RASDAQ Acţiunile societăţii "Legume Fructe Militari" au crescut cu peste 24%

Cristina Jescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 martie 2006

Piata RASDAQ a înregistrat ieri un volum de tranzacţionare modest şi o valoare tranzacţionată de 350.485 euro. Indicii bursieri au indicat o relativă stagnare faţă de şedinţa de vineri deoarece RAQ I (indice ce reflectă evoluţia titlurilor cotate la categoria I) s-a apreciat cu 0,71% faţă de nivelul anterior, în timp ce indicele RAQ II a cres-cut cu 0,06%. RASDAQ Compozit, indice care reflectă situaţia tuturor titlurilor tranzacţionate, s-a apreciat cu doar 0,03% faţă de vineri.

La categoria I, "Mittal Steel" Roman (PTRO) a avut atît cea mai mare variaţie de preţ faţă de preţul anterior (8%), cît şi cea mai mare valoare tranzacţionată. Astfel, s-au perfectat 5 tranzacţii în valoare de peste 15.000 RON. Societatea este deţinută în proporţie de 69,77% de "Mittal Steel Holdings NV" şi de SIF Moldova cu 17,41% din totalul acţiunilor.

"Electromagnetica" Bucureşti a fost cea mai lichidă societate de la Categoria I. Aproape o treime din tranzacţiile perfectate ieri la această categorie au fost realizate cu titlurile ELMA.

La categoria II s-au realizat tranzacţii în valoare de aproape 60.000 de RON, dublu faţă de cea de la categoria I. "Asigurarea Românească" a fost cel mai lichid titlu de la categoria II cu 30.000 acţiuni tranzacţionate. Titlurile ASRA au crescut cu 1,44% faţă de şedinţa de vineri în timp ce valoarea totală tranzacţionată a fost de 21.000 RON.

Tranzacţiile de la categoria de bază au fost de aproape 1,1 milioane RON. Cele mai mari creşteri de preţ din şedinţa de ieri la RASDAQ le-au avut societăţile "Legume Fructe Militari" (simbol LEUM) şi IAR Braşov (IARV).

Cu acţiunile societăţii "Legume Fructe" a fost perfectată ieri o singură trazacţie cu un pachet de 10.000 de acţiuni, în valoare totală de 360.000 RON. Pachetul achiziţionat reprezintă 1,05% din totalul titlurilor acestei societăţi. Acţiunile LEUM s-au apreciat cu 24,13% faţă de preţul anterior, încheind ziua la 36 RON/acţiune. Acţionarul majoritar al acestei societăţi este "Dîmboviţa" SA Tîrgovişte care deţine peste 60% din titluri.

Acţiunile "IAR Brasov" s-au apreciat ieri cu 21,21%. Societatea a avut o lichiditate bună, fiind perfectate 27 de tranzacţii cu peste 26 mii acţiuni în valoare totală de aproape 50.000 RON. În timpul şedinţei de tranzacţionare preţul minim înregis-trat a fost de 1,71 RON/acţiune iar cel maxim de 2,03 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb