RAPORTUL DE SUSTENABILITATE ARCELIK 2020: Jumătate din cifra de afaceri provine din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic

Comunicate de presă / 7 iunie 2021

Jumătate din cifra de afaceri provine din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic

Arçelik a anunţat că, în 2020, jumătate din cifra de afaceri a companiei a provenit din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic, conform unui comunicat remis redacţiei.

Totodată, compania face un alt pas important în lupta împotriva crizei climatice, prin asumarea unor noi obiective pentru 2030, bazate pe iniţiativa Science Based Targets (SBTi), după cum se arată în cel mai recent raport de sustenabilitate.

Documentul lansează un apel către toţi cei responsabili să se implice în construirea unui viitor mai sustenabil, sub sloganul "Acum este momentul să acţionăm împreună".

Pentru a răspunde provocărilor generate de pandemia de COVID-19 în 2020, Arçelik a consolidat cadrul de sustenabilitate, In Touch Technology, şi a revizuit obiectivele pentru 2030, stabilite în 2019. În raport, compania îşi asumă angajamentul de a reduce, până în 2030, cu 30% emisiile de gaze cu efect de seră din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată (emisii din Domeniul 1 şi 2) şi cu 15% emisiile din Domeniul 3, provenind din utilizarea produselor vândute, faţă de anul de referinţă 2018.

Raportul de sustenabilitate pentru anul 2020 demonstrează paşii concreţi pe care Arçelik i-a făcut în direcţia combaterii schimbărilor climatice. Printre aceştia se numără:

Consumul mediu de energie necesar creării unui produs a fost redus cu peste 46% (în producţie), iar deşeurile periculoase per produs au fost diminuate cu 30%

Consumul mediu de apă per produs a fost redus cu 52% (în producţie)

50% din cifra de afaceri a companiei provine din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic

Emisiile de carbon au fost reduse cu 5.217 de tone prin proiecte şi activităţi eficiente energetic

Reciclarea deşeurilor a crescut până la 98% în fabricile din Turcia

Economiile rezultate din proiecte de reducere a deşeurilor şi de utilizare mai eficientă a apei se ridică la

1.593.000 euro

"Nu ne mai permitem să tratăm sustenabilitatea ca pe un lux sau ca pe un capriciu. Epoca în care trăim ne cere să îmbrăţişăm sustenabilitatea nu doar ca strategie de business, ci şi ca mod de viaţă. Raportul nostru demonstrează eforturile susţinute pe care le depunem în domeniul sustenabilităţii şi angajamentul continuu de a creşte gradul de conştientizare cu privire la problemele de mediu. Prioritatea noastră a devenit aceea de a ne transforma - pe noi şi industria din care facem parte. Transformare pentru care este nevoie de o mai bună înţelegere a efectelor pe care producţia, produsele şi serviciile noastre le au asupra mediului, urmată de măsuri pentru ameliorarea impactului, pentru binele planetei. Industria noastră se schimbă într-un ritm lent, dar la Arçelik, viziunea noastră - Respecting the World, Respected Worldwide - are drept scop să vină cu schimbări semnificative, structurale şi care au sustenabilitatea drept principiu călăuzitor", a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Arçelik va continua să investească în eficienţă energetică, electricitate verde şi regenerabilă pentru a atinge obiectivele şi a-şi consolida poziţia de lider în industrie.

Printre obiectivele pentru 2030 se numără:

Achiziţionarea a 100% din energia electrică din surse regenerabile, în unităţile globale de producţie

Investiţie suplimentară de 50 milioane de dolari în energie regenerabilă şi eficienţă energetică

Creşterea cantităţii de plastic reciclat la 40%, iar de biomateriale la 5%

Reducerea consumului de energie şi de apă per produs cu 45% (în producţie)

Instalarea a 15 MW de sisteme de energie regenerabilă

Compania Arçelik consideră că realizările din acest raport subliniază angajamentele sale în domeniul sustenabilităţii şi încurajează consumatorii, stakeholderii şi alte corporaţii să se alăture acestui demers.

Arçelik a reuşit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producţia globală, Domeniile 1 şi 2, cu propriile sale credite de carbon, atât în 2019, cât şi în 2020. Compania a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv Lider al Industriei în categoria de electrocasnice, în cadrul Indicelui de sustenabilitate Dow Jones. Totodată, Arçelik a fost recunoscută ca Industry Mover în S&P Sustainability Yearbook 2021 şi a fost recompensată cu o Medalie de Aur a Sustenabilităţii (Gold Class Sustainability Award). În plus, Arçelik a fost desemnată cea mai sustenabilă companie de electrocasnice în sectorul său, în clasamentul Corporate Knights 100 cele mai sustenabile companii din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb