RAPORTORUL BUNDESTAG-ULUI PENTRU ROMÂNIA: Continuînd reformele în acelaşi ritm, România va intra în UE ca stat de prim rang

R.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 mai 2006

Dacă România îşi va continua eforturile în acelaşi ritm, va intra în Uniunea Europeană ca stat de prim rang, au apreciat, miercuri, membrii unei delegaţii din Bundestag-ul german în cursul întrevederii cu minis-trul român al integrării europene, Anca Daniela Boagiu.

Subiectul principal aflat pe agenda de discuţii a fost stadiul pregătirii României pentru aderare, înainte de publicarea Raportului Comisiei Europene din luna mai, ministrul integrării europene prezentîndu-le oficialilor germani ultimele evoluţii în pregătirea ţării noastre pentru aderare, în domeniile sensibile menţionate în raportul Comisiei Europene din luna octombrie 2005, precum lupta împotriva corupţiei, reforma în agricultură, impozitarea, politica regională şi instrumentele structurale.

Membrii delegaţiei parlamentare germane, conduse de Andreas Schockenhoff, vicepreşedinte al grupului parlamentar CDU-CSU din Bundestag, au fost interesaţi de continuarea ritmului reformelor în România după publicarea raportului din 16 mai şi au dorit să ştie dacă vor fi domenii în care România nu va putea fi pe deplin pregătită pînă la 1 ianuarie 2007.

"Nu ne aşteptăm să avem întîrzieri în nici un domeniu. România şi-a asumat angajamentele faţă de Uniunea Europeană, împreună cu termene limită, pe care le va respecta cu stricteţe. Deja folosim statutul de observator pentru a aduce stabilitate în zonă şi pentru a creşte gradul de dezvoltare şi în ţările vecine, prin susţinerea aderării lor la acordurile economice internaţionale", i-a asigurat Anca Daniela Boagiu.

Un alt subiect abordat în cadrul întîlnirii a fost continuarea monitorizării României după data aderării, "ceea ce nu va însemna altceva decît continuarea parteneriatului cu Uniunea Europeană", în opinia ministrului integrării europene.

Reprezentanţii Bundestag-ului s-au declarat impresionaţi de eforturile depuse de executivul României: "Recunoaştem că faceţi o muncă dură. Continuaţi eforturile în acelaşi ritm şi veţi intra în Uniunea Europeană ca un stat de prim rang", a declarat Gunther Krichbaum, raportorul Bundestag-ului pentru România. În ceea ce priveşte stadiul ratificării Tratatului de aderare a Românie şi Bulgariei la Uniunea Europeană de către Germania, demnitarii germani au dat asigurări că această ţară va încheia procedurile necesare în timp util, iar acest lucru nu va constitui o piedică în calea aderării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb