RAPORT CISCO  92% dintre directorii companiilor admit că nu sunt siguri de punctele forte ale securităţii IT

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 februarie 2016

Doar 45% dintre managerii care se ocupă de securitatea informatică a companiilor au încredere în soluţiile de securitate IT pe care le folosesc, potrivit cercetărilor din raportul Cisco de Securitate, care analizează cele mai noi informaţii despre atacurile informatice şi tendinţele în materie de securitate cibernetică.

Totodată, atacurile cibernetice actuale sunt tot mai sofisticate, mai îndrăzneţe şi se desfăşoară pe o perioadă mai mare de timp, mai precizează Cisco.

Infrastructura îmbătrânită şi structura organizaţională învechită sunt cauzele care expun cel mai mult companiile şi le fac vulnerabile în faţa atacatorilor, iar aceste lucruri împiedică organizaţiile să detecteze atacurile la timp, să le diminueze impactul şi să se refacă în urma lor, mai arată raportul.

Potrivit studiului, 92% dintre directorii companiilor admit că nu sunt siguri de punctele forte ale companiilor pe care le conduc atunci când vine vorba de securitate IT. De asemenea, aceştia sunt conştienţi de aşteptările pe care le au de la ei autorităţile de reglementare şi investitorii: să facă în aşa fel încât să diminueze şi să administreze expunerea la riscurile pe care le implică securitatea cibernetică. Prin urmare, încep să ia măsuri pentru a asigura viitorul afacerilor pe care le conduc, una dintre aceste decizii fiind digitalizarea operaţiunilor.

Raportul subliniază provocările pe care le întâmpină companiile din cauza succeselor în creştere şi a resurselor tot mai mari pe care le folosesc atacatorii. Hackerii adesea utilizează surse legitime pentru a lansa campanii pentru câştiguri imediate. În plus, atacurile de tip ransomware (un tip de malware care restricţionează accesul la sistemul informatic şi care solicită utilizatorului plata unei sume de bani pentru a elimina restricţia), le aduc hacker-ilor foarte uşor venituri semnificative. Potrivit calculelor Cisco, doar o singură campanie de atac de tip ransomware generează venituri de 34 de milioane de dolari anual.

În aceste condiţii, studiul poate fi considerat ca o "chemare la arme" la nivel global pentru o colaborare mult mai bună între companii, angajaţii acesteia, instituţii şi guvernanţi şi la investiţii în procese, tehnologii şi oameni, pentru a creşte nivelul de protecţie împotriva atacatorilor cibernetici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb