RASDAQ Valoarea tranzacţiilor de pe Rasdaq s-a dublat

Adrian Nicolae
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 august 2005

A fost transferat 31% din "Banatim"

În cadrul şedinţei de ieri valoarea totală a tranzacţiilor de pe piaţa Rasdaq s-a dublat faţă de şedinţa anterioară, ajungînd la 3,04 milioane RON. Cotaţiile indicilor au înregistrat modificări după cum urmează: RAQ-I şi Rasdaq Compozit s-au apreciat cu 1,98%, respectiv 0,41%, iar RAQ-II a scăzut cu 0,47%.

La categoria bază au fost perfectate 466 de tranzacţii cu peste 4 milioane de acţiuni, care au însumat peste 2,8 milioane RON, cu aproape 86% mai mult decît în şedinţa precedentă. Cea mai lichidă societate de la categoria de bază a fost "Banatim" Timişoara (BANA). Au fost încheiate 11 tranzacţii cu peste un milion de acţiuni, respectiv 31% din capitalul social al emitentului. Aparent, este vorba despre o concentrare de capital, întrucît tranzacţiile realizate ieri sub simbolul BANA au fost încheiate la preţul unic de 1,2 RON/acţiune, în creştere cu 21,21% faţă de şedinţa precedentă. Valoarea totală a tranzacţiior s-a ridicat la 1,8 milioane RON, reprezentînd 64% din totalul categoriei. Capitalul social al companiei producătoare de încălţăminte din piele şi înlocuitori este de 471.195 RON, divizat în titluri cu o valoare nominală de 0,1 RON. Cifra de afaceri realizată de societate în primul semestru al acestui an se ridică la 3,05 milioane RON, mai mare cu 11,31% decît cea aferentă primelor şase luni ale anului 2004. Totuşi societatea a înregistrat o pierdere de 0,59 milioane RON.

Au revenit în atenţia investitorilor titlurile "Biofarm" Bucureşti (BIOF). Ieri, au fost încheiate 56 de transferuri cu peste un milion de acţiuni la un preţ de referinţă de 0,34 RON/acţiune. Valoarea totală a transferurilor s-a cifrat la peste 0,4 milioane RON. Faţă de şedinţa precedentă, preţul acţiunilor BIOF au scăzut cu 2,42%. Capitalul social al companiei este de 27,71 milioane RON divizat în titluri cu o valoare nominală de 0,1 RON. Acţionariatul are ca membri "Health Sciences Group" INC cu 13,51%, SIF "Oltenia" cu 10,29%, persoana fizică Robert William Ferran cu 5,01%, restul acţionarilor deţinînd cumulat, 71,19%.

La categoria întîi, societea cu cele mai lichide titluri a fost "Brainconf" Brăila (BRCR). Astfel, au fost perfectate 33 de tranzacţii cu peste 0,1 milioane de acţiuni. Preţul de referinţă al titlurilor BRCR a fost de 0,85 RON, rămas acelaşi ca în şedinţa precedentă. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de peste 0,1 milioane RON.

La categoria a doua valoarea totală a tranzacţiilor a fost de doar 15.690 RON, în creştere cu 33% faţă de şedinţa precedentă. Cele mai lichide societăţi tranzacţionate ieri au fost "Flaros" Bucureşti şi "Eurom Bank".

Tranzacţiile cu acţiunile "Flaros" Bucureşti (FLAO) au însumat aproape jumătate din totalul categoriei. Compania a realizat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 3,76 milioane RON, mai mică cu 28% decît cea aferentă aceleiaşi perioade a anului trecut. Profitul net obţinut de "Flaros" în primele şase luni ale anului în curs este de 0,12 milioane RON.

Cea mai mare variaţie pozitivă de preţ de la cea de-a doua categorie a fost înregistrată de titlurile "Eurom Bank" Bucureşti (EURB) şi a fost de 3,95%. Au fost realizate şapte transferuri, al căror preţ de referinţă a fost de 0,5 RON/acţiune. Potrivit unor zvonuri din piaţa bancară, compania va fi cumpărată in următoarele săptămini de "Banca Leumi", a doua bancă din Israel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb