Rafinăria de la Suplacu de Barcău, oferită spre vînzare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 septembrie 2005

Rafinăria "Petrolsub" de la Suplacu de Barcău are valoare doar dacă funcţionează, singura soluţie viabilă fiind vînzarea activelor societăţii către un eventual investitor, au declarat, marţi, reprezentanţii firmei "Euroconsult" , administratorul judiciar al rafinăriei, transmite Rompres. Potrivit directorului general al administratorului judiciar, Ioan Isai, datoriile rafinăriei se ridică la 1.091 de miliarde lei vechi, potrivit sumelor declarate de creditori, dintre care cei mai mari sunt Compania Petrom şi statul român, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor. Dată fiind dimensiunea datoriilor, reorganizarea judiciară ar putea dura şi trei ani.

"Valoarea rafinăriei, una dintre cele mai profitabile din judeţul Bihor, stă în producţia acesteia atîta vreme cît este funcţională. Vinderea ei bucată cu bucată, lichidarea ar fi puţin probabilă, dacă nu chiar imposibilă. Singura soluţie viabilă ar fi să se găsească un investitor, persoană sau grup, care să preia activele societăţii", a spus directorul general Isai. Celor 396 de angajaţi ai Petrolsub li s-au emis deja preavizul de concediere, întrucît societatea şi-a încetat activitatea o dată cu retragerea Petrom, de la 1 martie a.c. După expirarea perioadei de administrare de către Petrom şi depunerea demisiilor administratorilor din partea Petrom, societatea Petrolsub nu a mai avut o conducere faptică, acţionarii majoritari neimplicîndu-se în rezolvarea problemelor curente ale societăţii.

Acumulînd datorii foarte mari şi încetînd activitatea de producţie, Petrolsub a intrat în iunie 2005 în procedură de reorganizare şi faliment.

Prin grija administratorului judiciar s-au menţinut paza şi furnizarea de utilităţi, precum şi un nucleu de angajaţi activi în scopul conservării patrimoniului, întreţinerii instalaţiilor şi urmăririi respectării normelor de protecţie a mediului. Societatea a parcurs perioada de trei luni stabilită de lege pentru analize şi aşteptarea unei surse de finanţare pentru repornire şi reorganizare.

În această perioadă însă nici un acţionar sau creditor nu a susţinut financiar societatea, care neavînd activitate de producţie acumulează pierderi cu fiecare lună care trece. Analiza cauzelor care au dus la această situaţie, efectuată de către administratorul judiciar, precum şi cele privind posibilitatea societăţii de a se reorganiza, sunt în curs de definitivare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb