RAPORT KNIGHT FRANK: Europa va avea cele mai multe persoane ultra-bogate, până în 2024
C.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 18 martie 2015
• În România, avem 177 de persoane, cu active nete de minimum 30 milioane de dolari
• Europa depăşeşte America de Nord şi Asia, având averi private cumulate de 6,4 trilioane de dolari
Segmentul persoanelor ultra-bogate din lume este în creştere, potrivit studiului "The Wealth Report" asupra averilor private globale, lansat recent de Knight Frank.
Numărul UHNWI ((Ultra High Net Worth Individuals - n.r. persoane ultra-bogate) a cunoscut o creştere de 3 procente faţă de anul trecut. Averile a încă 5.181 persoane au crescut peste pragul de 30 milioane de dolari, în timp ce 53 persoane au devenit miliardari în 2014, numărul miliardarilor ajungând la 1.844.
Rezultatele raportului arată că, în ceea ce priveşte distribuţia averilor private pe continente, Europa găzduieşte cel mai mare număr de UHNWI (Ultra High Net Worth Individuals), cu 60.565 de persoane ultra-bogate, urmată de America de Nord şi Asia, cu 44.922, respectiv 42.272, potrivit datelor adunate de WealthInsight pentru raportul Knight Frank. Pe de altă parte, datele disponibile anticipează schimbări în acest clasament în următoarea decadă, Asia urmând să surclaseze America de Nord şi să devină al doilea mare hub cu populaţie ultra-bogată.
În prezent, ultra-bogaţii de pe continentul asiatic dispun de active nete care totalizează 5,9 trilioane de dolari, în timp ce acest segment de populaţie din America de Nord deţine averi cumulate în valoare de 5,5 trilioane de dolari. Cu toate acestea, Europa depăşeşte ambele continente, cu averi private cumulate în valoare de 6,4 trilioane dolari. Previziunile pe termen lung arată că, la nivel global, numărul persoanelor ultra-bogate va creşte cu 34% în următorii 10 ani, creşterile cele mai mari venind din partea Africii (59%) şi Americii Latine (50%).
"În ciuda turbulenţelor cu care se confruntă economia globală în urma noilor tensiuni politice şi a incertitudinii fiscale, unele ţări au înregistrat o creştere pronunţată a averilor anul trecut, numărul persoanelor UHNW crescând cu 5% sau mai mult în 15 ţări", a comentat Liam Bailey, Global Head of Residential Research, Knight Frank, adăugând: "Douăsprezece dintre aceste ţări sunt economii emergente, ceea ce subliniază faptul că acestea sunt în continuare factori-cheie în crearea bunăstării la nivel global, în ciuda preocupării cu privire la relaxarea ritmului de creştere în aceste ţări în curs de dezvoltare".
Liam Bailey spune că, în ciuda faptului că Monaco urmează să îşi dubleze populaţia ultra-bogată pe parcursul următorilor 10 ani, principatul european nu va ţine pasul cu rata creşterii averilor private din alte economii precum Myanmar, Coasta de Fildeş, Kazahstan ori Tanzania, care vor înregistra cele mai mari creşteri pe acest segment.
Ouliana Vlasova, Head of Content, WealthInsight, apreciază: "În timp ce Europa va rămâne regiunea cu cele mai multe persoane ultra-bogate până în 2024, se estimează că Asia va depăşi America de Nord şi va deveni al doilea cel mai mare centru pentru multimilionari. Această creştere va fi alimentată de naţiunile UHNWI în dezvoltare, atât din China, cât şi din India".
Deşi Londra va rămâne cel mai mare pol al averilor private la nivel global, creşterea accelerată a metropolei Singapore va constitui o provocare pentru supremaţia Londrei în următorii 10 ani, micşorând decalajul cu o creştere de 54% a populaţiei super-bogate, potrivit studiului. În prezent, Londra se află în topul clasamentului, cu 789 mai multe persoane ultra-bogate decât următorul rival din clasament, Tokyo. Totuşi, ritmul creşterii metropolei Singapore arată o micşorare a decalajului dintre această şi Londra în următoarea decadă, ceea ce semnifică faptul că, în 2024, Singapore va avea mai puţin cu doar 292 persoane ultra-bogate decât Londra, precizează raportul .
Exceptând Londra, oraşele europene vor cunoaşte o uşoară diminuare a numărului de UHNWI în următorii 10 ani. Centrul de putere asiatic va continua să înflorească, cu o creştere de 91% a persoanelor super-bogate.
Top zece oraşe cu cea mai mare creştere proiectată în următorii 10 ani se regăseşte în Asia. Totodată, există şi alte centre urbane care vor înflori, cum ar fi Addis Ababa sau Belgrad, al căror număr de UHNWI este aşteptat să crească cu circa 105%, respectiv 72%.
• 177 de persoane din România, super-bogate
177 de persoane din România deţineau, anul trecut, active nete de minimum 30 milioane de dolari, în creştere cu 3% faţă de anul precendent. Până în 2020 li se vor adăuga încă 120 români, potrivit studiului asupra averilor private globale, realizat de compania Knight Frank, citat de Mediafax.
Totodată, în România au fost identificate 48 de persoane cu averi de peste 100 de milioane de dolari, faţă de 47 în anul anterior, şi doi miliardari. Pentru următorii zece ani, autorii studiului estimează că numărul celor cu averi de peste 100 de milioane de dolari va creşte cu 32 şi că vor fi trei miliardari.
•
Knight Frank a lansat a noua ediţie a Wealth Report. De peste 100 de ani, Knight Frank oferă consultanţă celor mai influenţe familii şi fonduri suverane din lume, având astfel acces unic şi direct la informaţiile asupra averilor private şi a preferinţelor de investiţie ale persoanelor ultra-bogate din lume (HNWI/high net worth individuals - persoane private care deţin active nete în valoare de minimum 30 milioane de dolari).
1. legea compensatiei
(mesaj trimis de Dan Coe în data de 18.03.2015, 15:31)
Si uite asa in timp ce cei bogati devin si mai bogati cei saraci saracesc. Asa ca n-ar trebui sa ne mire prea tare evenimentele de la Frankfurt...