RALUCA TURCAN: "10 august - o rană neînchisă a democraţiei româneşti"

A.B.
Politică / 10 august 2020

"10 august - o rană neînchisă a democraţiei româneşti"

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că 10 august 2018 reprezintă o "rană neînchisă a democraţiei româneşti recente", arătând că aşteaptă ca justiţia să clarifice lucrurile în acest dosar, potrivit Agerpres.

"10 august 2018 este o rană neînchisă a democraţiei româneşti recente. După Mineriadă, nu credeam să mai vad proteste reprimate violent în România, dar PSD a reuşit să ne întoarcă în timp, comportându-se cum ştie mai bine: abuziv şi manipulator, de pe poziţia celui care nu trebuie contrazis. Românii nu trebuie să uite ce înseamnă guvernarea toxică pesedistă. Justiţia a arătat, în timp, că locul liderului PSD cu porniri de dictator este după gratii. Mă aştept să clarifice lucrurile şi în dosarul '10 august' şi să trimită vinovaţii acolo unde le este locul. Tocmai acesta este motivul pentru care PNL a declasificat raportul '10 august' şi a oferit tot suportul în anchetarea faptelor pe care cei din Piaţă nu le-au uitat", a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Ea subliniază că reprimarea violentă a drepturilor cetăţeneşti trebuie pedepsită.

"Justiţia îşi va spune cuvântul, iar 10 August va rămâne istorie, pentru că societatea românească nu trebuie să mai treacă vreodată prin abuzuri de acest fel. Reprimarea violentă a drepturilor cetăţeneşti trebuie pedepsită! Acest lucru va reda încrederea oamenilor în democraţie şi în instituţiile statului. Decizia recentă de redeschidere a dosarului 10 august este un pas în această direcţie, pe care l-am salutat şi eu şi toată societatea, cu atât mai mult victimele violenţelor de acum doi ani. Sunt alături de aceşti oameni şi susţin dreptul lor la adevăr şi dreptate! Nu numai astăzi, când subiectul este pe buzele tuturor. Maturizarea democratică şi politică înseamnă mai ales instituţii democratice care lucrează independent şi liber, guvernarea PNL fiind garanţia acestui fapt", spune Raluca Turcan.

Curtea de Apel Bucureşti dezbate, luni, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul '10 august'.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ordin de zi pe unitate...10 august, sa jelim colectiv.....oare si des gilets jaunes jelesc la cate pulane, gaze si tunuri cu apa au luat? evident, nu......doar la colonie sunt sclavetii care jelesc la comanda.

    A fost drept ca funea-n SAC. Promisiuni??? Funea-n din SAC v-a sta DREPT??? Cine râde cu lacrimi??? Pandemiaaaaa...!!!

    distinsa doamna,

    dupa chipul zambaret pe care-l afisezi te doare undeva 

    nu va este rusine sa finalizati ce a inceput PSD-ul, marea mascarada in care autoritatile doar si-au facut datoria gazand, spaland si lovind cu pulanele jandarmilor "nevinovati", femei,batrani, orice numai sa execute orbeste directivele incatusautului 

    ati musmalizat in marele si retusatul vostru organ juridic toate faptele reprobabile ale nesimtitilor de jandarmi si acum in prag de alegeri veniti cu zambetul be buza si afirmati pt fotografi "10 august - o rană neînchisă a democraţiei româneşti" 

    nu va este rusine ? 

    nu va este jena? 

    oameni de cea mai joasa calitate si fatarnici ingamfati?

    la gunoi cu voi! 

    1. Baietii rai au gazat protestatarii, le-au modificat ADN-ul, eroii din linia 1 nu si-au facut 'triaba' iar cei gazati, netratati de eroi au ajuns acum niste idioti.

      bunul simt la rang de principiu

      aplauze 

    Faci Pi.. Pi.. pe EA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb