RAFILA:  ''Deschiderea şi funcţionarea şcolilor, esenţiale''

D.Ţ.
Miscellanea / 4 iulie 2021

''Deschiderea şi funcţionarea şcolilor, esenţiale''

Deputatul PSD Alexandru Rafila consideră că deschiderea şi funcţionarea şcolilor sunt esenţiale, precizând că lipsa interacţiunii cu alţi copii sau cu cadrele didactice a afectat serios această generaţie, care poate să fie traumatizată, informează News.ro.

Alexandru Rafila a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că un lucru important este ca şcolile să funcţioneze în condiţii de normalitate.

Acesta a explicat: "Eu consider că unul dintre cele mai importante lucruri este redeschiderea şi funcţionarea în condiţii de normalitate a şcolilor. Atenţie, deschiderea şi funcţionarea şcolilor este esenţială pentru că după un an de închidere a şcolilor, pentru că asta a fost...Şcoala online este un termen general, dar există foarte multe situaţii particulare unde şcoala chiar nu s-a putut desfăşura, fie calitatea procesului de învăţământ nu a fost cea mai bună".

El a afirmat că această generaţie poate fi traumatizată în lipsa interacţiunii cu alţi copii sau cu cadrele didactice.

Rafila, care a precizat că sănătatea mintală a unei naţiuni trebuie să reprezinte una dintre principalele priorităţi, a mai declarat: "Lucrul care mă preocupă cel mai mult şi sunt deja studii în piaţă, Salvaţi Copiii a făcut o treabă foarte bună, cum face de obicei şi au pus la dispoziţie un astfel de studiu, arată că foarte multe probleme, tulburările de adaptare, tulburările de integrare în colectivitate care s-au dezvoltat în această perioadă datorită închiderii şcolilor şi lipsei interacţiunii cu alţi copii sau cu cadrele didactice, au afectat foarte serios această generaţie, care poate să fie traumatizată. Lucrul ăsta s-a discutat extrem de puţin şi cred că se şi face foarte puţin, discutăm de ore remediale, sunt de acord cu chestiunea asta, dar cred că ar trebui foarte serios adoptată o politică care să ducă la popularea şcolilor cu psihologi, care să stea de vorbă cu copiii , să vadă ce nevoi au, cum se pot compensa anumite lucruri care s-au întâmplat în perioada închiderii şcolilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb