Rafila, convins că reprezentanţii cultelor vor avea o abordare constructivă, susţinând utilitatea vaccinării şi a respectării măsurilor

J.P.
Miscellanea / 8 decembrie 2021

Rafila, convins că reprezentanţii cultelor vor avea o abordare constructivă, susţinând utilitatea vaccinării şi a respectării măsurilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a exprimat încrederea, miercuri, că reprezentanţii cultelor vor avea o "abordare constructivă", susţinând importanţa respectării regulilor sanitare, dar şi utilitatea vaccinării anti-COVID, conform Agerpres.

"Am avut discuţii cu reprezentaţii cultelor, a fost un eveniment la Templul Coral, acolo a fost o discuţie mai puţin aprofundată. Între timp, am avut şi discuţii separate cu reprezentanţii diverselor culte. Aici, iar a fost o chestiune de parteneriat. Noi am declarat că nu vom solicita acel certificat digital COVID la slujbele religioase. Libertatea religioasă, la fel ca şi nevoia de lucruri esenţiale, cum ar fi alimentele sau medicamentele, trebuie să fie pe acelaşi palier. Dar şi reprezentanţii cultelor, cu siguranţă, datorită acestei deschideri şi datorită acestei abordări, vor lucra ca să educe oamenii cu care vin în contact să respecte regulile şi nu ştiu dacă să promoveze, dar cel puţin să susţină că vaccinarea este un demers util, care poate proteja mai ales categorii la risc", a precizat Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că mesaje legate de protejarea vârstnicilor, prin vaccinarea anti-COVID, ar putea fi promovate de către reprezentanţii cultelor.

"O să vedeţi că acest mesaj care, poate nu o să vină din partea cultelor, dar prin intermediul lor va fi promovat mesajul din partea Ministerului Sănătăţii, de exemplu: să ne protejăm vârstnicii, prin vaccinare. E un mesaj care cred că va avea un anumit impact, sperăm, în perioada ce urmează, mai ales că se apropie sărbătorile şi e important să le trecem cu bine, cu toţii. (...) Am avut o discuţie legată de parteneriat, de colaborare, de respect pentru toate cultele religioase. Sunt convins că şi din partea dânşilor va exista o abordare constructivă. Nu mă întrebaţi dacă în timpul slujbei se va discuta sau nu despre vaccinare, pentru că nu acesta a fost scopul demersului", a declarat ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb