Rafila, despre mita în spitale: "Nu trebuie să extindem culpa asupra întregului corp medical"

T.B.
Miscellanea / 13 octombrie 2023

Rafila, despre mita în spitale: "Nu trebuie să extindem culpa asupra întregului corp medical"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, referindu-se la mita dată în unităţile sanitare, că nu trebuie extinsă culpa asupra întregului personal medical, informează reuters.

"Cred că o concluzie la sfârşitul acestei dezbateri trebuie să fie cea legată de modalitatea în care abordăm în spaţiul public cum ne comportăm, cum folosim organismele profesionale care să încurajeze o practică profesională curată fără condiţionări, fără primire de foloase necuvenite şi care să nu ducă la blamarea publică a corpului medical pe nedrept, pentru că, de foarte multe ori, aceste lucruri care se întâmplă şi care sunt penalizate de Justiţie se extind asupra corpului medical. Nu trebuie să extindem culpa asupra întregului corp medical. Nu este în regulă să fie aşa, dar cazurile care sunt flagrante trebuie sancţionate şi din punct de vedere penal şi din punct de vedere moral. Cred că asta trebuie să fie de fapt conduita care poate să ducă şi la creşterea calităţii serviciilor medicale care sunt adresate pacienţilor", a spus Rafila, potrivit sursei menţionate.

Ministrul Sănătăţii a participat la masa rotundă "Conduita profesională induce respectul pentru corpul medical, nu simpla apartenenţă la această breaslă. Rolul organizaţiilor profesionale", transmite agerpres.ro.

"În primul rând, această dezbatere şi schimbarea de mentalitate trebuie să fie clar pentru toată lumea că nu este împotriva medicilor. Este pentru ca medicii să îşi poată desfăşura activitatea într-un cadru de respect din partea societăţii, care este absolut normal, firesc, şi acest lucru se manifestă faţă de marea majoritate a profesioniştilor din sănătate şi ea trebuie să se desfăşoare în folosul pacienţilor", a transmis Alexandru Rafila, informează agerpres.ro.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Tu trebuia să pleci la plimbare după eșecul vaccinării covid...cum poți să mai ai nesimțirea să mai faci azi , asemenea comentarii ...? Nu îți este rușine..?

    "Nu trebuie să extindem culpa asupra întregului corp medical" atata timp cat cadrele medicale (incusiv medici) dau dovada de corectitudine si profesionalism

    Dar nu prea se zice nimic, ba chiar se protejeaza intre ele (cadrele medicale, desigur), desi se stie: cine, cum si cat se ia spaga...adica hotii, coruptii, lichelele si neprofesionistii din sistemul medical sunt protejati, prin tacerea si nepasarea (si implicit de lasitatea) celorlati...adica aceia care se cred cinstiti, corecti si profesionisti, dar prin tacerea lor nu sunt altecva decat COMPLICI. 

    Adica trebuie ca sistemul sa se autocurete de deseurile umane din sistemul medical.

    Nu trebuie sa faci atatia ani de medicina ca sa stii ca un organism, care nu reuseste sa-si rezolve problema deseurilor, este pe moarte...adica CANCER mai draga! 

    Dar de ce e asa de mare lucru,coruptia din lumea medicala,

    cand practic coruptia este generalizata in societatea noastra 

    1. Daca te-ai obisnuit asa, ce pot sa mai zic: miorita laie, laie bucalaie

      Fiecare trebuie sa-si faca curat in propria ograda: Rafila la sanatate, Predoiu la interne (de Bode nu mai zic!), Gorghiu la justitie...cam pe aici coruptia si nesimtirea musteste la greu. 

      Lupta anti-coruptie e propaganda pre electorala slaba,

      de peste 30 de ani, FARA NICI UN REZULTAT 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb