RASDAQ Marius Cristescu a preluat 17.53% din "Sticloval" Vălenii de Munte pentru 86.600 de euro

Cristina Jescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 martie 2005

Piaţa Rasdaq a stagnat vineri, indicele RASDAQ Compozit (care reflectă evoluţia tuturor acţiunilor de pe piaţă) înregis-trînd o apreciere de 0,05% faţă de şedinţa precedentă. Acţiunile din categoria I au crescut, indicele RAQ I care le reflectă evoluţia s-a apreciat cu 3,40%. În acelaşi timp, RAQ II, care urmăreşte situaţia titlurilor tranzacţionate la Categoria II, a avut o depreciere de 1,8% faţă de ziua precedentă. Atît numărul, cît şi valoarea tranzacţiilor au fost reduse: au fost realizate 366 de tranzacţii cu o valoare tranzacţionată de doar puţin peste 350.000 de euro.

În categoria I, singura creştere semnificativă (13,63%) a avut-o acţiunea "Mittal Steel" Roman (simbol PTRO). Acest titlu a intrat pe un trend ascendent de la sfîrşitul lunii ianuarie, crescînd de la 4,3 RON/acţiune pînă la un maxim de 11 RON/acţiune în timpul şedinţei din data de 22 februarie, după care a început să coboare, dar nu a mai scăzut sub 6 RON/acţiune. Creşterea înregistrată vineri de "Mittal Steel" aproape a recuperat deprecierea de joi cînd avusese o scădere de 14,28%.

"Electromagnetica" Bucureşti a fost cel mai tranzacţionat titlu din această categorie, cu o valoare totală a tranzacţiilor de peste 88 mii RON, realizată într-un număr de 22 de tranzacţii cu un volum de peste 175 mii de acţiuni. Preţul mediu al acestui titlu evoluează începînd de la jumătatea lunii ianuarie într-un culoar care are un minim de 0,47 RON/acţiune şi maxim de 0,51 RON/acţiune.

Din categoria a II-a, societatea de manipulări portuare "Comvex" Constanţa (CMVX) a înregistrat tranzacţii în valoare totală de aproape 12 mii RON. Lichiditatea titlurilor a fost scăzută perfectîndu-se doar două tranzacţii cu 539 de acţiuni, la sfîrşitul zilei titlurile CMVX avînd o depreciere de 6,38%.

La categoria de bază s-au înregistrat vineri cele mai mari creşteri ale cotaţiilor la unele titluri comparativ cu preţul de referinţă din şedinţa anterioară. Din această categorie, acţiunea "Sticloval" Vălenii de Munte (simbol STOZ) s-a apreciat cu 18,51% faţă de preţul de referinţă anterior. Valoarea totală tranzacţionată a fost de 303.104 RON (86.600 euro) ceea ce a plasat-o pe primul loc între toate societăţile tranzacţionate vineri. Această valoare s-a realizat prin transferul unui singur pachet de 189.440 acţiuni la preţul de 1,6 RON/acţiune. Pachetul tranzacţionat vineri reprezintă 17,53% din totalul acţiunilor societăţii şi a fost transferat de la acţionarul "Chimforex" la Cristescu Marius Valentin, care astfel a juns la 44,38%. "Sticloval" SA (specializată în extracţia nisipului şi pietrişului) va fi suspendată de la tranzacţionare începînd de astăzi, cu scopul de a informa acţionarii despre Adunarea Generală a Acţionarilor programată pe data de 10 aprilie 2006.

"Vinalcool" Bacău (VIAC) şi-a făcut debutul cu dreptul pe piaţa anului 2006 şi a realizat prima tranzacţie. Creşterea de preţ a fost spectaculoasă de 300% faţă de preţul de referinţă anterior, potrivit raportului Ras-daq. Volumul de tranzacţionare a fost de 1.018.423 acţiuni ceea ce reprezintă 7,10% din totalul celor emise. Valoarea tranzacţionată a fost de 60 mii RON, fiind perfectate doar trei tranzacţii. Preţul minim înregistrat per acţiune în timpul şedinţei a fost de 0,02 RON, iar preţul maxim de 0,03 RON acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb