Raportul în cazul Sterling, trimis Parchetului General

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 8 aprilie 2010

Raportul Curţii de Conturi privind controlul la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) în cazul acordului petrolier încheiat cu Sterling, care constată abateri de la legalitate şi fapte penale, a fost transmis, ieri, spre informare deputaţilor, potrivit Agerpres.

În raport se arată că ANRM a formulat obiecţiuni, însă echipa de control a Curţii nu a consemnat elemente de natură să modifice abaterile consemnate în procesul-verbal.

Potrivit Curţii de Conturi, pentru faptele penale, procesul-verbal de constatare, obiecţiunile ANRM şi răspunsul echipei de control au fost transmise spre soluţionare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Conturi a precizat că va transmite raportul şi Guvernului pentru informare şi pentru luarea mai multor măsuri, printre care completarea Legii petrolului 238/2004 şi a normelor metodologice referitor la condiţionarea încheierii acordurilor petroliere.

Curtea de Conturi a solicitat ca dreptul de folosinţă asupra terenurilor pentru operaţiunile petroliere să fie acordat numai cu acceptul proprietarilor de drept şi în condiţiile legii. De asemenea, Curtea de Conturi mai cere şi modificarea legii la capitolul activităţi aferente transferului de tehnologie şi perfecţionare profesională în sensul virării sumelor aferente într-un cont distinct, deschis la Trezoreria statului şi utilizarea sumelor de către autoritatea competentă. Instituţia mai doreşte limitarea perioadei de explorare, fără drept de prelungire, iar continuarea etapei de explorare să se facă numai în baza încheierii, în condiţiile legii, a unui nou acord petrolier. În raport, Curtea de Conturi mai cere împuternicirea ANRM pentru reanalizarea Actului adiţional numărul 11/2008 la contractul de explorare şi împărţire a producţiei (EPSA) încheiat în timpul guvernării Tăriceanu. Instituţia a mai cerut şi luarea măsurilor care se impun pentru intrarea în legalitate şi aplicarea de sancţiuni de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru verificarea legalităţii acordării de facilităţi fiscale pentru titularii şi operatorii din contractul EPSA, precum şi a îndeplinirii obligaţiilor de plată faţă de bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale. Totodată mai sunt vizate Garda de Mediu pentru verificarea executării de operaţiuni petroliere în perimetrele Midia şi Pelican fără a deţine autorizaţii de mediu şi Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru verificarea executării de operaţiuni petroliere în cele două perimetre fără a deţine autorizaţii de construire. Curtea de Conturi menţionează că niciuna dintre aceste instituţii nu a prezentat încă rezultatele verificărilor solicitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb