RASDAQ Cursul acţiunilor Rompetrol a scăzut cu 3%

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 ianuarie 2005

Pe piaţa Rasdaq au fost efectuate ieri tranzacţii în valoare de 51,79 miliarde de lei, din care suma de 5,58 miliarde de lei este aferentă tranzacţiilor speciale efectuate cu acţiuni ale societăţii VES Sighişoara (VESY).

Toţi cei trei indici bursieri şi-au continuat creşterea. Astfel, indicele Rasdaq Compozit a cres-cut cu 1,08%, Raq I cu 2,96% iar indicele Raq II cu 0,18%.

Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a pieţei Rasdaq a fost "Rompetrol" Bucureşti, acesta înregistrînd un volum de tranzacţionare de 1,59 milioane de acţiuni. Cursul s-a înscris pe un trend descendent, pe fondul ordinelor mari de vînzare. Brokerii sînt de părere că scăderea preţului ti-tlurilor VEGA înregistrată ieri a fost determinată de informaţiile privind anchetarea de către parchet a unui număr de trei persoane din conducerea "Rompetrol Rafinare", companie din cadrul grupului "Rompetrol".

"Socep" Constanţa (SOCP) a fost şi ieri printre preferatele investitorilor. Acţiunile SOCP au fost transferate pe parcursul şedinţei de ieri în număr de 1,37 milioane, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 6,75 miliarde de lei. Cursul mediu de tranzacţionare al titlurilor SOCP a fost de 4.980 lei/titlu, acesta depăşind cu 3,54% cursul mediu aferent şedinţei anterioare.

Cea mai mare valoare de tranzacţionare la prima categorie a pieţei Rasdaq a fost înregistrată ieri de titlurile "Braiconf". Astfel, cele aproape 300.000 de acţiuni BRCR tranzacţionate pe parcursul şedinţei de ieri au totalizat 22,67 miliarde de lei, nivel ce reprezintă aproape jumătate din totalul bursier de ieri.

La categoria a doua, cel mai mare volum de tranzacţionare a fost înregistrat de titlurile "Eurom Bank". Acestea au fost transferate în număr de 47.400, la un preţ mediu unitar de 6.466 lei/titlu, în scădere cu 6,29% faţă de cursul mediu aferent şedinţei precedente. Căutate de către investitori au fost şi acţiunile "Asirom". Acestea au fost transferate în număr de 19.800, la un curs mediu unitar de 4.598 lei/titlu, preţ cu 6,98% mai mare decît cel aferent şedinţei anterioare.

Titlurile operatorului portuar "Romportmet" Galaţi au înregis-trat ieri un volum de tranzacţionare de 5.000 acţiuni şi un preţ de 40.000 lei, acelaşi cu preţul mediu aferent şedinţei bursiere anterioare.

Cu titlurile "Unisem" au fost efectuate ieri tranzacţii în valoare totală de 12,1 milioane de lei. Preţul mediu la care au fost transferate acţiunile UNISEM a fost de 770 lei/acţiune, acesta fiind la acelaşi nivel cu preţul mediu înregistrat în şedinţa precedentă.

În ceea ce priveşte categoria bază, investitorii şi-au orientat atenţia către acţiunile "Petrom Aviation", acestea înregistrînd un volum de tranzacţionare de 868.978 acţiuni şi o valoare totală a transferurilor de 1,42 miliarde de lei. Cursul mediu de tranzacţionare a înregistrat o creştere de 1,27% faţă de şedinţa anterioară.

Căutate de investitori au fost ieri şi acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm". Titlurile acestei companii au fost transferate în număr de 163.732, la un preţ mediu unitar de 3.575 de lei, în uşoară creştere, cu 0,51%, faţă de preţul mediu aferent şedinţei precedente. Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri cu acţiuni "Biofarm" s-a apropiat de 600 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb