RALUCA TURCAN: "Solicit Avocatul Poporului să conteste la CCR ordonanţa referitoare la transferul contribuţiilor"

A.C
Politică / 9 februarie 2018

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan îi cere Avocatului Poporului să conteste la CCR ultima ordonanţă adoptată de Guvern referitoare la suportarea de către stat sau angajator a contribuţiilor care diminuează salariile, susţinând că victimele acestei decizii sunt angajatorii care sunt loviţi direct în plex, pentru că ei plăteau deja partea lor de contribuţii pentru fiecare angajat, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Aceasta a declarat: "Mutarea contribuţiilor a fost anunţată ca o măsură de creştere a veniturilor. Acum, guvernanţii incompetenţi, au ajuns să se bucure că au găsit soluţia magică să nu mai scadă veniturile pentru anumite categorii. Victimele ultimei decizii sunt angajatorii care sunt loviţi direct în plex, pentru că ei plăteau deja partea lor de contribuţii pentru fiecare angajat. De ieri, au o povară fiscală suplimentară".

În comunicat se precizează: "Soluţiile corecte, pe care noi le propunem, sunt următoarele:

a) Respingerea O.G. nr. 4/2017 în Parlament, ordonanţa care a creat prima discriminare între angajaţii part-time şi cei cu normă întreagă;

b) Respingerea O.U.G. nr. 79/2017 în Parlament, ordonanţa prin care se trec o parte din contribuţiile sociale de la angajator la angajat;

c) Respingerea O.U.G. nr. 82/2017 în Parlament, ordonanţa care încalcă dreptul la pensie. Conform CEDO dreptul la pensie reprezintă un bun care intră în sfera de protecţie a dreptului de proprietate. Este vorba de OUG prin care s-a redus contribuţia la pilonul II de pensii, la valoarea de 3,75% şi care încalcă obligaţia ca această contribuţie la pilonul II să fie de 6%, începând cu data de 1 Ianuarie 2017.

d) Respingerea O.U.G. 60/2017 privind suprataxarea neangajării persoanelor cu dizabilităţi".

În felul acesta putem reveni la o situaţie de echilibru fiscal pe care să putem opera restructurări profunde ale aparatului de stat, să facem economii, să obţinem venituri suplimentare şi să-i stimulăm pe agenţii economici să investească, susţine Turcan.

Aceasta a adăugat: "Guvernul Dăncilă a venit cu o nouă cârpeală. Ordonanţa de urgenţă vine cu o inechitate în plus şi apare o nouă presiune pe angajatori, care aveau deja partea lor de contribuţii pentru fiecare angajat. Pentru a-şi acoperi incompetenţa la nivel de guvernare PSD-ALDE creează conflicte, tensiuni şi poveri inutile! O ordonanţă de urgenţă care creează inechităţi şi diferenţe de tratament între români este vădit neconstituţională!".

Avocatului Poporului trebuie, aşadar să sesizeze de îndată această ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională, mai adaugă ea.

În comunicat se mai menţionează: "În felul acesta să nu se mai permită Guvernului Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă să guverneze din greşeală în greşeală! Există şi confirmarea ministrului justiţiei că această ordonanţă de urgenţă ar putea fi neconstituţională".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb