul, "nu trebuie să rămână şi trebuie îndepărtat".

"Conţinutul este un atentat la sănătatea publică a populaţiei şi nu poate fi considerat un banal mesaj sau o exprimare de părere", adaugă el.

Arafat susţine că iniţiatorii unor astfel de campanii "trebuie să fie responsabilizaţi".

Scretarul de stat a conchis: "Cei care concep astfel de campanii, foarte bine gândite de altfel, trebuie să fie responsabilizaţi din punctul meu de vedere, cel puţin aducându-i la o dezbatere adevărată în faţa publicului având prezenţi experţi adevăraţi în domeniul bolilor infecţioase şi al epidemiologiei ca să-i explice cum stau lucrurile şi cu ce se joacă în final... cu viaţa copiilor şi cu siguranţa populaţiei".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Atunci cand le propui oamenilor o alternativă,e obligatoriu sa le spui toate consecințele! Ca de exemplu cea referitoare la faptul ca vei suporta riscul excluderii dintre ceilalți. De asemenea,cel de plata al tratamentului pentru vindecare! Ca ,esti o bomba cu ceas! Iar legislatia ar trebui să includă toate acestea! Sa stie acestia,ca nu numai ei au drepturi! Ci si ceilalți ,care trebuie protejați de riscul îmbolnăvirilor prin apropierea de cei care se infecteaza foarte usor si transmit in masa virușii bolilor pentru care nu sunt imunizati!

    In anii '80 pojarul era privit ca oricare alta boala a copilăriei. O parte din copii de pe strada o avuseră. Am înțeles ca au murit 30-40 de persoane in ultimul an (sau cât ?). Pentru o informare corecta ar fi util si numărul de decese cauzate de complicații aferente gripei pe aceeași perioada de raportare !

    Primul semnal de insanatosire ar fi sa va faceti valijoara si sa va intoarceti la Mures. Al doilea semn, sa va vedem cat mai rar. Chiar m-am saturat de atatea vedete.

    Ar mai fi cateva alte semnale, printre care si raspunsurile cu privire la accidentele aviatice, dotarea de la firma "de casa". Si lista este destul de lunga, doar sunteti vedeta, nu? 

    Pe drum, poate ii luati si pe Bodog si restul gastii "medicale" dar si pe Carmencita cu gasca "civila". 

    Asta in semn de pretuire fata de poporul roman...  

    Ce-mi mai plac glumele basesciene !

    ???????????? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb