Raport PwC: 77% dintre companii estimează creşterea investiţiilor în securitatea cibernetică

A.D.
Comunicate de presă / 14 octombrie

Peste 77% dintre companiile respondente la un sondaj realizat de PwC la nivel global, Global Digital Trust Insights 2025, se aşteaptă ca bugetul lor pentru investiţii în securitatea cibernetică să crească în următorul an, din cauza extinderii vulnerabilităţilor din utilizarea inteligenţei artificiale generative (GenAI), dar şi a tehnologiei cloud şi a Internet of Things (dispozitivelor conectate), arată datele unui raport PwC.

Potrivit comunicatului primit la redacţie, aproape 30% dintre organizaţii se aşteaptă ca bugetele să crească cu 6-10% anul viitor, în timp ce 19% estimează o majorare cu 11% sau mai mult.

"Deşi exista aşteptarea ca bugetele să crească, studiul confirmă o situaţie cunoscută - de multe ori, comunicarea dintre ofiţerii de securitate informatică şi directorii generali ai societăţilor

unde aceştia lucrează continuă să fie dificilă acolo unde priorităţile cibernetice nu sunt discutate în termeni de cost, oportunitate şi risc. Rezultatele sondajului din acest an evidenţiază, de exemplu, că există diferenţe semnificative în percepţia celor două funcţii asupra capacităţii companiilor lor de a se conforma reglementărilor în zona de securitate informatică. Ofiţerii de securitate informatică sunt în prima linie. Răspunsurile lor sunt mai puţin optimiste decât răspunsurile directorilor generali în ceea ce priveşte capacitatea organizaţiilor lor de a respecta cerinţele de conformitate privind inteligenţa artificială, rezilienţa şi infrastructura critică", a declarat Mircea Bozga, Partener, în cadrul PwC România.

Companiile intervievate consideră că investiţiile în securitatea cibernetică reprezintă un factor cheie de diferenţiere în vederea obţinerii unui avantaj competitiv, 57% dintre acestea menţionând încrederea clienţilor şi 49% integritatea şi loialitatea brandului ca fiind principalii factori determinanţi pentru astfel de investiţii. În paralel, reglementările privind securitatea cibernetică sunt, de asemenea, un motor al investiţiilor - 96% raportând că astfel de reglementări le-au crescut bugetele de investiţii în ultimele 12 luni.

Primele patru atacuri cibernetice considerate cele mai îngrijorătoare sunt ameninţările legate de cloud, hacking şi scurgere de informaţii, breşele terţilor şi atacurile asupra dispozitivelor conectate.

Ca răspuns la problemele de securitate cibernetică cu care se confruntă, 78% dintre companiile intervievate spun că au crescut investiţiile în GenAI în ultimele 12 luni, iar 72% au majorat

investiţiile în gestionarea riscurilor de guvernanţă AI.

Deşi valorificarea GenAI a devenit foarte importantă pentru strategiile de rezilienţă cibernetică, organizaţiile se confruntă cu mai multe provocări atunci când încorporează această tehnologie, în special sistemele existente în companie şi lipsa unor politici interne standardizate care să reglementeze utilizarea acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb