Raluca Turcan: "Avem nevoie de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie"

S.B.
Politică / 1 mai 2023

Raluca Turcan: "Avem nevoie de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie"

Deputata PNL Raluca Turcan a afirmat că este necesară de o reformă a salarizării şi de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie, informează news.ro.

"Unii muncesc cât pentru şapte, în timp ce alţii dorm în post fără să rişte la final de lună să ducă mai puţini bani acasă", a mai spus fostul ministru al Muncii.

"Am urmărit cu interes referirile din România legate de ziua de 1 mai. Din păcate, marea parte a discuţiilor a fost centrată pe «mini-vacanţa de 1 mai», mici şi bere. Nimic despre drepturile celor care muncesc! Am introdus în PNRR un jalon extrem de important care, dacă nu va fi respectat, va conduce la agravarea situaţiei legata de salarizare, echitate, bunăstare prin muncă. Este vorba de reforma salarizării. Avem nevoie de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie. Personal, îmi doresc să nu mai văd profesori care au venituri mai mici decât persoanele necalificate! Nici angajaţi dintr-un domeniu care câştiga aceiaşi bani lună de lună, indiferent de performanţele individuale şi de ceea ce produc efectiv în fiecare lună. Unii muncesc cât pentru şapte, în timp ce alţii dorm în post fără să rişte la final de lună să ducă mai puţini bani acasă", a scris Raluca Turcan, luni pe Facebook.

Ea a mai spus că este necesară o dezbatere serioasă cu privire la valorificarea valorii muncii fiecărui om şi cum poate fi încurajată performanţa.

"Cum putem încuraja performanţa, progresul şi evoluţia fiecărui om dacă nu valorificăm munca fiecăruia la justa valoare? Ce tragere de inimă va avea un tânăr să studieze 5 ani pentru a deveni profesor sau inginer, dacă salariile din alte domenii care nu necesită atâtea studii şi sacrificii, sunt mai mari? Avem nevoie de o dezbatere serioasă pe aceasta temă. Ministerul Muncii este pregătit să lanseze acest proiect în dezbatere publică? Sau se face că munceşte şi de 1 Mai?", a completat Turcan.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Moscovite a scos capul din nisip

    1. O lege a salarizarii fara dublarea platilor pentru aceleasi "riscuri, greutati, functii de conducere si importanta a domeniului", pentru ca acum la stabilirea salariului de baza se are in vedere importanta domeniului, factorii de risc, greutatile, stresul, functia, responsabilitate etc. (altfel ar trebui sa aiba toti bugetarii acelasi salariu de baza), dupa care se adauga sporurile si indemnizatiile exact pentru aceleasi aspecte (stres, functie, risc, importanta etc.). De exemplu, un sef are salariu mai mare pentru ca este incadrat pe functie de sef, dupa care este platit suplimentar si cu indemnizatie de conducere, tot pentru ca este incadrat pe functie de sef. Are loc o dublare a platii pentru acelasi lucru.

      In concluzie, fie stabiliti pentru toti bugetarii acelasi salariu brut dupa care veniti cu sporuri si indemnizatii specifice fiecarei activitati, fie la stabilirea salariului fiecarul bugetar tineti cont de toate aceste aspecte (sefie, stres, importanta, riscuri etc.), stabiliti salarii diferentiate, dar nu mai adaugati sporurule de sefie, stres, importanta etc. pentru ca s-a tinut cont de ele la stabilirea salariului.

      In plus, sunt sporuri stupide si fortate care trebuie eliminate (sporul de doctorat, sporul de radiatii de la ecranul calculatorului pentru parlamentarii care de fapt este ecran de notebook si care parlamentari trec pe la parlament 2-3 zile/saptamana si folosesc ecranele mai mult pentru interesul personal si altele). 

    Corect.

    Ca la magistrati. 

    Daca pleaca in vacanta si cumpara prea multa sampanie (cu roaba) iar buzunarul da semne ca se micsoreaza, dua imediat o lege de crestere a salariilor, retroactiv cu 5 ani in urma cu 25%. 

    Daca si de aceasta data nu reusesc sa faca fata cheltuielilor ( rosiile 50 lei/kg, pastaile 50 lei/kg, vin imediat ciresele care erau acum catva ani 200lei/kg etc) dau o noua lege: cresterea salariilor cu 95% icepand cu 10ania in urma.

    Concluzie: sa dam pentru fiecare categorie de cheltuitor bani dupa nevoie (cat mai mult=cu ata mai bine) 

    Glumesti? Nu aveți majoritate? Ce așteptați! Cel puțin câțiva ani ai pus piedici directe la acest lucru !

    Ce mincinoasa sinistra. Afara din politica. Esti preocupata doar de privilegii si furtul banului public.

    1. Esti un anafabet psd sau AURist.

    Pe fond...știe ea ce vorbește că doar a fost ministrul muncii...

    Țurcanca la munca a fost ca VACA in lucerna

    1. sau că Udrea la Dezvoltare...

      ca Udrea la taur

    Unde frate meritocratie in aparatul bugetar? Fiecare sef de ceva e pus de partidul de guvernamant, si mai sunt vreo 5 sau mai multi "consultanti" in fiecare agentie, in fiecare adiministratie de nu stiu ce etc ,pur si simplu pile angajate pe banii cei mai multi, oameni care nu stiu sa faca numic, nu fac nimic. Munca o fac, restul bugetarilor, juristi, economisti, ingineri etc, ce or mai fi pe acolo in esaloanele de mai jos, pe salariile de jos.

    A si am auzit ca acestia "numiti" cotizeaza la partid 10% din salariu. Si sunt si nemultumiti de faptul ca au de cotizat. Dar ei nu stiu sa raspunda nici la cea mai simpla intrebare legata de agentia ce o conduc. La cea mai simpla intrerbare se uita la tine ca vita.  

    PNL este istorie. Aceste personajele sini.stre vor disparea.

    "lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie"

    nu se va vota asa o lege,fiindca politicienii raman fara SALAR/VENIT 

    A fost ministrul muncii de ce nu a făcut, pnl istii sa lase ipocrizia și minciuna ca nu mai tine

    Cu analfabetul de BUDA_AI,nu se poate face lege buna pt.salarizare si pensii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb