RAED ARAFAT: "Ventilatoarele sunt de fabricaţie americană, când se depăşesc 6 bari, intră în alertă şi se opresc"

S.B.
Miscellanea / 12 aprilie 2021

"Ventilatoarele sunt de fabricaţie americană, când se depăşesc 6 bari, intră în alertă şi se opresc"

Şeful DSU Raed Arafat a declarat în această seară, după ce trei pacienţi au murit la secţia mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului Victor Babeş în urma defectării instalaţiei de oxigen, că ventilatoarele sunt de fabricaţie americană explicând că atunci când se depăşesc 6 bari intră în stare de alertă, şi s-au oprit. El a precizat că personalul medical a intervenit să preia ventilaţia manuală a pacienţilor.

"TIR-urile de terapie intensivă sunt fabricate să funcţioneze în 2 modalităţi - total independent, pentru câteva ore. Pe durată mai lungă ele se conetează la curent din afara TIR-ului şi la sursa de oxigen permanentă, de regulă a spitalului. Ce vă spun acum este ce ştiu la acest moment şi ce pot să comunic sub rezerva faptului că situaţia este sub anchetă. Presiunea nu trebuie lăsată să urce mai mult de 5,8 maxim. La un moment dat, presiunea a crescut peste 6 bari. Cum, de ce, ce robinet s-a deschis mai mult...Ventilatoarele, care sunt de fabricaţie americană, când se depăşesc 6 bari intră în stare de alertă. Toate ventilatoarele s-au oprit împreună şi au creat situaţie de urgenţă din ATI. Colegii de acolo au intervenit să preia ventilaţia pacienţilor, că se ventilează pacienţii pe balon", a declarat Arafat.

De asemenea, şeful DSU a declarat că la faţa locului se afla un reprezentant al companiei care întreţine ventilatoarele, dar acesta nu a dorit să intre în TIR-ul ATI, motivând că în acea unitate se aflau pacienţi COVID.

"Era un reprezentant al firmei care întreţine ventilatoarele în curtea spitalului, dar nu a dorit să intre în TIR şi să ajute, pentru că erau pacienţi COVID. A preferat să rămână afară şi să dea anumite indicaţii colegilor din TIR.", a declarat Raed Arafat.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Pai daca nu a dorit sa intre in Tir atunci sa intre in puscarie,nemernicul!

    1. Esti vai curu' tau un tehnician cu familie acasa, cu rate la banca, si intretii si repari (printr-un joc al sortii) ventilatoare medicale... nu centrale termice sau "aere" conditionate... Si pentru ca ti-a fost frica justificat sa te pui in pericol, sa actionezi cum zice englezu' "above and beyond the call of duty", te face unu' ne net nemernic si iti doreste sa infunzi puscaria.

      Presupun ca el e o Maica Tereza, voluntar la 3 spitale si un orfelinat si a scris comentariul in timp ce schimba plosca la un bolnav covid... 

      Ce vorbesti?! Te doare pe tine de familia tehnicianului, dar de oamenii aia morti si familiile lor nu-i bai? Ala luat salariu, fii sigur ca foarte mare!, ca sa intretina ventilatoarele alea. Ce, crezi ca nu stia ca-s folosite la ATI?! Stia si, acceptand sa lucreze acolo, a avut nu doar dreptul de-a incasa bani ci si obligatii si raspunderi. Las' ca de-acum familia lui va avea mai putine griji cu riscurile pe care si le-a asumat (doar din pix, ca-n realitate s-a dat "lovit"!). De-acum o sa aibe griji cu ratele la banca, daca nu chiar cu onorariile avocatilor sau, si mai rau, cu productia de chiftele si antrenamentul cu prastia!

      Nu pot spune ca schimb plosca dar am luat Covid de la bolnavi.Cineva trebuie sa aiba grija si de ei.Riscul meseriei,asta e!Daca ti-e frica de apa,atunci nu te apropia de lac!

    Degeaba sunt ventilatoarele de fabricatie americană, daca acționează mâna Rusiei la robineții ăia...

    Arafat, zici ca esti un inspector de daune...

    "ce va spun acum este ce stiu la acest moment" - baa, tu nu trebuia sa stii tot despre acest tir, cum functioneaza, ce face, in ce conditii, etc.?? ce naiba, avem 50 de astfel de tiruri si la unul din ele nu stii ce s-a intamplat?

    ce naiba are asta fundul lipit de scaun de nu-l da nimeni jos din functia asta, dupa cati oameni au murit in cateva tragedii de notorietate, cu el pe tura!?! 

    ventilatoarele sunt americane, tu esti arab si mortii nostri sunt roamni!

    daca vrei sa mori de batranete ar fi bine sa-ti dai cat de repede poti DEMISIA! 

    1. N-ar cam trebui sters mesajul conform regulamentului?! Contine o amenintare la moarte fatisa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb