RASDAQ Tranzacţii în creştere, cotaţii în uşoară scădere

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 iunie 2006

În cadrul şedinţei bursiere desfăşurate ieri au fost perfectate 467 de tranzacţii care au totalizat 1,2 milioane RON, în creştere cu circa 25% faţă de sesiunea anterioară. Indicii RAQ - I şi RAQ - II s-au depreciat cu -0,11% până la 1.851,70 puncte, şi respectiv -0,80% până la 3.573 puncte. RAQ Compozit a scăzut cu -0,50%, atingând un nivel de 1.762,98 puncte.

La prima categorie transferurile au însumat 56.193 RON, în condiţiile în care au fost perfectate numai 38.de tranzacţii.

Cel mai lichid emitent a fost "Brainconf" Brăila (BRCR) cu un rulaj total de 105.000 titluri transferate. La închiderea şedinţei de tranzacţionare, o acţiune BRCR valora 0,3510 RON/acţiune.

La categoria a doua a pieţei rulajul total s-a ridicat la 21.901 RON. Lider a fost "Comvex" Galaţi tranzacţiile realizate sub acest simbol reprezentând jumătate din totalul categoriei. Preţul a oscilat între 18,6 şi 19 RON pe acţiune, preţul de referinţă fiind similar valorii minime. Cotaţia acţiunilor CMVX a suferit ieri o depreciere de -1,9%, în condiţiile în care au fost încheiate numai două tranzacţii. Cu acţiunile "Romportmet" Galaţi (ROMT) au fost perfectate tranzacţii în valoare de 8.700 RON, care au dus la o scădere a cursului de -1,9%, până la 3,1 RON/acţiune. Societatea are un capital social de 2,5 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 RON. Acţionarul majoritar este fondul de investiţii "Broadhurst Investment Ltd" cu o deţinere de 78,5% din acţiunile ROMT, în timp ce "Sidex Trading" deţine 11,5% din totalul titlurilor.

O pondere de 82,2% din totalul pieţei a fost deţinută de tranzacţiile încheiate în cadrul categoriei de bază.

Acţiunile companiei "Ata Odorhei" (ATAO) s-au situat pe prima poziţie în topul celor mai tranzacţionate titluri de la categoria de bază a pieţei. Cu titlurile ATAO a fost perfectată o singură tranzacţie de circa 429.000 RON, însă cotaţia nu a suferit nici o modificare. Cele 97.485 de acţiuni ATAO au fost transferate la preţul de 4,4 RON/acţiune. Acţionarul principal al societăţii care se ocupă cu pregătirea şi filarea în fire de bumbac şi tip bumbac, este Sawaya Joseph, care deţine 34,6% din acţiunile ATAO. O participaţie semnificativă o are şi societatea de investiţii financiare "Moldova" (15,16% din capitalul social).

Interesul investitorilor s-a îndreptat ieri şi către acţiunile companiei constănţene "Comcereal", transferate sub simbolul CCRL. Valoarea totală a transferurilor cu acţiuni CCRL s-a cifrat la 174.189, în condiţiile în care cursul a pierdut -0,56%. Preţul acţiunilor CCRL a fluctuat ieri între 15,8 şi 16,2 RON/acţiune, ultimul transfer fiind perfectat la preţul minim. Societatea desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor şi furajelor iar acţiunile CCRL se pot tranzacţiona pe piaţa bursieră Rasdaq de aproape 10 ani. Acţionarul principal al societăţii este SIF "Transilvania" (31,97% din capitalul social) urmată de "Bank Austria Creditanstalt", care deţine 24,59% din titlurile societăţii. O participaţie semnificativă are şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu o pondere de 3,61% din acţiunile CCRL.

Ieri au fost realizate din nou transferuri importante cu acţiuni ale societăţii "Dafora" Mediaş (DAFR). S-a tranzacţionat un număr de 30.000 de titluri la preţuri figurând între 1,3 RON/acţiune şi 1,5 RON/acţiune. Cursul s-a situat încă de la deschidere pe o pantă descendentă, la finalul zilei cotaţia DAFR acumulând o depreciere de -6,16% procente. Cu acţiunile companiei producătoare de materiale plastice au fost perfectate ieri numai şase tranzacţii care au însumat 45.500 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb